Zonnepanelen Delfzijl

Zonnepanelen delfzijlHet is niet vreemd dat ook in Delfzijl steeds meer daken worden uitgerust met zonnepanelen. De panelen die momenteel worden gemaakt zijn goedkoper dan ooit en tegelijkertijd sterker en beter dan ooit. Dat betekent dat je nu voor minder geld een installatie aanschaft dan 5 jaar geleden en dat je daar meer opbrengsten van ziet. De onderstaande informatie is samengesteld voor iedereen die in Delfzijl woont en overweegt zonnepanelen aan te schaffen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

De prijs voor zonnepanelen is opgebouwd uit materialen, installatiekosten en extra uitgaven. Extra uitgaven, zoals voorrijkosten en transportkosten nemen ongeveer 5 procent in van de totaalprijs. De installatie van zonnepanelen is vaak vrij simpel en binnen een dag gedaan. Bij zonnepanelen met standaard afmetingen en een standaard gewicht is dat 35 procent van het totale bedrag dat je betaalt. De materialen nemen dus het grootste gedeelte in van de prijs, namelijk 60 procent.

De kosten

In de onderste tabel zie je wat die totaalprijs is voor systemen met verschillende omvang. De btw en installatiekosten zijn hier al bij inbegrepen. Het soort zonnepaneel heeft een grote invloed op de totaalkosten en ook de kwaliteit. Hoe beter en sterker je installatie, hoe meer je betaalt, maar ook hoe hoger de opbrengsten.

Aantal zonnepanelen

Prijs

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Delfzijl inhuren?

Bij het uitkiezen van de specialist voor het leveren en plaatsen van je zonnepanelen heb je de keuze uit regionale- en landelijke bedrijven. De voorkeur gaat vaak uit naar regionale specialisten, om de volgende redenen.

  • Regionale specialisten zijn goedkoper omdat je geen voorrijkosten betaalt. Dat is ook voordelig nadat de zonnepanelen geplaatst zijn en ze komen langs voor reparaties of onderhoud.

  • Regionale specialisten weten precies hoeveel zonnepanelen in de regio op kunnen brengen en welke steun er wordt gegeven door de gemeente.

  • Communicatie met regionale specialisten is gemakkelijker, laagdrempeliger en ze kunnen sneller bij je zijn.

Is er steun/subsidie in Delfzijl?

De gemeente Delfzijl heeft momenteel geen subsidie beschikbaar gesteld voor inwoners die willen investeren in zonnepanelen. Alleen als je in het aardbevingsgebied woont en schade hebt ondervonden is er de Waardevermeerderingsregeling. Uiteraard kom je wel gewoon in aanmerking voor de landelijke btw regeling die via de Belastingdienst loopt. De gemeente helpt je op andere manieren, namelijk door je onafhankelijk advies aan te bieden over het verduurzamen van je woning. Dat doen ze in de vorm van een Energieloket. Je krijgt van hen een lijst met plaatselijke vakspecialisten, ze weten welke financiële steun er is in je regio en ze vertellen je exact hoe jij je woning het beste stapsgewijs kunt verduurzamen.

Stappenplan btw teruggave

Er is dus bij de gemeente geen subsidie te krijgen als je in Delfzijl zonnepanelen aanschaft. Dat is bij de meeste gemeenten het geval, want er is een goede landelijke regeling die loopt via de Belastingdienst. Je vraagt bij hen alle btw terug die je betaald hebt door de onderstaande stappen te volgen:

  1. Zoek het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ op, vul deze in en stuur hem naar de Belastingdienst.

  2. Je ontvangt een bevestiging van de Belastingdienst dat ze je aanvraag hebben ontvangen.

  3. Je ontvangt een brief van de Belastingdienst met een btw nummer en inloggegevens.

  4. Doe de btw aangifte voor het jaar waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft. Dit hoef je vaak maar één keer te doen.

Voordelen aanschaf zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is eigenlijk altijd een goed idee. Het is wel zo dat je dak geschikt moet worden verklaard. Is dit zo, dan heb je je zonnepanelen gemiddeld in 10 jaar terugverdiend. De levensduur van zonnepanelen is minimaal 25 jaar, dus de opbrengsten zijn zeker voor 15 jaar direct voor jou. Je woning wordt meer waard met zonnepanelen, het energielabel gaat naar beneden en je woning is gemakkelijker te verkopen. Je huishouden wordt milieuvriendelijker en minder afhankelijk van de wisselende energieprijzen.

Interessante bespaartips

Door de prijs voor je zonnepanelen zo laag mogelijk te maken gaat de terugverdientijd naar beneden. De onderstaande tips helpen je te besparen zonder de kwaliteit van je installatie op het spel te zetten.

  • Doe mee aan een inkoopcollectief in Delfzijl. Deelname is gratis en vrijblijvend en vaak worden er interessante kortingen aangeboden.

  • Kies voor een installateur uit Delfzijl en je bespaart op de voorrijkosten bij de installatie en daarna.

Specialisten vergelijken in Delfzijl

Wij brengen je in contact met vakkundige specialisten uit Delfzijl en omgeving. Geef aan onze vergelijkingstool door wat je nodig hebt en wij sturen je een aantal vrijblijvende offertes. Voer een vergelijking uit en je ziet direct waar jij de beste deal afsluit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!