Zonnepanelen Creil

Zonnepanelen CreilZonnepanelen in Creil mogen dan wel een kostbare investering zijn waar duizenden euro’s mee gemoeid zijn, maar de voordelen wegen het veel zwaarder op in tegenstelling tot de hoge kosten. Daarnaast profiteer je van maandelijkse besparingen en jaarlijkse opbrengsten. Maar wat zijn de kosten van zonnepanelen in Creil, wat zijn de voordelen, de valkuilen en mogelijke bespaaropties? Je komt het te weten door hieronder verder te gaan met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Als je de zonnepanelenprijs beter bekijken valt het op dat deze bestaat uit 4 gedeeltes. De opbouw van de prijs van de meeste zonnepanelen in Creil kan op de volgende manier worden bepaald:

 • 70% materiaalkosten

 • 20% installatiekosten

 • 5% kilometerkosten

 • 5% apparatuurskosten

Kosten van zonnepanelen in Creil

Wil je in de volledige energiebehoeften van je huishouden voorzien en bestaat je huishouden uit meerdere personen? Dan ga je een groter zonnepanelensysteem moeten aanschaffen waardoor de kosten ook hoger gaan zijn. Hieronder vind je een overzicht met de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Creil als je uitgaat van het aantal personen in je woning.

Panelen

Personen

Investering

Besparing

Terugverdientijd

12

1

€5.100 – €5.700

€550

7 jaar

16

2

€7.500 – €7.900

€800

8 jaar

20

3

€9.000 – €9.700

€950

8 jaar

22

4

€9.900 – €10.500

€1.050

9 jaar

24

5

€11.600 – €11.900

€1.250

9 jaar

26

6

€12.100 – €12.400

€1.300

10 jaar

Waarom je een lokale specialist moet inhuren

De redenen waarom je het liefst voor een lokale specialist moet kiezen om de zonnepanelen in Creil aan te leggen zijn:

 • Deze specialisten hanteren lage kilometerkosten.

 • Ze hoeven minder te rijden dus kunnen ze er snel bij zijn.

 • Ze hebben veel kennis over vergunningen en subsidies in de regio.

Subsidies zonnepanelen in Creil

Ook jij wordt als Nederlander aangemoedigd om te investeren in duurzaamheid en energiebesparing. Dit betekent dat de overheid subsidies uitreikt als je zonnepaneleneigenaar bent, waardoor de investering veel aantrekkelijker wordt aangezien de kosten omlaaggaan. Om na te gaan welke subsidiemogelijkheden je momenteel hebt in de gemeente Creil, ga dan even langs bij het gemeentehuis.

Hoe vorder ik de btw terug?

Je hebt vast al gehoord dat je ook als particulier de btw op de aanschaf en de installatie terug kunt vorderen. Meld jezelf eerst als ondernemer aan en dien vervolgens het aangiftebiljet op tijd in. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

De voordelen van zonnepanelen

Het kopen van zonnepanelen kan worden gezien als een slimme investering in je toekomst. Je bent voorbereid op de energietransitie in ons land, je geniet van maandelijkse kortingen op de energierekening, jaarlijkse opbrengsten die in je zak kunnen, en een waarde verhoging van je huis. Daarnaast schaad je het milieu niet en hoef je de zonnepanelen amper te onderhouden. Tenslotte hebben zonnepanelen een korte terugverdientijd maar een lange levensduur.

De meest gemaakte fouten

De onderstaande fouten worden nog veel te vaak gemaakt wanneer men zonnepanelen in Creil gaat aanschaffen:

 • De jaarrekening er niet bij halen: Op de jaarrekening is af te lezen hoeveel je jaarlijks verbruikt waardoor je een zonnepanelensysteem kunt aanschaffen die past bij het verbruik van je huishouden.

 • Niet vragen om de keurmerken: Als je niet vraagt welke keurmerken aanwezig zijn, dan ben je ook niet van kwaliteit verzekerd. Keurmerken zijn zeer belangrijk als het om duurzame ene energiebesparende maatregelen gaat.

De terugverdientijd

De investering van zonnepanelen verdien je terug aan de hand van de maandelijkse besparingen en de jaarlijkse opbrengsten. Je kunt de terugverdientijd aanzienlijk doen verlagen zodat je sneller kunt profiteren van de jaarlijkse winst door:

 • Een krachtig zonnepanelensysteem te kopen met een hoog vermogen.

 • Een subsidie te nemen of de btw terug te vorderen.

 • De zonnepanelen tegen een aantrekkelijke prijs kopen.

Zaken die gecheckt moeten worden

Koop zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit door te vragen welke keurmerken aanwezig zijn. Check naast de zonnepanelen ook de kwaliteit van de omvormer, en koop deze het liefst bij dezelfde leverancier als de zonnepanelen zodat je er zeker van bent dat ze op elkaar afstemmen. Op deze manier leveren de panelen het meest op.

Bespaartips

Bespaar eenvoudig op je aankoop door lokale specialisten te kiezen en vervolgens offertes met elkaar te vergelijken zodat je een goedkope specialist kunt kiezen. Koop daarnaast de zonnepanelen collectief in, installeer de zonnepanelen zelf of begin met een klein en goedkoop zonnepanelensysteem die je naderhand kunt uitbreiden. Verlaag de kosten verder door een subsidie aan te vragen of door de btw-aftrekregeling te gebruiken.

Je bent nu op zoek naar een geschikte zonnepanelenspecialist, maar vergelijk toch liever eerst wat offertes voordat je overgaat tot de aanschaf en installatie. Het vergelijken van verschillende offertes van lokaal gevestigde specialisten is dan ook heel slim. Dit is de snelste en eenvoudigste manier om jezelf op de zonnepanelenmarkt te oriënteren waardoor je een verstandige keuze kunt maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!