Zonnepanelen Deurne

Zonnepanelen DeurneWonen in Deurne betekent wonen in een plaats waar je de ruimte hebt. De zon heeft er ook de ruimte om flink te schijnen. Dat is iets waar je praktisch gebruik van kan maken als woningbezitter. Steeds meer mensen zien het licht en schaffen zonnepanelen aan. Wanneer jij dat ook wil is dit het juiste moment om in te stappen. Het is goed om te weten waar je moet beginnen. Met onderstaande informatie helpen we je graag op weg.

Weten waarvoor jij moet betalen

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Deurne? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Deurne.

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Het is dan ook goed om te kijken waar je voor betaalt.

  • Het materiaal is heel kostbaar. Zonnepanelen worden van silicium gemaakt. Een kostbaar en schaars materiaal. Het is dan ook niet voor niets dat zonnepanelen samen met de omvormer en het montagemateriaal het grootste deel van de prijs bepalen.
  • Er moet materieel worden gehuurd. Denk dan aan de bouwsteiger, een eventuele hoogwerker of een hoge ladder. Ook een lift voor de zonnepanelen wordt ter plekke gehuurd.
  • De arbeid is kostbaar. De monteur of installateur is gecertificeerd en dat kost geld. Door een professionele installatie heb je echter wel een optimaal profijt van je installatie.
  • De BTW. Deze belasting schiet je voor en vorder je naderhand terug.
  • De kilometerkosten. Deze kosten betaal je voor de afstand die de leverancier moet afleggen.

De prijzen van zonnepanelen in Deurne

We vroegen bij meerdere leveranciers in Deurne de prijzen van zonnepanelen op. We kregen de volgende offertes binnen:

Van wat voor materiaal zijn de zonnepanelen gemaakt Wat is het maximale vermogen van een zonnepaneel in Wp Wat zit er in het pakket wat je koopt Wat is de prijs van het pakket 
Glas, het gaat om traditionele panelen Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en montagemateriaal Tussen 4100 en 4450 euro
Silicium, het gaat om polykristallijne panelen Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en montagemateriaal Tussen 5350 en 5650 euro
Silicium, het gaat om monokristallijne panelen Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en montagemateriaal Tussen 6550 en 6750 euro

 

Waarom een specialist in Deurne inhuren

Het handigste schakel je een lokale specialist in wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Dat doe je om de volgende redenen:
Een plaatselijke specialist weet wat er speelt in de gemeente. Ze zijn bekend met de plaatselijke reglementen op het gebied van vergunningen.
Een plaatselijke specialist is er snel. Dat wil zeggen dat hij een korte reistijd heeft en jou snel kan inplannen.

Is er subsidie of steun in Deurne

De gemeente Deurne geeft actieve ondersteuning bij zonnepanelen. Je leest er meer over op deze site. Wil je meer subsidie dan kijk je bij het volgende stukje.

Vorder jouw BTW terug

De BTW die je bij de aanschaf hebt betaald mag je terugvorderen. Dat doe je met onderstaande checklist.
Je gaat naar de website van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer.
Je ontvangt na het versturen een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW van je zonnepanelen terug.

Keurmerken en garanties bij zonnepanelen

CE; het keurmerk waardoor je weet dat de zonnepanelen door de EU zijn goedgekeurd.
Tüv: Het keurmerk waardoor je weet dat de zonnepanelen door de Duitse overheid zijn goedgekeurd.
Zonnekeur.
Dit keurmerk geeft aan dat de installateur die jouw zonnepanelen plaatst gecertificeerd is.

Veelgemaakte fouten bij het inhuren van een specialist

Zelfs bij het inhuren van een specialist kan het flink mis gaan. Pas op met deze zaken:
Geen schouw uitvoeren. Een vlugge blik op Google Earth en men weet hoe jouw dak zit qua schaduwval. Dit klopt vaak niet; laat altijd een schouw uitvoeren. Door schaduwval kan het zomaar zijn dat jouw zonnepanelen op half vermogen werken of zelfs helemaal uitvallen.
Een te laag vermogen. Uit spaarzaamheid koop je minder zonnepanelen. Een kostbare vergissing. Je hebt een te laag vermogen op je dak en daardoor moet je extra energie gaan bijkopen bij de energieleverancier. Ga liever voor een hoger vermogen zodat je energie terug levert. Zo leveren je zonnepanelen extra op.

Check deze zaken

  • Kijk naar je energiemeter. Je hebt een slimme meter nodig voor zonnepanelen.
  • Vorder de BTW terug, het is jouw subsidie op de zonnepanelen.

Besparen doe je gemakkelijk

Werk samen met je buren of een collectief. Samen kan je een korting bedingen op de panelen en het plaatsen.
Vraag prijzen op.

Offertes opvragen

Met onderstaande link vraag je offertes op. Je krijgt gelijk meerdere offertes te zien van vakmannen in Deurne om te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!