Zonnepanelen Bunnik

Zonnepanelen BunnikBen je woonachtig in Utrecht en maak je nog gebruik van grijze stroom? Dan is de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Bunnik een slim besluit waarmee je flink kunt besparen op je maandelijkse energiekosten en je kunt profiteren van enorme opbrengsten. Als je alles te weten wilt komen over zonnepanelen in Bunnik, lees dan even de tekst hieronder door.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten van zonnepanelen in Bunnik

De kosten van de aanschaf en installatie van de panelen is natuurlijk het allereerste wat je wilt weten als je ook voor zonnepanelen wilt gaan. Je dient eerst te checken hoeveel personen er woonachtig zijn in het huishouden voordat je een calculatie kunt maken van de gemiddelde kosten. Het aantal personen per huishouden is namelijk sterk bepalend voor het benodigd vermogen en het aantal zonnepanelen dat je moet kopen. De gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Bunnik tref je in het overzicht hieronder, waarbij je ook meteen kunt nagaan hoeveel de zonnepanelen jaarlijks opbrengen.

Personen in huishouden Panelen Investering Opbrengst
1 12 €5.700 €550
2 16 €7.600 €785
3 20 €9.500 €950
4 22 €10.450 €1.150
5 24 €11.400 €1.275
6 26 €12.350 €1.350

Huur een lokale specialist in

Huur bij voorkeur altijd een lokale specialist in als je zonnepanelen gaat laten installeren. Een lokale specialist weet wat de mogelijkheden zijn in Bunnik en kan precies aangeven welke subsidiemogelijkheden je hebt, welke vergunningen je moet aanvragen en welke zonnepanelen het best passen op je dak. Daarnaast zijn specialisten die in Bunnik gevestigd zijn veel goedkoper en sneller vanwege de korte afstand en de lage kilometerkosten.

De subsidiemogelijkheden

Zonnepanelen zijn duurzaam en energiezuinig, waardoor de overheid van Nederland de aanschaf en installatie flink aanmoedigt. De gemeente Bunnik probeert regelmatig subsidieregelingen uit te reiken als daar de financiering voor is, zodat de aanschaf van zonnepanelen ook voor inwoners met een beperkt budget toegankelijker wordt. Het is immers de bedoeling dat vrijwel iedereen over gaat stappen naar groene energie.

De btw-aftrekregeling

Heb je al zonnepanelen in Bunnik gekocht en wil je nog meer besparen op de kosten? Dan is het terugvragen van de betaalde btw zeer verstandig, aangezien je op deze manier 21% van de kosten terug kunt krijgen. In de meeste gevallen gaat het niet alleen om honderden maar om duizenden euro’s die van de investering afgehaald kunnen worden.

De voordelen

Er komen bij zonnepanelen in Bunnik veel meer voordelen kijken dan je kunt denken, waaronder:

  • Als je zonnepanelen laat plaatsen op je dak dan gaat de waarde van je huis aanzienlijk omhoog vanwege de energiezuinigheid. Dit is ook de reden dat het energielabel van je huis erop vooruit gaat, wat je huis nog aantrekkelijker maakt voor toekomstige potentiele kopers.
  • Je kunt altijd starten met een kleiner zonnepanelensysteem die veel goedkoper is. De kosten zijn lager waardoor je het systeem makkelijker aan kunt schaffen. Naderhand kan je altijd meer panelen kopen om het systeem uit te breiden en steeds potenter te maken. Je kunt wanneer je maar wilt zoveel zonnepanelen als je maar wenst toevoegen.

De terugverdientijd

Zowel de zonnepanelenprijs, de capaciteit van het zonnepanelensysteem als de financiële steun vanuit de overheid zijn sterk bepalend voor de hoogte van de terugverdientijd. Aan de hand van de terugverdientijd kan je nagaan of de investering de moeite waard is en hoe lang het duurt voordat je kunt profiteren van de pure winst. Meestal ligt de terugverdientijd van een standaard set zonnepanelen ergens tussen de 6 en de 9 jaar, en als je rekening houdt met de bovenstaande factoren kan je deze nog meer verlagen.

De zaken die snel mis kunnen gaan

Zonnepanelen in Bunnik zijn makkelijk te kopen, maar als je geen rekening houdt met bepaalde zaken dan kan het al snel misgaan. Hou rekening met deze 2 valkuilen:

  • Alleen naar de goedkope prijs kijken en de kwaliteit uit het oog verliezen: Goedkope zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk, maar hou rekening dat dergelijke panelen meestal verouderd zijn waardoor ze hun rendement gauw verliezen, weinig opbrengen en snel defect raken.
  • Niet vragen om de keurmerken: Vergeet niet om te letten op de aanwezige keurmerken om zeker te zijn van kwalitatief goede panelen. De specialist zou je geldig Zonnekeur keurmerk moeten voeren als deze is aangesloten tot een brancheorganisatie, en de leverancier zou het CE en het Tüv keurmerk moeten kunnen aantonen.

Specialisten vergelijken in Bunnik

Als je zonnepanelen in Bunnik wilt aanschaffen, dan zijn er een aantal zaken waar je zorg voor moet dragen voordat je de koop aangaat. Het is uiteraard wel belangrijk om eerst zonnepanelenspecialisten te benaderen en te vragen om een offerte zodat je meerdere offertes met elkaar kunt vergelijken op basis van prijs, kwaliteit en voorwaarden. Zo maak je een verstandige en goed geïnformeerde keuze waardoor je het meeste bespaart en de beste kwaliteit kunt scoren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!