Zonnepanelen Diemen

Zonnepanelen DiemenWonen in Diemen is wonen in een stedelijke omgeving. Het is ook een omgeving waar de kosten van het levensonderhoud behoorlijk hoog kunnen zijn. Het is dan ook goed om je te oriënteren op de aanschaf van zonnepanelen. Dit is de manier om jouw vaste lasten flink omlaag te krijgen. Wanneer jij zonnepanelen overweegt maar niet goed weet waar je moet beginnen hebben we wat informatie op een rij gezet.

De hoge prijs van zonnepanelen verklaard

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Diemen? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Diemen.

Zonnepanelen zijn een uiterst kostbare aanschaf. We keken voor je naar de redenen waarom zonnepanelen zo duur zijn. We geven een uitleg voor de componenten die de prijs bepalen.

  • De materialen zijn kostbaar en schaars. Het materiaal van zonnepanelen is voornamelijk silicium. Dit is een grondstof die gedolven moet worden en daardoor is het een kostbaar onderdeel. Ook de andere materialen zoals de omvormer worden nog steeds niet in grote getalen gemaakt waardoor deze ook kostbaar zijn.
  • Het gebruikte materieel is kostbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hoogwerker die men moet huren of de bouwladder. Ook moet er een tillift worden gehuurd voor de zonnepanelen wat het tot een kostbaar geheel maakt.
  • Het arbeidsloon maakt het duur. Zonnepanelen kan je het beste laten installeren om een optimaal rendement te behalen. En die installatie is kostbaar aangezien je met gecertificeerd personeel moet werken.
  • De BTW is hoog. Dit is een vorm van belasting die je naderhand weer kan terugvorderen als een soort subsidie.
  • De kilometerkosten kunnen het duur maken. Schakel je een leverancier in van buitenaf dan is de kans groot dat deze ver moet rijden. Deze kosten verrekent hij op de factuur.

De prijs van zonnepanelen in Diemen

We informeerden naar de prijs van zonnepanelen in Diemen. Men stuurde ons de volgende informatie:

Wat voor zonnepanelen schaf je aan Wat is het piekvermogen bij de zonnepanelen Wat is de tijd waarin je ze terugverdient Wat is de prijs per paneel
Traditionele zonnepanelen van glas Tot 225 Wp Ongeveer 7 jaar Tussen 345 en 395 euro
Modernere panelen van polykristallijn silicium Tot 275 Wp Ongeveer 8 a 9 jaar Tussen 465 en 495 euro
De nieuwste generatie zonnepanelen van monokristallijn silicium Tot 400 Wp Ongeveer 10 a 11 jaar Tussen 595 en 645 euro

Waarom een specialist in Diemen inhuren

Een specialist in Diemen weet precies of er een vergunning nodig is. Daarnaast kan de specialist eventueel een vergunning bij de gemeente voor je regelen.
Een specialist uit Diemen kan snel bij jouw adres zijn. Dat geldt voor de schouw, de plaatsing maar ook bijvoorbeeld als er onverhoopt problemen zijn naderhand.

Is er subsidie of steun in Diemen

We keken of er steun of subsidie is in Diemen voor de aanschaf van zonnepanelen. We vonden de volgende gegevens: https://www.diemen.nl/bestuur/publicatie/coalitieakkoord-2018. Wanneer jij meer subsidie wil op je zonnepanelen vorder je de BTW terug met onderstaande stappen.

Vraag jouw BTW terug als ondernemer

Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer om BTW te vorderen.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Uiteindelijk kan je jouw BTW terugvorderen.

Belangrijke keurmerken

Een zonnepaneel moet een aantal keurmerken. Let op onderstaande keurmerken.
CE. Dan mag het zonnepaneel worden verhandeld in de EU. Het paneel voldoet aan de eisen van de Europese Unie.
Tüv. De zonnepanelen voldoen aan de strenge eisen die eraan worden gesteld door de Duitse regering.
Zonnekeur. De zonnepanelen worden geplaatst door een gecertificeerd installateur.

De voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren flink wat voordelen op. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.
De panelen verdienen zichzelf terug. Dat houdt in dat de zonnepanelen energie opleveren waardoor je geen termijnen meer aan het energiebedrijf hoeft te betalen.

Je levert terug. Terug leveren doe je wanneer jouw panelen meer energie opwekken dan jij gebruikt. Op die manier betaal je minder voor je energierekening of je krijgt geld terug.

Een korte check

  • Laat altijd een schouw uitvoeren. Het kost iets extra maar het levert veel meer op.
  • Kies een slimme meter. Een slimme meter houdt voor je bij hoeveel je hebt terug geleverd aan het energienet.

Slim besparen

De kracht van samenwerking. Koop samen met een collectief of je buren zonnepanelen en beding een flinke korting.
Vergelijk de prijzen .

Kwaliteit van vakmannen vergelijken in Diemen

Door het opvragen van offertes kan je prijzen vergelijken en tot een lagere investering komen. Jouw voordeel kan wel oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!