Zonnepanelen Bunschoten

Zonnepanelen BunschotenHet valt ineens op dat veel mensen het afgelopen jaar hebben geïnvesteerd in de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen in Bunschoten. Velen zijn al begonnen met profiteren van de vele voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Laat de hoge aanschafkosten je niet afschrikken, door hieronder verder te lezen kom je alles te weten over de gemiddelde kosten, de subsidieregelingen, de zaken die je moet checken en nog veel meer.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten van zonnepanelen in Bunschoten

Hoe meer zonnepanelen je gaat kopen, hoe meer je gaat betalen aangezien je per paneel betaalt. Daarnaast moet je denken aan de installatiekosten van de specialist. Voor zonnepanelen in Bunschoten met elk een vermogen van 275 Wp, kan je hieronder checken wat het gemiddeld kostenplaatje is. Daarnaast kan je nagaan hoe snel je het systeem weer terug hebt verdiend en wat het maximale vermogen van het systeem is.

Zonnepanelen Capaciteit Aanschaf Installatie Terugverdientijd
10 2.750 Wp 3.250 950 6
12 3.300 Wp 3.900 1.050 7
16 4.400 Wp 5.200 1.250 7
18 4.950 Wp 5.850 1.400 8
20 5.500 Wp 6.500 1.650 8
22 6.050 Wp 7.700 1.700 9
26 7.150 Wp 8.450 1.850 9

Huur een lokale specialist in

Alhoewel een specialist die landelijk is gevestigd vaak bekender en stabieler is, heb je veel meer aan een lokale specialist als het gaat om de installatie van zonnepanelen in Bunschoten. Je wilt natuurlijk dat iemand met veel regionale kennis, contacten en ervaring de zonnepanelen aanlegt. Daarnaast kan een lokale specialist uit een groter team bestaan, maar een lokale specialist is goedkoper, kan bij de gemeente helpen en veel sneller een afspraak maken met je.

De subsidiemogelijkheden

Als je van mening bent dat de kosten van zonnepanelen te hoog zijn voor je budget, dan kan je altijd nagaan bij de gemeente Bunschoten wat de verschillende financiële regelingen zijn. Landelijk zijn subsidies voor zonnepanelen niet meer aan te vragen, maar bij veel gemeenten kan dit nog wel regelmatig.

De btw-aftrekregeling

Naast een lokale subsidieregeling heb je ook als particulier de mogelijkheid om de btw weer af te trekken, waardoor je 21% van je begininvestering weer terug krijgt van de Belastingdienst. Hierdoor wordt de aanschaf veel aantrekkelijker, waardoor ook personen met een beperkt budget wat makkelijker aan een set zonnepanelen op hun dak kunnen komen. Het enige wat je moet doen is online jezelf als ondernemer voor de btw aanmelden.

Garanties van zonnepanelen

Omdat zonnepanelen een lange levensduur van ruim 25 jaar hebben, kan er soms wat misgaan. Garanties dekken je in het geval er wat fout gaat met de zonnepanelen gedurende de garantieperiode. Praktische garanties waar je zeker op moet letten zijn:

  • Garantie vanuit de leverancier: De fabrieksgarantie omslaat vaak 5 tot 10 jaar op de zonnepanelen en de onderdelen.
  • Garantie vanuit de specialist: De installatiegarantie is meestal 2 jaar. Je kunt hier aanspraak op maken mocht er wat verkeerd zijn gegaan tijdens de installatie van de zonnepanelen.
  • Garantie op het vermogen: Hierbij ben je verzekerd van een maximaal rendement want ook na verloop van tijd blijft het vermogen gegarandeerd hoog.

De terugverdientijd

Je hoeft helemaal niet lang te wachten tot de panelen terug zijn verdiend, aangezien de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Bunschoten rond de 8 jaar ligt. Neem je een lokale subsidie, vraag je de 21% btw terug of heb je een krachtig systeem gekocht die veel stroom kan opwekken binnen een korte tijd? Dan kan de terugverdientijd aanzienlijk verkort worden waardoor je sneller profiteert van de winst.

Zaken waar je op moet letten

Voordat je definitief overgaat tot het inhuren van een specialist om de zonnepanelen te monteren op je dak, check dan eerst of deze wel lokaal is gevestigd. Als je zonnepanelen in Bunschoten gaat kopen, dan komt het inhuren van een lokale specialist niet alleen goedkoper uit maar hoef je ook minder lang te wachten tot de specialist langs kan komen. Bij een landelijke specialist betaal je hoge kilometerkosten voor de lange afstand.

Wat moet er gecheckt worden?

Een goede voorbereiding op de installatie van zonnepanelen is zeer belangrijk. Check of je dak wel volledig opgeruimd is zodat de specialist voldoende werkplek heeft, aangezien het installeren van zonnepanelen wat ruimte in beslag neemt. Let op dat er geen objecten in de weg staan en laat de specialist nagaan in hoeverre er schaduwvorming plaats kan vinden op de panelen waardoor het rendement ook omlaag zal gaan.

Specialisten vergelijken in Bunschoten

Ook de gemeente Bunschoten probeert de omgeving zo energiezuinig en duurzaam mogelijk te maken, waarbij zonnepanelen kopen dus een verstandige aanschaf is als je naar de toekomst kijkt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van zonnepanelen op je eigen dak? Offertes vergelijken is dan een cruciale stap die je moet nemen als je zoveel mogelijk op de kosten wilt besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!