Zonnepanelen Brunssum

Zonnepanelen BrunssumWoon je in Brunssum dan woon je schitterend. De energie is er wel kostbaar en dat is de reden waarom steeds meer inwoners kiezen voor zonnepanelen. Het kan natuurlijk zijn dat jij nog twijfelt of dat je niet weet waar je moet beginnen. Wij keken dan ook voor jou naar de mogelijkheden voor zonnepanelen en waarom je beter bij een plaatselijke leverancier kan zijn.

Weet waar je voor betaalt bij zonnepanelen

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Brunssum? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Brunssum.

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Je betaalt onder andere voor de volgende zaken:
Het arbeidsloon. Voordat je zonnepanelen neemt moet er een schouw worden uitgevoerd. Daarbij wordt er gekeken naar de schaduwval dus dit is een belangrijk punt. Ook het plaatsen kan je maar beter uitbesteden om het optimale rendement te behalen. Kortom; arbeidsloon is hoog maar ook nodig.
Het materiaal. Daarbij mag je denken aan de zonnepanelen die worden geplaatst maar bijvoorbeeld ook aan de bevestigingsmaterialen en de omvormer die nodig is. Deze post vormt het merendeel van de prijs.
Het materieel. Dit is de huurprijs van bijvoorbeeld een bouwsteiger, een hoge ladder en een bouwlift om jouw panelen op het dak te krijgen.
De BTW. Dit is een post die je naderhand kan terugvorderen. Het gaat om 21 procent.
De kilometerkosten. Je kiest beter voor een bedrijf uit Brunssum omdat je anders veel kwijt bent aan de vervoerskosten.

De kosten in kaart gebracht

We vroegen aan meerdere bedrijven in Brunssum naar de prijzen van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende offertes:

Wat voor categorie zonnepanelen koop je Wat is het vermogen uitgedrukt in Wp Wat zit er in het pakket Wat is de prijs van het pakket
De eerste generaties zonnepanelen Tot 225 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer, prijs inclusief de BTW Tot 4120 euro
De latere generaties zonnepanelen Tot 275 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer, prijs inclusief de BTW Tot 5340 euro
De nieuwste generaties zonnepanelen Tot 400 Wp 10 zonnepanelen en een omvormer, prijs inclusief de BTW Tot 6575 euro

 

Waarom jij een specialist in Brunssum moet inhuren

Je schakelt het beste een specialist in Brunssum in om onderstaande redenen:
De specialist uit Brunssum weet de weg bij de gemeente. Moet er een vergunning worden aangevraagd omdat jouw huis beschermd aangezicht is; de plaatselijke specialist weet hoe hij dit moet regelen. |
De plaatselijke specialist weet wat je terug kan krijgen. Voor zonnepanelen zijn subsidies verkrijgbaar. De plaatselijke specialist weet exact wat je terug kan krijgen en waar je dan moet zijn. In veel gevallen kan men je zelfs helpen bij de aanvraag.

Is er subsidie in Brunssum voor zonnepanelen

We informeerden bij de gemeente Brunssum naar de subsidies voor zonnepanelen. Men verschafte ons de volgende informatie via deze link.  Wil jij meer voordeel, lees dan ook het volgende stukje goed door.

De BTW terug van de belastingdienst

De BTW bedraagt 21 procent van de kosten. Het is goed om deze terug te vorderen. Je registreert je dan voor de BTW ‘als ondernemer’.  Dat doe je als volgt:
Registreer je bij de belastingdienst.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW terug.

De diverse keurmerken

Let bij de aanschaf van zonnepanelen op de aanwezigheid van de volgende keurmerken:
De Europese unie. Men heeft bepaalde eisen en standaarden vastgelegd waaraan zonnepanelen moeten voldoen. Je vindt deze terug in het keurmerk CE.
De Duitse overheid. Duitse degelijkheid heeft een keurmerk: Tüv.
De leverancier zelf. De monteur heeft een keurmerk: Zonnekeur.

Gemaakte fouten bij het inhuren van een specialist

Schakel je een specialist in, maak dan niet onderstaande fouten:
Schakel een specialist van ver in. Een specialist aan de andere kant van het land zal wellicht net wat goedkoper zijn. Dit zie je terug in de kilometerkosten die vervolgens worden berekend voor jij je zonnepanelen krijgt. Ook bij de nazorg duurt het lang voor men bij jou is.
Laat geen schouw uitvoeren. Jij moet weten waar de schaduw op je dak zit en wat de beste plek is voor de zonnepanelen. Laat dan ook altijd eerst een schouw uitvoeren.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben voor jou flink wat voordelen. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken:
Een investering die zichzelf terugverdient. Je betaalt opeens niets of minder aan het energiebedrijf. Dat levert een flinke besparing op.
Geen energiebelasting meer. Een enorm groot deel van de prijs per kWh, tot wel 14 cent, is energietaks. Je betaalt dit niet meer wanneer je zonnepanelen neemt.

Check deze zaken

Bij zonnepanelen moet je aan de volgende extra zaken denken:

  • Jouw meter moet geschikt zijn. Steeds meer huizen hebben een slimme energiemeter. Zonder slimme energiemeter kan je geen zonnepanelen nemen. Je moet kunnen zien hoeveel je hebt teruggeleverd.
  • Vraag de BTW terug, ook als je geen bedrijf hebt. Voor zonnepanelen registreer jij je als ondernemer waarna je de BTW van de zonnepanelen kan terugvorderen.

Praktisch besparen op zonnepanelen

Je bespaart heel gemakkelijk op zonnepanelen met de volgende tips:
Beding samen een korting. Sluit je aan bij een collectief of koop samen met je buren zonnepanelen. Zo kan je een flinke korting bedingen.
Vergelijk eerst prijzen. Ga je toch alleen aan de slag, vergelijk dan tenminste de prijzen zodat je niet teveel betaalt.

De kwaliteit van vakmannen in Brunssum vergelijken

Je vergelijkt heel gemakkelijk vakmannen in Brunssum door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt direct meerdere offertes om te vergelijken en dat kan een voordeel tot wel 19 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!