Zonnepanelen Denekamp

Zonnepanelen DenekampDenekamp is een plaats aan de rand van Twente die deel uit maakt van de gemeente Dinkelland. Het is een plaats waar men steeds meer de waarde van de zon in ziet. Wanneer je in Denekamp op zoek gaat naar een leverancier voor zonnepanelen kom je er achter dat er behoorlijk wat te kiezen valt. Aangezien het gaat om een kostbare investering is het goed om je eerst in te lezen. Dat doe je aan de hand van onderstaande informatie.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Inzicht in de prijzen van zonnepanelen

Van leveranciers van zonnepanelen in de regio Dinkelland ontvingen we een aantal prijsopgaven van zonnepanelen. Deze hebben we in de onderstaande tabel samen gebracht.

Het materiaal waar de zonnepanelen van gemaakt zijn

Wat is het vermogen per paneel in Wp

Wat is de energie opbrengst per paneel per jaar

Wat is de prijs vanaf- per stuk inclusief arbeidsloon en BTW

Folie

Vanaf 120 Wp

Tot 170 kWh per jaar

Vanaf 205 euro

Polykristallijn silicium

Vanaf 185 Wp

Tot 233 kWh per jaar

Vanaf 305 euro

Monokristallijn silicium

Vanaf 239 Wp

Tot 298 kWh per jaar

Vanaf 358 euro

Glas op glas

Vanaf 305 Wp

Tot 349 kWh per jaar

Vanaf 605 euro

Waarom je een leverancier uit de regio Denekamp kiest

Zonnepanelen zijn erg gewild en leveranciers zijn er genoeg. Toch is het goed om te kiezen voor een leverancier die in jouw eigen regio gevestigd is. Dat doe je om meerdere redenen. De eerste reden is dat een lokale leverancier jou gemakkelijk kan inplannen bij de dienstverlening. Er hoeft niet ver gereisd te worden en dat levert tijdswinst maar ook geldwinst op. Je betaalt veel minder kilometerkosten en dat voel je in je portemonnee. Daarnaast weet een lokale leverancier of er een voordeel te behalen valt op financieel gebied in de vorm van een subsidie.

Subsidie in de gemeente Dinkelland

De gemeente Dinkeland geeft geen subsidie wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen. Dat is een trend bij de gemeenten in ons land: doordat de overheid een algemene subsidie maatregel heeft hoeft dit niet meer lokaal te worden geregeld. Wel geeft men op de website informatie over het duurzaam bouwen en verbouwen bij je huis. Daarnaast geeft men advies over initiatieven die er zijn om zonnepanelen aan te schaffen waardoor je deel kan nemen aan een collectief. De subsidie vanuit de overheid bestaat hieruit dat je de BTW kan terugvragen.

Vorder jouw BTW terug in een paar simpele stappen

De BTW, 21 procent van het totale bedrag, mag je terug vorderen. Dat heeft als groot voordeel voor jou dat je een flinke tegemoetkoming in de kosten krijgt. Dat terugvorderen doe je aan de hand van onderstaand stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst en zoek daar het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ op.

  2. Vul het formulier in en stuur het op naar de belastingdienst.

  3. Na 10 dagen ontvang je een bevestiging waarmee je kan gaan inloggen.

  4. Vul je rekeningnummer in waarop je de BTW wil terug ontvangen.

  5. Doorloop de stappen die in de brief staan en doe aangifte belasting waarbij je de BTW terug vordert.

Een aantal veel gemaakte fouten

Bij het investeren in zonnepanelen loopt er nogal eens wat mis. Pas goed op voor deze fouten. Allereerst kies je een leverancier die een scan doet van jouw dak ter plekke. Daarbij wordt gekeken naar factoren als schaduwval door hoge gebouwen en begroeiing. Dit is van invloed op de keuze voor zonnepanelen. Daarnaast kies je niet voor de goedkoopste kwaliteit. De garantie kan flink tegenvallen en daarnaast is de opbrengst doorgaans ook niet hoog genoeg. Een leverancier kies je niet vanuit de andere hoek van het land. De prijs mag lager lijken, je verkijkt je op de kilometerkosten en die kunnen flink oplopen.

Gegarandeerd een goede keuze

Als het gaat om zonnepanelen wil je de beste keuze maken. Er zijn meerdere vormen van garantie die je daarbij helpen.

  • De garantie van de fabrikant. Een belangrijke vorm van garantie. Het gaat hier om de garantie op de zonnepanelen zelf. Hierbij herken je de goede kwaliteit. Een goed zonnepaneel heeft een fabrieksgarantie die wel kan oplopen tot 30 jaar. Kies niet voor een garantie die onder de 10 jaar ligt.

  • De garantie van de installateur. Dit is de garantie op het installatiewerk zelf. Een goede gecertificeerde installateur geeft een garantie die kan oplopen tot wel 15 jaar.

  • De garantie van het vermogen. Een zonnepaneel zal door de tijd heen minder energie gaan opwekken. Een zeer goed zonnepaneel behoudt voor 80 a 90 procent het vermogen wat je hebt bij plaatsing. Een zonnepaneel wat een aanmerkelijk lager vermogen levert is een goedkopere maar ook slechtere keuze.

  • De garantie over het systeem. Hierbij gaat het om alles behalve de zonnepanelen zelf. Er kan nogal eens wat beschadigen aan jouw zonnepanelen. Met deze garantie hoef jij je daar geen zorgen om te maken.

Een plaatselijke leverancier kiezen

Vergelijk voor je tot investering overgaat eerst de offertes van plaatselijke leveranciers. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal offertes van leveranciers uit de regio Dinkelland. Zo maak jij altijd de beste keuze.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!