Zonnepanelen Delft

Zonnepanelen DelftDelft is een schitterende historische stad waar het prachtig wonen is. Het is ook een plek waar je de zon goed kan gebruiken voor energie opwekken. Wanneer jij nog geen zonnepanelen op je dak hebt en niet weet waar je moet beginnen doe je er verstandig aan om het onderstaande stukje te lezen.

Goed weten waar je voor betaalt

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Delft? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Delft.

Bij zonnepanelen betaal je een flinke prijs. We hebben voor jou toegelicht waaruit de prijs bestaat.

  • De schaarse materialen. Doordat zonnepanelen nog niet in grote mate worden gemaakt betaal je meer per stuk. Er zijn nog oude voorraden traditionele zonnepanelen maar die hebben naar verhouding een te laag rendement. Ook de omvormer en de bevestigingsmaterialen vallen onder de noemer materialen.
  • Het grote materieel. Voor het plaatsen van zonnepanelen huurt de installateur een hoogwerker of bouwsteiger, een lange ladder en vaak ook een bouwlift. Die huur betaal jij terug in de prijs.
  • Een gecertificeerde monteur. Je betaalt flink voor de monteur. Deze is speciaal opgeleid en dat kost geld. Het arbeidsloon is dus aan de hoge kant.
  • De BTW. Dit is 21 procent. De BTW kan je echter weer terugvorderen bij de belastingdienst als een subsidie.
  • De kilometerkosten. Dit bedrag kan flink variëren. Door te kiezen voor een lokale leverancier uit Delft bespaar je hierop.

De prijs van zonnepanelen in Delft

We informeerden bij leveranciers in Delft naar de prijs van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende offertes:

Wat voor generatie en materiaal zonnepanelen koop je Wat is het maximale vermogen van de zonnepanelen Wat zit er allemaal in het pakket van de panelen Wat is de prijs van het pakket
Een van de eerste generaties. Zonnepanelen van glas Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Plaatsing zit er nog niet bij in. Tot 4125 euro
Een van de latere generaties. Zonnepanelen van polykristallijn silicium Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Plaatsing zit er nog niet bij in. Tot 5456 euro
Een van de nieuwste generaties. Zonnepanelen van monokristallijn silicium Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Plaatsing zit er nog niet bij in. Tot 6851 euro

 

Waarom een specialist uit Delft inhuren

Het beste schakel je een specialist uit Delft in. Dat doe je om de volgende redenen:
Een specialist uit Delft kent het stadsbeeld. Of jouw huis beschermd aangezicht is weet hij gelijk. Het voorkomt gedoe met een vergeten vergunning.
Een specialist uit Delft is sneller bij jou. Dat geldt niet alleen voor het plaatsen maar ook voor de schouw en de service naderhand.

Is er subsidie in Delft

We deden navraag voor regels en subsidie in Delft. We vonden op de website de volgende zaken: https://www.delft.nl/wonen/bouwen/verbouwen/zonnepanelen-en-zonnecollectoren. Wanneer jij subsidie wil zal je de stappen in het volgende stukje moeten doorlopen.

De BTW terugvragen in een paar stappen

Je kan de BTW die je hebt betaald terugvorderen. Dat doe je met de volgende stappen:

  • Registreer je als ondernemer bij de belastingdienst.
  • Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst dat je als ondernemer de BTW mag terugvorderen.
  • Vraag de BTW terug.

Belangrijke keurmerken waar je op let

Bij zonnepanelen vraag je altijd eerst naar keurmerken. We onderscheiden deze keurmerken:
CE. Dit geeft aan dat de zonnepanelen zijn goedgekeurd door de Europese Unie en dat ze mogen worden verhandeld.
Tüv. Dit is een Duits keurmerk. De zonnepanelen voldoen aan de strengste eisen.
Zonnekeur. Dit is een keurmerk voor de installateur. Deze is gecertificeerd.

Veel gemaakte fouten bij het huren van een professional

Bij het inschakelen van een specialist gaat er wel eens wat mis. Maak niet deze fouten:
Geen schouw vooraf. Dit is een heikel punt. Bij een schouw wordt er gekeken naar schaduwplekken op je dak. Daar zullen je zonnepanelen geen opbrengst hebben. Laat deze dus altijd uitvoeren.
Te ver reizen. Een leverancier die ver moet reizen zal de kilometerkosten verrekenen. Een kostbare vergissing.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen horen flink wat voordelen. Dit zijn er een paar die je niet dagelijks hoort.

Salderen. Wanneer jouw zonnepanelen overproductie draaien mag je die salderen. Je krijgt korting van je energiebedrijf.
Geen energietaks. Het belangrijkste deel van de energieprijs per kWh is energietaks. Tot wel 12 eurocent per kWh. Dit betaal je niet bij zonnepanelen.

Slim om aan te denken:

Jouw meter moet geschikt zijn. Een energiemeter moet een slimme meter zijn wanneer je zonnepanelen koopt, anders zie je niet wat er is geleverd en terug geleverd.
BTW terugvorderen mag je als particulier doen in geval van zonnepanelen.

Slim besparen

Je bespaart op je zonnepanelen met deze tips:

  • Werk samen met een grote groep. Door als een collectief of met je buren in te kopen kan je korting bedingen.
  • Vergelijk eerst prijzen voor je inkoopt.

Kwaliteit vakmannen in Delft vergelijken

Je vergelijkt vakmannen en hun prijzen met deze button. Je vraagt dan offertes op die je mag vergelijken. Dat levert je gelijk een behoorlijk voordeel op wat tot 30 procent kan oplopen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!