Zonnepanelen De Bilt

Zonnepanelen de BiltZie jij zonnepanelen in de Bilt wel zitten en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie? Dan is het belangrijk om de onderstaande tekst goed door te lezen zodat je alles komt te weten over de essentiële zaken die bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in de Bilt komen kijken.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Zonnepanelen hebben een prijs die bestaan uit de materialen en het loon van de specialist. De materialen zijn niet alleen de zonnepanelen, maar ook de omvormer, de bekabeling en de installatieapparatuur. Daarnaast hanteert elke specialist een ander tarief en variëren de kilometerkosten per gereden kilometer.

De kosten van zonnepanelen in De Bilt

Je hoeft niet direct te schrikken van de hoge zonnepanelenkosten, aangezien het systeem zichzelf terugverdient en je profiteert van maandelijkse besparingen en hoge opbrengsten. De gemiddelde kosten hangen van het aantal panelen, het vermogen en de paneelsoort. Hieronder tref je het kostenplaatje dat bij de aanschaf van zonnepanelen in De Bilt komt kijken:

Zonnepanelen Vermogen Aanschaf
8-16 2.640 – 5.280 Wp 3.000 – 6.000
16-22 5.280 – 7.260 Wp 6.000 – 8.250
22-28 7.260 – 9.240 Wp 8.250 – 10.500

Huur een lokale specialist in

Een landelijke specialist kan dan wel veel makkelijker te vinden zijn en vaak uit een groter team bestaan, maar een specialist die uit De Bilt komt kan er sneller bij zijn, geeft beter regionaal advies, kan helpen met gemeentelijke zaken, is veel goedkoper en heeft meer ervaring in het gebied.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente De Bilt ziet zonnepanelen wel zitten en reikt van tijd tot tijd plaatselijke subsidies uit waarmee je de initiële investeringskosten kunt verlagen. Het gaat om honderden euro’s, wat de aanschaf van zonnepanelen in De Bilt veel aantrekkelijker maakt.

De btw-aftrekregeling

De btw-aftrekregeling is een methode om 21% van de kosten van zonnepanelen te verlagen. Als je jezelf als ondernemer voor de btw aanmeldt op de website van de Belastingdienst, dan kan je vervolgens eenvoudig zelf de aangifte indienen.

Garanties van zonnepanelen

Als je wilt weten in hoeverre de specialist en de leverancier betrouwbaar zijn, dan kan je kijken naar de garanties die je krijgt. Je dient minstens 5 tot 10 jaar fabrieksgarantie bij de leverancier te krijgen over de zonnepanelen, en zeker 2 jaar garantie op de installatie. Daarnaast dien je een optimale vermogens garantie te krijgen.

De voordelen

Zonnepanelen brengen vele voordelen met zich mee, waaronder de verhoging in de waarde van je woning, de korte terugverdientijd en de onafhankelijkheid van een energiemaatschappij. Daarnaast hebben zonnepanelen amper onderhoud nodig, gaan ze lang mee en werken ze zonder schade toe te brengen aan het milieu. Tenslotte heb je veel meer aan zonnepanelen op je dak dan aan rente op je spaarrekening.

De terugverdientijd van zonnepanelen in De Bilt

Je kunt zelf invloed uitoefenen op de snelheid waarop je je begininvestering terug hebt verdiend door rekening te houden met deze punten:

 • Hoe goedkoper de zonnepanelen, des te korter de terugverdientijd.
 • Hoe potenter het zonnepanelensysteem, hoe meer stroom je opwekt waardoor je de kosten sneller terug hebt verdiend.
 • Het nemen van een subsidie of gebruik maken van de btw-regeling verkort de terugverdientijd ook.

De valkuilen

Je wilt natuurlijk wel verzekerd zijn van zonnepanelen die het optimaal doen zodat je profiteert van een maximaal rendement. Check dan ook even of de specialist een Zonnekeur keurmerk voert waardoor je zeker kunt zijn dat de specialist op professionele wijze te werk gaat en beschikt over voldoende ervaring. Specialisten zonder keurmerken zijn niet altijd betrouwbaar.

Checklist

Bepaalde zaken kan je beter van tevoren checken om toekomstige problemen te voorkomen, waaronder:

 • Check wat voor zonnepanelen je moet kopen door je jaarrekening erbij te nemen. Op je jaarrekening kan je eenvoudig achterhalen hoeveel je jaarlijks verbruikt zodat je geschikte panelen kunt kopen.
 • Check wat de voorwaarden zijn van de garanties die je krijgt van de leverancier en de specialist. Garanties zijn namelijk belangrijk mocht er in de toekomst wat verkeerd gaan met de zonnepanelen. Check voornamelijk de duur van de garantieperiode.

De manieren om te besparen

Alhoewel de kosten van zonnepanelen in de Bilt vrij hoog op kunnen lopen, heb je toch de mogelijkheid om middels een aantal bespaarmanieren de kosten te verlagen. De verschillende manieren om te kunnen besparen zijn:

 • Koop zonnepanelen samen in met anderen.
 • Installeer het systeem zelf.
 • Schaf een kleiner systeem aan om minder te betalen.
 • Neem een subsidie en vorder de btw terug.
 • Vergelijk offertes.
 • Huur een specialist in die lokaal gevestigd is.

Specialisten vergelijken in De Bilt

Omdat er zoveel verschillende goede zonnepanelenspecialisten zijn in De Bilt, is het verstandig om eerst offertes met elkaar te vergelijken. Dit is een eerlijke en eenvoudige manier om te besparen op de hoge beginkosten van zonnepanelen. Reken maar op een verlaging van minstens 20% van de kosten dankzij een goede vergelijking.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!