Zonnepanelen Deventer

Zonnepanelen DeventerDe zon schijnt voor iedereen en steeds meer mensen maken daar handig gebruik van. Ze plaatsen zonnepanelen op hun dak en wekken vanaf dat moment hun eigen energie op. Dat is op zich heel mooi en wellicht sta jij ook op dat punt. Het is in dat geval een goed idee om verder te lezen. We geven je wat goede tips voor zonnepanelen en daarnaast deden we wat zoekwerk voor jou.

Weet hoe de prijs is bepaald

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Deventer? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Deventer.

Zonnepanelen zijn kostbaar en veel mensen schrikken terug door de prijs. We keken voor je naar de zaken die de prijs bepalen. Zo wordt besparen voor jou gemakkelijker.

  • De hoge kosten van het materiaal. De zonnepanelen van nu zijn gemaakt van silicium. Dit moet worden gedolven en vervolgens worden er platen van gemaakt. Door deze bewerkelijkheid is het materiaal heel kostbaar.
  • De bijkomende kosten. Voor het materieel worden er ook kosten gemaakt. Je betaalt eigenlijk vooral voor de huur van de bouwsteiger, een hoge ladder, een hoogwerker of een bouwlift. Deze zaken worden speciaal voor de klus gehuurd.
  • De kosten van het arbeidsloon. Het arbeidsloon bepaalt voor een belangrijk deel de prijs van de zonnepanelen. Je werkt met een gecertificeerde installateur en die kost geld.
  • De BTW. Dit is de belasting die je betaalt maar die je ook weer mag terugvorderen naderhand.
  • De kilometerkosten. Dit zijn de kosten die je maakt voor de afstand die de leverancier aflegt. Door te kiezen voor iemand uit Deventer bespaar je hierop.

De kosten in kaart gebracht

We deden navraag bij meerdere leveranciers uit Deventer naar de kosten van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende gegevens toe:

Wat is het materiaal waarvan de panelen zijn gemaakt Wat is het maximale vermogen van een paneel Wat is de tijd waarin je het paneel terugverdient Wat is de prijs per paneel
Voornamelijk glas; een traditioneel paneel. Tot 225 Wp Tot 8 jaar Tussen 325 en 350 euro per stuk
Silicium, polykristallijn Tot 275 Wp Tot 10 jaar Tussen 435 en 465 euro per stuk
Silicium, monokristallijn Tot 400 Wp Tot 12 jaar Tussen 565 en 595 euro per stuk

 Waarom jij een specialist in Deventer moet huren

Je schakelt het beste een specialist in Deventer in voor jouw zonnepanelen om de volgende redenen:
De specialist uit Deventer kent de regels van de gemeente. Sommige huizen zijn beschermd stadsgezicht. Je mag dan niet zomaar zonnepanelen plaatsen. Een specialist uit de gemeente is bekend met deze regels.
De specialist uit Deventer is snel aanwezig. Voor het reizen van een andere provincie naar jouw huis is men behoorlijk lang kwijt. Een lokale specialist kan snel aan het werk gaan en daarnaast kan hij ook snel aanwezig zijn als er nazorg nodig is.

Is er steun in Deventer voor zonnepanelen

De gemeente Deventer geeft steun en advies voor zonnepanelen. Je vindt er meer informatie over op deze pagina. Wil je meer subsidie dan kijk je op onderstaande pagina.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!