Zonnepanelen Capelle aan den IJssel

Zonnepanelen Capelle aan den IJsselDe Randstad is prachtig om te wonen. Er is genoeg werkgelegenheid en in Capelle aan den IJssel heb je genoeg woonruimte. De energie is een minpunt; de kosten van levensonderhoud zijn relatief duur. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen in Capelle aan den IJssel kiezen voor zonnepanelen. Wanneer  jij deze keuze ook wil maken lees je hieronder verder.

Weet hoe de prijs tot stand komt

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Capelle aan den IJssel? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Capelle aan den IJssel.

De prijs van zonnepanelen in Capelle aan den IJssel wordt bepaald door een aantal factoren. We hebben ze voor je in het zonnetje gezet.

  • Kostbaar materiaal.  Zonnepanelen en een omvormer hebben kostbare techniek. Dat is dan ook gelijk het grootste gedeelte van de prijs. Ook de bevestigingsmaterialen zijn kostbaar.
  • Kostbaar materieel. Om zonnepanelen te plaatsen zal de leverancier een bouwsteiger, een hoge ladder en een bouwlift huren. Die kosten brengt hij bij jou in rekening.
  • Kostbare werkuren. Het arbeidsloon is kostbaar. Je betaalt voor één of meer vakmannen die de panelen vakkundig bij jou installeren.
  • De belasting. De BTW is een post van 21 procent. Deze kosten kan je naderhand weer terugvorderen bij de belastingdienst.
  • De kilometers. Een leverancier moet een stuk rijden om bij jouw huis te komen. Deze kilometers brengt hij bij jou in rekening.

Wat zijn de kosten van een installatie in Capelle aan den IJssel

We vroegen bij lokale leveranciers naar de kosten van een zonnepanelen installatie. Men stuurde ons de volgende offertes:

Wat is het materiaal waar de panelen van gemaakt zijn Wat is het vermogen in Wp Wat zit er in een pakket Wat is de prijs van het pakket
. Tot 230 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer. Prijs inclusief BTW maar zonder het arbeidsloon Tot 4300 euro
Modernere panelen silicium polykristallijn Tot 300 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer. Prijs inclusief BTW maar zonder het arbeidsloon Tot 5300 euro
De modernste generatie silicium monokristallijn Tot 400 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer. Prijs inclusief BTW maar zonder het arbeidsloon Tot 6950 euro

Waarom jij iemand uit Capelle aan den IJssel inhuurt

Bekend met de vergunningen. Plaatselijke eisen voor zonnepanelen zijn dan bekend.
Een korte afstand. Je bent sneller aan de beurt voor je zonnepanelen en de kilometerkosten zijn laag.

Is er steun in Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel stimuleert men actief het overstappen op zonnepanelen. Je leest er alles over op deze site. Mocht je meer voordeel willen dan lees je het volgende stukje.

Jouw BTW terugvragen

Je kan de BTW terugvorderen bij de overheid over de zonnepanelen. Dat doe je met deze stappen:
Ga naar de site van de belastingdienst en registreer je als ondernemer om de BTW terug te vorderen.
De belastingdienst stuurt een bevestiging.
Je vordert de BTW terug.

Keurmerken bij zonnepanelen

Zonnepanelen moeten aan bepaalde eisen voldoen. Je herkent goede zonnepanelen aan deze keurmerken:
Het keurmerk van de Europese Unie. Dit is het CE keurmerk. De panelen voldoen aan de eisen die de EU eraan stelt.
Het Duitse keurmerk. Dit is het Tüv keurmerk. De panelen voldoen aan zeer strenge Duitse eisen.
Zonnekeur. Dit is het keurmerk wat aan gecertificeerde monteurs wordt meegegeven.

Veelgemaakte fouten

Bij zonnepanelen aanschaffen gaat nogal eens wat mis. Dit zijn de meest gemaakte fouten.
Een te laag vermogen. Je kan uit spaarzaamheid kiezen voor zonnepanelen met een veel te laag vermogen. Je moet dan alsnog extra energie afnemen waardoor je alsnog hoge kosten maakt.
Geen schouw. Door alleen op Google Earth te kijken komen leveranciers soms onder een schouw uit. Er is in dat geval geen rekening gehouden met schaduwval; een pijnlijke vergissing.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen vallen flink wat voordelen te behalen. Onder andere de volgende zaken:
Geen energietaks. 12 eurocent per kWh energie is energietaks. Jij betaalt deze niet en dat scheelt een hoop.
De panelen verdienen zichzelf terug. Zonnepanelen verdienen uiteindelijk zichzelf terug doordat jij minder tot niets kwijt bent aan het energiebedrijf. Deze tijd ligt tussen 7 en 11 jaar.

Een paar belangrijke zaken

Kies nu voor een slimme meter. Voor zonnepanelen heb je absoluut een slimme meter nodig. Je kan dan zien hoeveel je terug kan vorderen.
Vorder ook wanneer je geen bedrijf hebt de BTW terug.

Slim besparen

Werk samen met een grote groep of met je buren. Koop groot in tegen een lagere prijs.
Vraag eerst prijzen op.

Kwaliteit vakmannen uit Capelle aan den IJssel vergelijken

Dit doe je door eerst met deze button offertes op te vragen. Je vergelijkt de prijzen en komt tot een aantrekkelijk voordeel.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!