Zonnepanelen Chaam

Zonnepanelen ChaamDe tijd om zonnepanelen in Chaam te kopen is nu direct. Hoe langer je wacht, hoe meer rendement je misloopt. Het juiste moment om zonnepanelen aan te schaffen is namelijk nu, aangezien de prijzen flink omlaag zijn gegaan en er verschillende aantrekkelijke regelingen zijn die de aanschaf nog interessanter maken. Wil je meer weten over zonnepanelen in Chaam? Dan dien je verder te gaan met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Iemand die zonnepanelen gaat kopen wil natuurlijk een schatting krijgen van waar de prijs uit bestaat. De standaard zonnepanelenprijs bestaat uit de kosten voor de materialen, de kosten voor de arbeid, de kosten voor de apparatuur, de reiskosten en vervolgens de btw.

Kosten van zonnepanelen in Chaam

Iedereen die zonnepanelen overweegt te kopen is benieuwd naar de kosten, aangezien er vaak wordt gezegd dat zonnepanelen duur zijn. Hoe hoger de capaciteit van het zonnesysteem dat je gaat aankopen, hoe hoger de kosten. Daarnaast zijn ook het soort paneel van belang en het aantal zonnepanelen. Hieronder kan je zien wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Chaam. Het gaat om zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit en met een vermogen van 400 Wp.

Paneelsoort Kosten per paneel 10 panelen 14 panelen 16 panelen
Dunne film 400 4.000 5.600 6.400
Polykristallijn 600 6.000 8.400 9.600
Monokristallijn 670 6.700 9.380 10.730

Waarom is een lokale specialist beter?

Bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen, is het altijd beter om een lokale specialist in te huren. Lokale specialisten hebben verschillende voordelen in tegenstelling tot landelijke specialisten die van ver moeten komen. Denk hierbij aan factoren zoals geld- en tijdsbesparing:

 • Geldbesparing: Door de korte afstand betaal je veel minder aan reiskosten.
 • Tijdsbesparing: De afstand is veel korter dus de specialist kan sneller aanwezig zijn.

Subsidies zonnepanelen in Chaam

Samen moeten we allemaal per 2050 geheel energieneutraal zijn, wat het alvast kopen van zonnepanelen een slim idee maakt. Zonnepanelen hebben een vrij duur prijskaartje, waardoor de overheid subsidieregelingen ter beschikking heeft gesteld om de kosten te verlagen zodat de inwoners sneller overgaan tot de aanschaf. Zo wordt de gemeente Chaam sneller duurzaam. Om na te gaan welke mogelijkheden je op dit moment treft voor zonnepanelen in Chaam, neem contact op met het gemeentehuis.

De btw-regeling

Je kunt een deel van je totale investering terugkrijgen middels de btw-regeling, waarbij je de 21% betaalde btw kunt terugvorderen. Zo geniet je als het ware van een korting op de kosten van zonnepanelen in Chaam, en wordt de aankoop van zonnepanelen aangemoedigd. De btw over zowel de aankoop als de installatie kan volledig worden teruggevorderd.

De terugverdientijd

Zonnepanelen in Chaam hebben een vrij korte terugverdienperiode, zeker als je een systeem koopt met een groot capaciteit, als je voordelige zonnepanelen hebt gekocht of als je een subsidie neemt om de kosten te verlagen. Hoe korter de terugverdientijd, des te sneller je je begininvestering terugverdiend en je kunt genieten van de pure winst die zonnepanelen opleveren. De gemiddelde terugverdientijd van zonnesystemen in Chaam is 6 tot 12 jaar.

Relevante keurmerken

Er is een eenvoudige manier om na te gaan of de zonnepanelen die je koopt van hoog kwaliteit zijn, namelijk door te letten op de aanwezigheid van de volgende keurmerken:

 • Tüv-keurmerk: Hierbij voldoen de zonnepanelen aan strenge Duitse eisen.
 • CE-keurmerk: Middels dit keurmerk weet je dat de panelen door de EU zijn beoordeeld.
 • Zonnekeur keurmerk: Dit is een keurmerk dat aangeeft dat de specialist gecertificeerd is.

Valkuilen zonnepanelen

Valkuilen tref je overal, ook als je zonnepanelen in Chaam gaat kopen en installeren. De valkuilen waar je het meest rekening mee moet houden zijn als volgt:

 • Wachten totdat de prijs van zonnepanelen goedkoper wordt: Zonnepanelen in Chaam kan je het beste nu kopen, aangezien de prijzen nog nooit zo laag zijn geweest dankzij de btw-regeling, de subsidiemogelijkheden en de flink verlaagde aanschafprijzen.
 • Niet eerst kijken naar je exact energieverbruik: Check op je jaarrekening wat je energieverbruik is zodat je een zonnepanelensysteem koop dat goed op je verbruik is afgestemd. Zo heb je altijd voldoende stroom en hoef je geen extra energie af te nemen bij een energieleverancier.

Handige checklist voor zonnepanelen

Door op de juiste manier voorbereid te zijn op zonnepanelen, kan je ook makkelijker besparen en sneller genieten van de vele voordelen van zonnepanelen. Hanteer dan ook de onderstaande checklist zodat je niets vergeet:

 • Zorg ervoor dat je een lokale specialist inhuurt om de zonnepanelen te installeren.
 • Check of er plaatselijke subsidiemogelijkheden zijn om de kosten te verlagen.
 • Ga na of je een vergunning moet aanvragen voor de plaatsing.
 • Dubbelcheck of je een slimme meter hebt.

Iedereen die overweegt om zonnepanelen te gaan kopen dient eerst offertes te vergelijken met elkaar. Door een vergelijking te maken ben je verzekerd van een voordelige prijs en kan je een specialist kiezen die goed past bij je wensen, voorkeuren en budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!