Zonnepanelen Culemborg

Zonnepanelen CulemborgWonen in Culemborg betekent mooi wonen in een historische stad aan het water. Het betekent helaas ook hoge woonlasten en vooral de kosten van stroom kunnen er flink inhakken. Het is dan ook altijd aan te raden om eerst zonnepanelen te laten plaatsen wanneer je energie wil gaan besparen. Waar je moet beginnen en waar je aan moet denken vertellen we je hier.

De opbouw van de prijs van zonnepanelen

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Culemborg? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Culemborg.

Zonnepanelen zijn niet goedkoop; we keken naar de prijs die jij betaalt en de opbouw van die prijs:

  • Zonnepanelen in beperkte oplage. De zonnepanelen zelf, en de omvormer, worden helaas nog altijd in een beperkte oplage gemaakt. Het is dan ook niet voor niets dat het materiaal een aanzienlijk deel van de rekening is. Meer dan de helft. Ook het bevestigingsmateriaal valt onder de noemer materialen.
  • Het materieel huren. Een leverancier zal een bouwsteiger, hoge ladder en/of lift voor de zonnepanelen huren. Deze huurkosten komen op jouw factuur te staan. Jij betaalt er uiteindelijk voor.
  • Het personeel is kostbaar. Personeel moet goed geschoold zijn. Jij betaalt het arbeidsloon bij het plaatsen van de zonnepanelen. Een flinke uitgave maar die betaalt zich terug in het rendement van de zonnepanelen.
  • De BTW. De belasting die je betaalt bij aanschaf mag je gelukkig naderhand weer terugvorderen.
  • De kilometerkosten. Jij betaalt voor het vervoer van de leverancier en de zonnepanelen. Door een lokale leverancier te kiezen bespaar je hierop.

Wat kosten zonnepanelen in Culemborg

We vroegen bij leveranciers in Culemborg offertes op voor zonnepanelen. Men kwam met de volgende gegevens:

Welke generatie zonnepanelen koop je Wat is de opbrengst van de zonnepanelen Wat zit er in het pakket wat je koopt Wat is de prijs van het pakket
Een van de eerste generaties Maximaal 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, prijs inclusief BTW maar zonder arbeidsloon Tot 4325 euro
Een van de latere generaties Maximaal 300 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, prijs inclusief BTW maar zonder arbeidsloon Tot 4810 euro
Een van de nieuwste generaties Maximaal 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, prijs inclusief BTW maar zonder arbeidsloon Tot 6250 euro

 

Waarom jij een specialist in Culemborg moet inhuren

Je huurt het liefste een plaatselijke specialist in. Dat doe je om de volgende redenen:
Bekend met beschermd stadsbeeld. Een deel van Culemborg is beschermd stadsbeeld. De vakman uit Culemborg weet of dit ook op jouw huis betrekking heeft.
Snel in de buurt. Een leverancier uit Culemborg hoeft niet ver te rijden; hij is snel bij jou voor de schouw en bij het plaatsen van de zonnepanelen.

Is er subsidie in Culemborg

We informeerden bij de gemeente naar steun of subsidie bij zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende informatie:

Wil jij profiteren van meer voordeel dan lees je onderstaand stuk door.

De BTW terugkrijgen

Je kan de betaalde BTW terugvorderen van de belastingdienst door je voor de BTW als een ondernemer te registreren. Je doet dat met dit stappenplan:
Ga naar de website van de belastingdienst en meld je aan als ondernemer.
Je ontvangt van de belastingdienst een bevestiging.
Je vordert je BTW terug.

Diverse keurmerken bij zonnepanelen

Uiteraard wil jij zonnepanelen van topkwaliteit. Je let dan op de volgende keurmerken:
CE van de Europese Unie. Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen van de Europese unie.
Tüv. Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen van de strenge Duitse regering. Je koopt topkwaliteit.
Zonnekeur. De installateur is gecertificeerd en zal een goede prestatie leveren.

Fouten die jij niet wil maken

Er gaat geregeld wat mis bij zonnepanelen. Kijk maar naar deze zaken:
Haastige spoed is zelden goed. In veel gevallen zal de leverancier geen schouw willen uitvoeren maar op Google kijken naar jouw dak. Laat een schouw uitvoeren; het voorkomt dat je zonnepanelen het straks niet doen door de schaduw op je dak.
Wat je van ver haalt. Een leverancier die ver moet reizen zal de kilometerkosten op jou verhalen. En die kunnen behoorlijk oplopen.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen heb je meer voordeel dan je denkt:
Terug leveren bij overproductie. Maken jouw zonnepanelen meer stroom dan jij verbruikt; dan lever je terug aan het energienet. Je ontvangt tot 22 eurocent per kWh.
Zonnepanelen die zich terugverdienen. De zonnepanelen verdienen op den duur zichzelf terug. Daar staat een termijn tussen 7 en 11 jaar voor.

Belangrijke aandachtspunten

Check bij aanschaf de volgende zaken:

  • Kijk naar de BTW. Die kan je terugvorderen.
  • De meter. Je moet een slimme energiemeter hebben.

Besparen met deze tips

Ga voor de kracht van samen. Sluit je aan bij een collectief of schaf samen met je buren de zonnepanelen aan. Samen beding je een korting.
Vergelijk eerst wat prijzen.

De kwaliteit van vakmannen in Culemborg vergelijken

Je vergelijkt de kwaliteit en prijzen door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Vervolgens vergelijk je de offertes en je bespaart tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!