Zonnepanelen Bronkhorst

Zonnepanelen BronkhorstBronkhorst is een gemeente die uitblinkt op een paar punten. De ruime afmeting van de daken is daar één van een de hoeveelheid zon die er jaarlijks schijnt is een ander punt. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat je hiervan profiteert door zonnepanelen te nemen. We keken voor jou naar de prijzen die men berekent voor zonnepanelen maar ook naar de regels die er lokaal gelden.

De prijs van zonnepanelen uitgelegd

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Bronkhorst? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Bronkhorst.

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. We keken waar jij dan precies voor betaalt.

  • Het materiaal wat de hoofdmoot is. De meeste kosten zitten in het materiaal wat gebruikt wordt. Denk daarbij aan de zonnepanelen zelf maar ook aan de omvormer en de plaatsingsmaterialen.
  • Het gebruik van het grote materieel. Daaronder vallen zaken als een bouwlift en een bouwsteiger. Ook bijvoorbeeld een hoge ladder wordt vaak ter plekke gehuurd. Daar betaal jij ook voor.
  • Het arbeidsloon. Het gaat in dat geval niet alleen om het plaatsen van de zonnepanelen maar ook om de schouw die eraan vooraf gaat.
  • De BTW. Dit is een post die je naderhand kan terugvorderen via de belastingdienst.
  • De reiskosten. Dit kan flink oplopen wanneer de leverancier van de andere kant van het land moet komen. Kies liever een leverancier uit Bronkhorst.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen in Bronkhorst

We informeerden naar de prijs van zonnepanelen in Bronkhorst en we ontvingen de volgende prijsopgaven

Wat is het materiaal van de zonnepanelen die je koopt Wat is het maximale vermogen in Wp (Wattpiek) Wat zit er in het pakket Wat is de prijs voor een pakket
Traditionele panelen van glas Tot 225 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Prijs is exclusief het arbeidsloon. Tot 4250 euro
Modernere panelen van silicium polykristallijn Tot 275 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Prijs is exclusief het arbeidsloon. Tot 4560 euro
Modernste panelen van silicium monokristallijn Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer en de BTW. Prijs is exclusief het arbeidsloon. Tot 6200 euro

Waarom een leverancier in Bronkhorst inhuren

Je schakelt het beste een lokale leverancier in om de volgende redenen:

  • Een lokale leverancier weet wat er te halen valt. Hij is op de hoogte van de subsidies die je kan krijgen wanneer je zonnepanelen neemt in jouw gemeente.
  • Hij weet waar je aan moet voldoen. De plaatselijke leverancier weet of je bijvoorbeeld een vergunning moet hebben. Hij kan de contacten voor je onderhouden met de gemeente.

Is er steun of subsidie in Bronkhorst

We informeerden naar steun of subsidie in de gemeente Bronkhorst. We ontvingen de volgende informatie: https://www.bronckhorst.nl/home/wat-u-wilt-regelen_45201/product/lening-energiemaatregelen_1024.html. Wil jij meer tegemoetkoming dan vorder je de BTW terug.

BTW terugvorderen in drie stappen

Je kan de BTW terugvorderen van de zonnepanelen. Dat doe je met onderstaande link.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert de BTW terug als ondernemer geregistreerd.

Belangrijke keurmerken waar jij op let

Ga je zonnepanelen aanschaffen dan moet je zeker weten dat het goede zonnepanelen zijn. Kijk naar de volgende keurmerken:
De Europese Unie. Het belangrijkste keurmerk is van de Europese Unie. CE geeft aan dat het zonnepaneel voldoet aan alle eisen die de EU eraan stelt.
De Duitse overheid. Tüv geeft aan dat het zonnepaneel aan zeer strenge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet.
De installateur zelf. Deze draagt het keurmerk Zonnekeur. Dit geeft aan dat hij gecertificeerd is.

Valkuilen bij het inhuren van een specialist

Bij het inhuren van een specialist kan er wat mis gaan. Denk dan ook aan onderstaande zaken:
Laat altijd een schouw uitvoeren. Daarbij wordt er gekeken naar de afmeting van je dak, de schaduwval op je dak en de windrichting van je dak.
Huur iemand uit je eigen buurt in. Kies niet voor een goedkoper adres in een andere provincie. Je bent dan waarschijnlijk meer kwijt aan de kilometerkosten.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen horen flink wat voordelen. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.
Je verdient je investering terug. Doordat je nagenoeg niet meer hoeft te betalen aan de energieleverancier verdien jij je investering terug.
Je betaalt geen energietaks meer. Ongeveer 14 cent per kWh is energietaks. Dit betaal je niet wanneer je zonnepanelen hebt.

Denk aan de volgende punten

  • Hoe slim is jouw energiemeter. Voor zonnepanelen heb je een slimme energiemeter nodig. Veel huizen hebben die al maar nog niet iedereen. Wilde jij voorheen niet uit privacy dan zal je nu wel moeten.
  • BTW ook als je geen ondernemer bent. Je registreert je als particulier om de BTW terug te vorderen. Normaliter is dit alleen aan ondernemers voorbehouden.

Praktisch besparen

Je bespaart heel snel op zonnepanelen met de volgende tips:
Werk samen met een collectief. Sluit je aan bij een grotere groep en koop samen de zonnepanelen. Op die manier bespaar je flink.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit vakmannen in Bronkhorst vergelijken

je vergelijkt heel eenvoudig de kwaliteit van vakmannen in Bronkhorst door op onderstaande link te klikken. Je ontvangt meerdere offertes. Het vergelijken hiervan kan een voordeel tot 20 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!