Zonnepanelen Castricum

Zonnepanelen CastricumWoon je in Castricum dan woon je in een gebied waar je de kust in de buurt hebt. Het is een plaats waar het prachtig wonen is en waar volop zon is. Wanneer jij in Castricum woont zie je vast om je heen dat mensen massaal op zonnepanelen overstappen. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je er flink wat stroom mee kan besparen. We keken voor jou naar praktische zaken als je zonnepanelen overweegt.

De prijsopbouw van zonnepanelen

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Castricum? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Castricum.

De prijs van zonnepanelen is opgebouwd uit een aantal punten. We hebben ze voor je toegelicht.

  • Kostbaar materiaal. Zonnepanelen worden nog niet in heel grote getalen gemaakt. Het is dan ook om die reden dat ze behoorlijk kostbaar zijn in de aanschaf. De enige variant die nog betaalbaar is, is de ouderwetse variant die voornamelijk van glas gemaakt is. Deze variant heeft echter een laag rendement. Ook de omvormer en de bevestigingsmaterialen zijn redelijk kostbaar.
  • Gehuurd materieel. Een leverancier zal een hoogwerker, een bouwsteiger of een lange ladder gebruiken om de zonnepanelen te plaatsen. Deze zaken huurt hij en jij betaalt de huurprijs wanneer je zijn diensten afneemt.
  • Arbeidsloon. Voor het plaatsen van de panelen kan je het beste een specialist inhuren. Zo weet je zeker dat je er het hoogste rendement uit haalt. Het arbeidsloon is redelijk kostbaar.
  • De BTW. Dit is belasting die je betaalt. Je vordert deze ook naderhand weer terug.
  • De kilometerkosten. Dit zijn kosten die je betaalt voor de verreden kilometers van de leverancier naar jou toe. Kies een leverancier die in Castricum gevestigd is.

De prijs van zonnepanelen in Castricum

We vroegen in Castricum meerdere offertes op voor zonnepanelen. We kregen de volgende prijzen toegestuurd.

Van welk materiaal zijn de panelen gemaakt Wat is het rendement in Wp Wat zit er in het pakket Wat is de prijs van het pakket
Voornamelijk glas; traditionele panelen Tot 225 Wp 10 zonnepanelen plus een omvormer. Prijs inclusief de BTW maar exclusief arbeidsloon 4200 euro
Silicium; polykristallijne panelen Tot 275 Wp 10 zonnepanelen plus een omvormer. Prijs inclusief de BTW maar exclusief arbeidsloon 5450 euro
Silicium; monokristallijne panelen Tot 400 Wp 10 zonnepanelen plus een omvormer. Prijs inclusief de BTW maar exclusief arbeidsloon 6975 euro

 

Waarom een specialist in Castricum inhuren

Je kan het beste kiezen voor een lokale specialist. Dat doe je om de volgende redenen:
Een specialist uit Castricum weet wat de gemeente wil. Daaronder verstaan we plaatselijke eisen voor een vergunning maar ook mogelijkheden die men jou biedt om zonnepanelen aan te schaffen.
Een specialist uit Castricum is er snel. Bij het verrichten van een schouw, het plaatsen van zonnepanelen maar ook bij hulp naderhand als er wat met je zonnepanelen is, is het handig om een plaatselijke specialist te hebben.

Is er steun of subsidie in Castricum

Je vindt meer informatie over de steun vanuit de gemeente Castricum op de volgende site: https://www.castricum.nl/aanvragen-en-regelen/duurzaam-leven/. Mocht je meer subsidie willen dan doe je er verstandig aan om het volgende stukje te lezen.

De BTW terugvorderen

Je betaalt BTW voor de zonnepanelen. Die kan je terugvorderen in de vorm van een subsidie. Dat doe je via onderstaand stappenplan.
Ga naar de website van de belastingdienst en registreer je voor de BTW als ondernemer.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW terug.

De keurmerken bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen horen meerdere keurmerken. De belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet.
CE. Dit keurmerk is afgegeven aan zonnepanelen die voldoen aan de eisen van de Europese Unie.
Tüv. Dit keurmerk is afgegeven door de Duitse regering. De zonnepanelen voldoen aan zeer strenge eisen qua kwaliteit en duurzaamheid.
Zonnekeur. Dit keurmerk wordt afgegeven aan monteurs die gecertificeerd zijn.

Veel gemaakte fouten bij zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan flink wat mis gaan. We hebben de volgende zaken voor je op een rij gezet.
Geen schouw maar Google Earth. Veel leveranciers van zonnepanelen vinden een schouw teveel werk. Ze zien daardoor over het hoofd dat je door schaduwval een hoop rendement misloopt.
Een leverancier die van ver komt. Een leverancier die ver moet reizen mag dan een paar euro goedkoper zijn; die kosten zie je extra terug in de kilometerkosten. Een leverancier uit Castricum is dus beter.

De terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen verdien je vanzelf weer terug. Hoe lang dat duurt hangt af van de volgende factoren:
De prijs. Goedkope panelen verdien je snel terug.
Het rendement. Hoeveel meer stroom je opwekt, hoe sneller je een paneel terug verdient.

Check de volgende zaken:

Hoe slim is je meter. De elektriciteitsmeter moet een slimme meter zijn. In andere gevallen wordt er niet geregistreerd hoeveel elektra jij hebt terug geleverd aan het netwerk.
BTW ook voor particulieren. De BTW kan je als particulier alleen in het geval van zonnepanelen terugvorderen.

Snel besparen

Je bespaart op je zonnepanelen met de volgende tips:
Ga er samen voor. Je sluit je aan bij een collectief of koopt in samen met je buren. Vergelijk eerst de prijzen.

De kwaliteit van vakmannen vergelijken in Castricum

Je vergelijkt snel goede vakmannen door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Jouw voordeel kan flink oplopen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!