Zonnepanelen Den Bosch

Zonnepanelen Den BoschWoon jij in Den Bosch dan woon je in een gewilde oude stad. Toch zie je op de oudere daken steeds vaker zonnepanelen verschijnen. De energie mag wel wat goedkoper tenslotte. Wil jij zonnepanelen maar weet je niet waar je moet beginnen dan is het zinvol om onderstaand stukje te lezen.

De prijs van zonnepanelen verklaard

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Den Bosch? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Den Bosch.

De reden waarom mensen de aanschaf van zonnepanelen even uitstellen is de prijs. We keken naar de componenten van de prijs zodat jij er je voordeel mee kan doen.

  • Het materiaal is kostbaar. Zonnepanelen worden tegenwoordig gemaakt van silicium. Dit is een schaars en kostbaar materiaal. De panelen die hiermee worden gemaakt hebben echter wel een hoge opbrengst. Ook de omvormer en het bevestigingsmateriaal vallen onder de materiaalkosten.
  • Het materieel wordt gehuurd. Voor het plaatsen zal de leverancier een bouwsteiger, een hoge bouwladder en waarschijnlijk een lift moeten huren. Die materieelkosten staan op de factuur want ze worden aan jou doorberekend.
  • Het arbeidsloon is hoog. De kosten van het personeel zijn hoog. Het personeel moet immers speciaal worden opgeleid en dat kost nou eenmaal geld.
  • De BTW zit bij de prijs in. Het gaat dan om 21 procent maar die kan je terugvorderen.
  • De kilometerkosten van het werk. De leverancier zal de gereden kilometers aan jou doorberekenen. Kies voor een leverancier uit Den Bosch en bespaar.

De prijzen van zonnepanelen uit Den Bosch

We vroegen aan een aantal leveranciers van zonnepanelen in Den Bosch naar hun prijzen. Men stuurde ons de volgende offertes:

Welk materiaal zonnepanelen koop je Wat levert een zonnepaneel aan energie Wat zit er in het pakket Wat is de prijs van het pakket wat je koopt
Glas; een traditioneel paneel Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Geen plaatsing en geen kilometerkosten Tot 4250 euro
Silicium; de oude polykristallijn variant. Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Geen plaatsing en geen kilometerkosten Tot 5450 euro
Silicium: de nieuwe monokristallijn variant Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Geen plaatsing en geen kilometerkosten Tot 6975 euro

Waarom een specialist in Den Bosch inhuren

Jij huurt het beste een lokale specialist om de volgende redenen:
De lokale specialist kent de regelementen. De specialist weet welke daken beschermd aangezicht zijn. Hij zal jou informeren en helpen bij de aanvraag van subsidies.
De lokale specialist weet de kortste weg. Hij zal snel bij jou zijn en daarnaast is hij vlotter met nazorg wanneer dat nodig is.

Is er steun of subsidie in Den Bosch

We keken naar mogelijkheden om steun of subsidie door de gemeente Den Bosch te krijgen. Men stuurde ons de volgende site toe: https://www.s-hertogenbosch.nl/zoeken.html?q=zonnepanelen. Wil je meer subsidie, lees dan onderstaand stukje.

De BTW van zonnepanelen terug vorderen

De BTW van de zonnepanelen terugvragen doe je met het onderstaande stappenplan:
Ga naar de website van de belastingdienst en registreer je als ondernemer.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW terug.

Let op deze keurmerken en garanties

CE zodat je weet dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen. Het gaat hier om de eisen van de Europese Unie.
Tüv zodat je weet dat de zonnepanelen voldoen aan de strenge Duitse eisen.
Zonnekeur.
Dit keurmerk wordt toegekend aan gecertificeerde installateurs.

De valkuilen bij het inhuren van een specialist

Bij een specialist inhuren gaat er wel eens wat mis. Pas op voor deze valkuilen.
Een montage zonder schouw. De schouw vooraf is een belangrijk deel van de diensten. Door het tijdig vinden van schaduwpunten voorkom je dat jouw installatie te weinig oplevert.
Een te laag vermogen. De specialist moet altijd met jou kijken naar het vermogen wat op je dak moet. Is dit te laag dan moet je naderhand alsnog duur bijbetalen.

De verdere voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meer voordelen dan we tot nu noemden.
Overproductie terugleveren. Mochten zonnepanelen teveel produceren dan kan je dat terugleveren. Je krijgt tot 22 eurocent per kWh retour.
Terugverdienen.  Zonnepanelen verdienen zichzelf terug. Hoe snel hangt af van onder andere het vermogen van de zonnepanelen en de prijs die je ervoor hebt betaald.

Een paar zaken die je moet controleren

Een schouw vooraf is hard nodig. Kijken met Google earth voldoet niet.
Je moet een slimme meter hebben. Zo is duidelijk wat je hebt geleverd en wat je hebt afgenomen.

Snel besparen bij zonnepanelen

Je bespaart op zonnepanelen op de volgende manier:
Vergelijk eerst de prijzen van zonnepanelen voor je aanschaft.
Koop samen met een grotere groep of met de buurt.
Zo beding je een lagere prijs.

Kwaliteit vakmannen in Den Bosch vergelijken

Met onderstaande button ontvang je gelijk meerder offertes uit Den Bosch om te vergelijken. Het levert je een flink voordeel op wat kan oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!