Zonnepanelen Coevorden

Zonnepanelen CoevordenHet kopen en monteren van zonnepanelen in Coevorden is een slim idee, waarmee je niet alleen geld bespaart op je energierekening maar je levert ook een positieve bijdrage aan het milieu door je eigen groene stroom op te wekken. Wil je meer weten over de zaken die essentieel zijn als het gaat om zonnepanelen in Coevorden? Lees dan snel verder om hier achter te komen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Coevorden

De grootte van je huishouden is cruciaal voor de bepaling van de kosten. Zo kan je immers nagaan wat de capaciteit van je zonnepanelensysteem moet zijn en hoeveel zonnepanelen je moet kopen. Om een indicatie te kunnen krijgen van de gemiddelde kosten die komen kijken bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen in Coevorden, raadpleeg dan onderstaand tabel. Hieruit kan je direct ook nagaan wat de jaarlijkse opbrengst is.

Huishoudgrootte

Aantal panelen

Totale kosten

Opbrengst per jaar

1-2 personen

8

€3.400 – €4.100

€420

2-3 personen

13

€5.200 – €6.300

€680

3-4 personen

18

€6.400 – €7.700

€930

4-5 personen

21

€7.300 – €8.800

€1.110

Lokale specialisten versus landelijke specialisten

Er is een groot verschil tussen landelijke en lokale zonnepanelenspecialisten, en dat verschil zit voornamelijk in de afstand. Landelijke specialisten hanteren hoge kilometerkosten en vanwege de afstand zijn de wachttijden ook langer. Lokale specialisten kunnen sneller bij je huis komen voor de installatie of in geval van een mogelijke storing, en zijn veel goedkoper omdat er minder moet worden gereden.

Subsidies zonnepanelen in Coevorden

Als je van plan bent om zonnepanelen in Coevorden te kopen, dan kan dit je een subsidie opleveren aangezien energiebezuiniging en milieuvriendelijkheid centraal staan in Nederland. Landelijk vind je geen subsidies, maar blijf regelmatig de website van de gemeente Coevorden checken voor updates over lokale subsidieregelingen. Daarnaast kan je een kijkje nemen bij het Drents Energieloket voor professioneel energieadvies of bij de Energiesubsidiewijzer voor een lijst van alle mogelijkheden.

De btw-aftrekregeling

Er wordt gezegd dat de btw de meest voordelige financiële regeling is voor zonnepanelen in Nederland. Als je de btw terug wilt gaan vorderen, dan zijn dit de stappen die je moet doorlopen:

  1. Meld jezelf online aan als ondernemer voor de btw.

  2. Wacht op de goedkeuring van de Belastingdienst.

  3. Dien de belastingaangifte in en geef je rekeningnummer op.

  4. De Belastingdienst zal na goedkeuring de btw terugvorderen.

Keurmerken van zonnepanelen

Goede keurmerken beschikken over keurmerken. De keurmerken die het meest uitspringen in de zonnepanelenbranche zijn het wereldwijd erekende Tüv-keurmerk, het Europese CE-keurmerk en het keurmerk dat aangeeft dat de specialist gecertificeerd is: het Zonnekeur keurmerk. Als er keurmerken aanwezig zijn, dan kan je de panelen en de specialist vertrouwen.

De valkuilen van zonnepanelen

Het is verstandig om jezelf goed voor te bereiden op de zaken die mis kunnen gaan bij zonnepanelen in Coevorden, waaronder:

  • Niet naar de gemeente gaan. Ga altijd eerst langs de gemeente om na te gaan of je een vergunning nodig hebt voor de plaatsing van je zonnepanelen. Vraag daarnaast wat de mogelijkheden zijn van een lokale subsidie.

  • Geen grondig onderzoek doen. Bereid je goed voor door grondig te onderzoeken wat de verschillende panelensystemen zijn, zodat je alle opties kunt bekijken voordat je een definitieve keuze maakt.

De terugverdientijd

De snelheid waarop je je begininvestering terugverdient is bepalend als je wilt nagaan in hoeverre de aanschaf de moeite waard is geweest. Wanneer de terugverdientijd voorbij is, kan je de jaarlijkse opbrengsten direct in je portemonnee steken. In Coevorden is de terugverdientijd gemiddeld 8 jaar.

Zaken die je moet checken

Bepaalde zaken moet je echt even checken voordat je overgaat tot de aanschaf en de installatie van een set zonnepanelen in Coevorden. Check het vermogen van het systeem om te voorkomen dat je zonnepanelen aanschaft die niet voldoende stroom op kunnen wekken voor je huishouden. Hierdoor ga je toch extra stroom moeten afnemen bij een energieleverancier en ben je dus niet meer onafhankelijk. Check daarnaast ook wat de vestigingslocatie is van de specialist die je inhuurt. Als de specialist van ver moet komen, dan kan je ook ervan uitgaan dat je veel gaat betalen aan kilometerkosten en ga je langer moeten wachten voor de specialist op kan komen dagen.

Bespaartips

Zonnepanelen in Coevorden kopen, voor velen is de begininvestering nog veel geld. Om deze hoge investering te verlagen kan je deze bespaartips gebruiken:

  • Vergelijk eerst offertes, alleen van lokale specialisten.

  • Vraag een subsidie aan en vorder de btw terug.

  • Koop samen zonnepanelen, of begin met een klein en goedkoop systeem.

  • Monteer de panelen zelf op je dak.

Zonnepanelen in Coevorden aanschaffen is een zeer goede keuze. Als je overtuigd bent, dan is het slim om vooraf eerst diverse offertes aan te vragen bij verschillende specialisten zodat je een vergelijking in prijzen kunt maken. Op deze manier vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!