Zonnepanelen Buren

Zonnepanelen BurenDe gemeente Buren ligt in de Betuwe. Dat is een streek in ons land die bekend staat om de ruime hoeveelheid zon. Het is niet voor niets dat steeds meer inwoners uit de gemeente Buren overgaan tot de investering in zonnepanelen. Als jij deze investering ook overweegt is het goed om eerst onderstaande informatie door te lezen. Op die manier ga je goed voorbereid te werk.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen en de prijs ervan

Er zijn meerdere soorten zonnepanelen in de handel en die hebben ieder hun eigen prijs. We keken voor je naar de meest verkochte modellen inclusief de prijzen. We geven de prijzen weer van de zonnepanelen zelf exclusief de installatiekosten maar inclusief de BTW.

Van welk materiaal zijn de zonnepanelen gemaakt Wat is het globale vermogen Wat is de prijs vanaf- voor dit model
Amorf materiaal, folie Vanaf 116 wp Vanaf 140 euro
Polykristallijn silicium Vanaf 195 Wp Vanaf 189 euro
Monokristallijn silicium Vanaf 295 Wp Vanaf 279 euro
Dubbele panelen Vanaf 368 Wp Vanaf 369 euro

Waarom zonnepanelen kopen in Buren

Zonnepanelen koop je het beste in je eigen regio, in jouw geval in de regio Buren. Dat doe je om meerdere redenen. Er zijn steeds meer aanbieders van zonnepanelen maar niet iedereen is voor jouw huis een goede keuze. Een lokale aanbieder kies je onder andere omdat deze exact weet of jouw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Daarnaast weet een lokale aanbieder of er voor jouw dak een vergunning moet worden aangevraagd. Het kan zijn dat jouw woning beschermd aangezicht is. In dat geval mogen er doorgaans niet of alleen onder heel strikte voorwaarden zonnepanelen worden geplaatst. Een lokale aanbieder is bovendien snel tot jouw dienst omdat je gemakkelijk ingepland kan worden. Het is dus de beste keuze.

Steun bij de aanschaf van zonnepanelen in de gemeente Buren

De gemeente Buren heeft een subsidiefonds voor verenigingen en bedrijven die gaan investeren in zonnepanelen. Wanneer jij echter als particulier zonnepanelen gaat aanschaffen heb je hier geen recht op. In dat geval kan je zelf je subsidie opvragen bij de rijksoverheid. Dat doe je door de BTW terug te vorderen.

Vorder jouw BTW terug

De over jouw zonnepanelen betaalde BTW kan je gemakkelijk terug vorderen bij de belastingdienst. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst. Daar vind je het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’. Dit formulier vul je in en stuur je op naar de belastingdienst.

  2. Wacht 10 werkdagen. Dit is de termijn die de belastingdienst nodig heeft om te reageren.

  3. Je ontvangt een ontvangstbevestiging. Hierna registreer je op de website van de belastingdienst jouw IBAN bankrekeningnummer.

  4. Registreer jouw zonnepanelen. Dit doe je aan de hand van de inlogs die in de brief staan. Je doet aangifte bij de belasting en daarmee vorder je de BTW terug.

Pas goed op moet deze valkuilen

Er kan behoorlijk wat mis gaan wanneer je zonnepanelen koopt. De meest gemaakte fouten omschrijven we voor je. Allereerst is het zaak dat je niet blindelings het goedkoopste paneel kiest. Kijk altijd eerst naar het vermogen van de zonnepanelen en houd er daarbij rekening mee dat dit nog zal gaan teruglopen gedurende de levensduur. Nadat je het juiste vermogen hebt gekozen kijk je pas naar de prijzen die er zijn. Een andere fout is dat je een installateur kiest via de zoekmachine van je computer. Dit zijn vaak leveranciers die niet in jouw regio zitten. Ze zullen je laat kunnen helpen omdat je moeilijk in te plannen bent.

Nog een veel gemaakte fout is dat je kiest voor een leverancier die aan de hand van een vluchtige blik op Google Earth jouw zonnepanelen intekent. Er moet altijd rekening worden gehouden met schaduwval door bijvoorbeeld een schoorsteen of hoge begroeiing. Laat dus altijd ter plekke een schouw uitvoeren.

Gegarandeerd een goede keuze maken

Kies je voor zonnepanelen dan zijn er meerdere garanties waar je mee te maken krijgt. Ze geven aan of jij een goede kwaliteit zonnepanelen koopt. We hebben ze voor je toegelicht.

  • De productgarantie van de fabrikant. Dit is de bekendste garantie. Een fabrikant geeft een aantal jaren garantie op de zonnepanelen. Een garantie onder de 10 jaar geeft aan dat je eigenlijk zonnepanelen koopt die van een mindere kwaliteit zijn. In dit geval kan je voor onverwachte kosten komen te staan. Een goede kwaliteit herken je aan een garantie die wel kan oplopen tot 25 jaar.

  • De systeemgarantie. Het gaat hier om de garantie op alle onderdelen van jouw installatie zonnepanelen behalve de panelen zelf. Het aansluitmateriaal et cetera valt hier onder. Voorkom dat je gedurende de levensduur van jouw zonnepaneel voor onverwachte kosten komt te staan en kies voor een installatie met een systeemgarantie.

  • Een garantie op het vermogen. Dit is de garantie op de opbrengst van jouw zonnepanelen. Deze zal terug lopen gedurende de levensduur. Een terugval tot minder dan 75 procent van het oorspronkelijke vermogen geeft aan dat je te maken hebt met een mindere kwaliteit zonnepanelen. Een terugval tot 90 a 80 procent van het oorspronkelijke vermogen geeft aan dat je met zeer goede of goede zonnepanelen te maken hebt.

  • Een garantie op het installatiewerk. De installateur zal altijd een garantie geven op zijn werk. Een dergelijke garantie kan oplopen van 5 tot wel 15 jaar. Een goed geïnstalleerde installatie haalt alles uit de zon.

Maak een goede keuze in Buren

Door het vergelijken van offertes kom je tot een weloverwogen keuze wanneer je zonnepanelen aanschaft. Met onderstaande button kan je offertes vergelijken uit de regio Buren.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!