Zonnepanelen Den Helder

Zonnepanelen Den HelderDen Helder is een duidelijk voorbeeld van een plaats waar de zon goed zijn werk doet. Wanneer jij in Den Helder meer voordeel uit de zon wil halen is het een goed idee om zonnepanelen te nemen. We keken voor jou naar de zaken waar je op moet letten en de prijs die er bij benadering hangt aan de zonnepanelen in Den Helder.

Hoe de prijs van zonnepanelen in Den Helder tot stand komt

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Den Helder? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Den Helder.

De prijs van zonnepanelen is behoorlijk hoog. We beantwoorden dan ook graag de vraag hoe een dergelijke prijs tot stand komt.

 • Schaars materiaal. Zonnepanelen worden gemaakt van silicium. Dit is een redelijk schaars materiaal wat ervoor zorgt dat de prijs behoorlijk hoog is.
  Gehuurd materieel. Doordat men veilig op jouw dak moet werken is het materieel van groot belang. Daarbij mag je denken aan een hoogwerker, een bouwladder, een bouwsteiger of bijvoorbeeld een lift voor de zonnepanelen.
  De BTW. Dit is een post van 21 procent. Je kan de BTW wel weer terugvorderen bij de belastingdienst naderhand.
  Het arbeidsloon is duur. Arbeidsloon is kostbaar en zeker wanneer het personeel goed moet worden geschoold. Uiteraard betaal jij daarvoor.
  Kilometerkosten die aantikken. Ga jij voor een leverancier van buiten Den Helder dan betaal je kilometerkosten. Die kunnen behoorlijk aantikken. Goed om hierop te besparen.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen in Den Helder

We keken hoeveel je betaalt voor de zonnepanelen in Den Helder. Men stuurde ons de volgende prijsopgaven:

Wat voor materiaal is er gebruikt voor de zonnepanelen Wat is het vermogen gemiddeld Wat zit er in het pakket wat je bestelt exclusief arbeidsloon Wat is de prijs van het pakket
Glas. Het gaat om traditionele panelen Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW Tot 4325 euro
Silicium polykristallijn. Het gaat om modernere panelen Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW Tot 5575 euro
Silicium monokristallijn. Het gaat om de nieuwste generatie panelen Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW Tot 7150 euro

 

Waarom jij een specialist in Den Helder moet inhuren

Een specialist uit Den Helder heeft een hoop voordelen. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.
De specialist uit Den Helder weet de plaatselijke regels. Hij weet of jouw dak bijvoorbeeld beschermd aangezicht is en dat scheelt een hoop regelwerk.
De specialist is in de buurt. Doordat een specialist in Den Helder sneller bij jou kan komen is het voordeliger en praktischer. Ook bij een schouw of bij nazorg heb je er profijt van als de specialist zelf in Den Helder zit.

Subsidie voor zonnepanelen in Den Helder

Den Helder heeft niet echt een subsidie voor zonnepanelen in de gemeente. Je kan via deze link kijken wat men voor diensten aanbiedt op dit gebied. Wil je meer subsidie dan kan je de BTW terugvorderen.

De BTW terugvorderen voor zonnepanelen

De BTW op zonnepanelen kan je terugvorderen door onderstaand stappenplan te doorlopen:
Ga naar de website van de belastingdienst en registreer je als ondernemer.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert nu als ondernemer de BTW terug.

De keurmerken van zonnepanelen

Voor zonnepanelen zijn er meerdere keurmerken. Je kan onder andere kijken naar deze keurmerken op je panelen.
Het keurmerk van de Europese Unie. Het CE logo. Dit geeft aan dat de panelen voldoen aan de eisen van de Europese Unie.
Het keurmerk van de Duitse overheid. Het Tüv logo. Dit geeft aan dat de panelen voldoen aan de extra strenge eisen van de Duitse overheid.
Zonnekeur. Het keurmerk wat wordt afgegeven aan gecertificeerde monteurs en installateurs.

Trap bij zonnepanelen niet in deze valkuilen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan er nogal eens wat mis gaan. Pas op met de onderstaande zaken:
Een schouw achterwege laten. Voor het gemak zien veel leveranciers van zonnepanelen af van het doen van een schouw. Dit is een pijnlijke vergissing. Op die manier wordt er geen rekening gehouden met schaduwval op je dak waardoor de zonnepanelen niet voldoende werken.
Van ver komen. Een leverancier vanaf de andere kant van het land zal een hoog bedrag aan kilometerkosten opvoeren van de factuur. Het is verstandiger om een leverancier uit Den Helder zelf te kiezen.

Jouw extra voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meer voordelen dan je zo zou denken. We hebben ze voor je op een rij gezet.
Je levert terug aan het energienet.. Dat bedrag kan oplopen tot 22 eurocent per kWh,
Je verdient zonnepanelen terug. Doordat je minder betaalt voor je energie houd je meer geld over.

Denk aan deze checklist

 • Een slimme meter in jouw huis. Je huis moet een slimme energiemeter hebben voor je zonnepanelen kan laten plaatsen.
 • Doe een schouw vooraf.

Besparen is simpel

Regel samen met een collectief of met je buren zonnepanelen.
Vergelijk eerst de prijzen

Kwaliteit vergelijken in Den Helder

Met de onderstaande button vraag je offertes op. Zo kan je snel prijzen vergelijken en besparen nog voor je zonnepanelen aanschaft. Jouw besparing kan flink oplopen tot wel 21 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!