Zonnepanelen Clinge

Zonnepanelen ClingeHet spreekt voor zich dat zonnepanelen in Clinge zeer voordelig en winstgevend zijn. Je bespaart niet alleen op de maandelijkse energiekosten, maar je kunt ook genieten van jaarlijkse opbrengsten die hoog kunnen oplopen. Daarnaast wek je zelf je eigen groene stroom op milieuvriendelijke en duurzame wijze op zonder de hulp van een energieleverancier. Laten we de belangrijkste zaken die komen kijken bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Clinge hieronder eens doorlopen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Aangezien de zonnepanelenprijs erg uiteen kan lopen, is het een slim idee om eerst te kijken naar alle onderdelen die samen de prijs vormen. Denk hierbij aan:

 • De materialen: Hierbij moet je denken aan de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling.
 • De apparatuur: Het gaat hier om de apparatuur dat nodig is om de installatie waar te maken.
 • De arbeidskosten: Denk aan het loon van de specialist om de zonnepanelen te installeren.
 • De voorrijkosten: De kosten die de specialist per kilometer in rekening brengt om naar je toe te komen.

Kosten van zonnepanelen in Clinge

Het is altijd een goed idee om even te checken wat de gemiddelde kosten zijn voor de aanschaf van zonnepanelen in Clinge. Zo weet je immers waar je aan toe bent. De eerste stap is om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en wat het totaal vermogen moet zijn van je systeem. Als je uitgaat van zonnepanelen met elk een vermogen van 330 Wp, dan kan je het volgende kostenplaatje van de gemiddelde kosten exclusief de btw treffen:

Panelen Vermogen Aanschafkosten Besparing per jaar
6 1.980 Wp 2.975 297
10 3.300 Wp 4.275 495
14 4.620 Wp 5.525 693
18 5.940 Wp 6.875 891
20 6.600 Wp 7.500 990

Huur een lokale specialist in

De installatie van zonnepanelen in Clinge speelt natuurlijk een grote rol, aangezien je moet gaan kiezen tussen het inhuren van een lokale of een landelijke zonnepanelenspecialist. Lokale specialisten zijn voordeliger omdat je minder moet betalen aan reiskostenvergoeding en omdat ze veel sneller kunnen komen op de afspraak. Niet alleen de geld en tijdbesparing, maar je kunt ook profiteren van de regionale contacten die de lokale specialist over de jaren heen heeft opgebouwd en de kennis en ervaring omtrent lokale subsidiemogelijkheden en vergunningseisen.

Subsidies zonnepanelen in Clinge

Alhoewel de afgelopen paar jaar de financiële regelingen voor zonnepanelen steeds meer worden afgekalfd, kan je nog steeds bij bepaalde gemeenten subsidies aanvragen op lokaal niveau. Hierbij worden de beginkosten van je zonnepanelen onderdrukt waardoor de aanschaf aantrekkelijker wordt vanwege de verlaagde kosten. Blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen als het gaat om subsidies voor zonnepanelen in Clinge door te klikken op de website van de gemeente Clinge.

De terugverdientijd

Je verdient de begininvestering van alle energiebesparende maatregelen die je treft voor je woning binnen een bepaalde periode terug. Zo ook met zonnepanelen, waarbij je kunt rekenen op een terugverdienperiode die loopt tussen de 5 en de 10 jaar. Na deze periode is de investering volledig terugverdiend en kan je de jaarlijkse opbrengsten direct in je eigen portemonnee steken.

De beste manier om zonnepanelen aan te schaffen

Er zijn verschillende manieren om zonnepanelen te kopen, maar je kunt ook makkelijk fouten maken als je niet precies weet wat de juiste stappen zijn. De volgende vragen dienen als tips zodat je weet wat de juiste manier is om zonnepanelen aan te schaffen:

 • Is je dak geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen?
 • Heb je al een ideaal zonnesysteem uitgekozen door te kijken naar je energieverbruik?
 • Heb je al geïnformeerd naar de subsidiemogelijkheden en de vergunningseisen?
 • Ben je al rond gaan zoeken naar lokale zonnepaneelspecialisten en heb je offertes opgevraagd?
 • Heb je al offertes van specialisten naast elkaar gezet om een eerlijke vergelijking te maken?

Als je bij al deze vragen hebt beantwoord, dan hoef je enkel een geschikte zonnepaneelspecialist uit te kiezen en akkoord te gaan met de offerte. Plan vervolgens de werkzaamheden in en vraag de btw terug nadat de zonnepanelen helemaal geïnstalleerd zijn.

Relevante keurmerken

Als je wilt dat je zonnepanelen veel opleveren, dan is het belangrijk dat je panelen koopt van hoogwaardig kwaliteit. Kwaliteit kan je makkelijk zelf herkennen, door na te gaan welke keurmerken er aanwezig zijn. De volgende keurmerken moet je echt kennen als het gaat om zonnepanelen:

 • Tüv-keurmerk: De Duitse overheid heeft de panelen hierbij getest en beoordeeld volgens strenge voorwaarden.
 • CE-keurmerk: De zonnepanelen voldoen aan alle voorwaarden van de Europese Unie.
 • Zonnekeur keurmerk: Als de zonnepanelenspecialist dit keurmerk voert, dan ben je verzekerd van het inhuren van een gecertificeerde specialist.

Je woont in Clinge en bent op zoek naar goede zonnepanelen en een betrouwbare zonnepanelenspecialist om je panelen te installeren? Zet dan de eerste stap richting verduurzaming en vergelijk een aantal opgevraagde offertes bij lokale zonnepanelenspecialisten zodat je de meest betrouwbare en voordelig geprijsde specialist kunt selecteren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!