Zonnepanelen Bruinisse

De afgelopen paar jaar hebben we een duidelijke stijging gezien in de aanschafcijfers van zonnepanelen in Bruinisse. Deze stijging is voornamelijk te danken aan de aantrekkelijke zonnepanelenprijs en de vraag naar zonnepanelen die steeds groter wordt naarmate ook Nederland steeds energiezuiniger en duurzamer wordt. Maar wat kosten zonnepanelen in Bruinisse tegenwoordig, wat zijn de voordelen en de valkuilen en welke subsidiemogelijkheden heb je? Voor het antwoord op al deze vragen en veel meer, ga dan hieronder door met lezen.

De prijsopbouw

Que prijs zijn zonnepanelen vaak moeilijk met elkaar te vergelijken, maar je kunt wel een gemiddeld plaatje schetsen van de componenten van de prijs. Als je weet hoe de prijs precies opgebouwd is, dan kan je ook een beeld krijgen van waar je precies voor betaalt aangezien de prijs niet bepaald goedkoop is. De prijs van zonnepanelen in Bruinisse bestaat voor zeker 70% uit de materialen, voor 20% uit de installatiekosten, 5% uit de apparatuur voor de installatie en 5% voor de reiskosten. Tenslotte behoor je altijd 21% btw te betalen over de bovengenoemde kosten.

Kosten van zonnepanelen in Bruinisse

De kosten voor de aanschaf en installatie van een zonensysteem in Bruinisse speelt een grote rol bij de beslissing. Het aantal zonnepanelen dat je gaat aanschaffen is bepalend voor de totale kosten, waarbij gekeken wordt naar de grootte van je huishouden en de totale capaciteit van het zonensysteem. De gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Bruinisse zijn als volgt:

Panelen Capaciteit Totale kosten Huishouden
9 2.118 Wp 4.500 1
14 3.471 Wp 7.000 2
19 4.706 Wp 9.500 3
22 5.412 Wp 11.000 4
25 6.235 Wp 12.500 5

Huur een lokale specialist in

De meest belangrijke redenen om een lokale specialist uit te kiezen voor het installeren van je zonnepanelen zijn:

  • De goedkope prijs vanwege het ontbreken van torenhoge onnodige kilometerkosten.
  • De snelle service vanwege de korte afstand.
  • De jarenlange ervaring met zonnepanelen in het gebied.
  • De mogelijkheid om vergunningen en subsidieaanvragen te regelen.

Subsidies zonnepanelen in Bruinisse

De hoge kosten van de aanschaf en installatie van zonnepanelen kan veel mensen dan wel afschrikken, maar gelukkig heb je bij veel gemeenten de mogelijkheid om een lokale subsidie aan te vragen. Om na te gaan wat de mogelijkheden zijn op dit moment voor zonnepanelen in Bruinisse, informeer dan even bij de gemeente Bruinisse naar de voorwaarden. Naast de lokale subsidiemogelijkheden, kan je ook altijd de btw terugvragen mits je dit binnen 6 maanden van datzelfde kalenderjaar doet.

De btw-aftrekregeling

Naast de financiële steun middels lokale subsidiemogelijkheden, kan je ook nog de 21% btw die je al hebt betaald over de aanschaf en de installatie weer bij de Belastingdienst terugvorderen. Maak gebruik van de btw-aftrekregeling door:

Stap 1: Schrijf jezelf in als ondernemer voor de btw op de website van de Belastingdienst.

Stap 2: Wacht op de reactie van de Belastingdienst met je aanmelding.

Stap 3: Vul het aangiftebiljet in en verstuur deze.

Stap 4: Na goedkeuring zal de 21% btw op je rekening worden gestort.

Op welke voordelen kan ik rekenen?

De voordelen waar je op kunt rekenen zijn, zijn de duurzaamheid, de milieuvriendelijkheid en de energiezuinigheid waardoor je minder betaalt aan stroom en profiteert van jaarlijkse mooie opbrengsten zonder dat je het systeem te veel hoeft te onderhouden. Daarnaast verhoog je de waarde van je woning en verbetert het energielabel van je huis met zonnepanelen op het dak. Je bent verder onafhankelijk van de energieleverancier en kunt de investering eigenlijk beschouwen als een slimme zet richting een groene en energiezuinige toekomst, zeker als je rekening houdt met de lange levensduur van minstens 25 jaar.

Hoe schaf ik zonnepanelen aan?

Zonnepanelen kunnen dan wel een eenvoudige taak lijken, maar vanwege de vele essentiële zaken die hierbij komen kijken dien je zorg te dragen voor allerlei andere dingen. Hieronder tref je een klein lijstje met de stappen die je kunt doorlopen:

  1. Laat nagaan of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen.
  2. Kies een geschikt zonnepanelensysteem uit op basis van je energieverbruik.
  3. Vraag een vergunning aan indien nodig, en check of er op het moment subsidiemogelijkheden beschikbaar zijn.
  4. Vraag een aantal offertes op bij lokale zonnepanelenspecialisten en maak een vergelijking van deze offertes.
  5. Kies een specialist die past binnen je budget en bij je wensen en laat de zonnepanelen installeren.
  6. Wees slim en vraag de btw op tijd terug om te genieten van 21% korting.

Zonnepanelen zijn geen goedkope aanschaf maar als je nagaat wat de vele voordelen zijn waar je van kunt profiteren, dan is de hoge investering zeker de moeite waard. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, dien je offertes te vergelijken met elkaar om het meeste kans te maken op besparingen. Je kunt op deze manier ruim 20% besparen op de investering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!