Zonnepanelen Bronckhorst

Zonnepanelen BronckhorstBronckhorst is een van de grotere gemeenten in de Achterhoek. Het is een gemeente waar de zon goed schijnt. Dat is iets wat jou behoorlijk wat energie geeft. Wanneer jij dit leest ben je waarschijnlijk aan het oriënteren om zonnepanelen te gaan kopen. We hebben wat belangrijke informatie voor je verzameld. Daarnaast hebben we een paar veel gemaakte fouten voor je benoemd.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet hoeveel je betaalt voor zonnepanelen

We vroegen van de meest verkochte zonnepanelen van dit moment de prijzen op. We ontvingen de onderstaande prijsopgaven. Daarbij is het arbeidsloon van het installeren niet meegerekend. Het gaat om de prijzen van de zonnepanelen inclusief de BTW.

Welk model zonnepanelen ga je aanschaffen Wat is het vermogen per paneel Wat is de prijs vanaf-
Zonnepanelen Amorf, folie 120 Wp 140 euro
Zonnepanelen polykristallijn 175 Wp 185 euro
Zonnepanelen monokristallijn Vanaf 250 Wp 239 euro
Zonnepanelen dubbel glas Vanaf 365 Wp 369 euro

Waarom zonnepanelen aanschaffen in Bronckhorst

Als je zonnepanelen gaat aanschaffen doe je er goed aan om dit te doen in je eigen gemeente. In de regio Bronckhorst dus. Dat doe je onder andere omdat de gemeente in een aantal gevallen specifieke eisen stelt aan de zonnepanelen die worden geplaatst. Een lokale installateur kent de regels en hij kan eventueel snel een vergunning regelen. Daarnaast hoeft een lokale installateur aanmerkelijk korter te rijden om bij jouw huis te komen. Jouw aanvraag voor zonnepanelen kan dus sneller worden verwerkt. Je betaalt daarnaast veel minder kilometerkosten dus je bent in alle opzichten beter en goedkoper uit.

Steun bij de aanschaf van zonnepanelen vanuit de gemeente Bronckhorst

Wie zonnepanelen gaat aanschaffen hoeft niet te rekenen op subsidie vanuit de gemeente Bronckhorst. Wel heeft men de zonne-atlas waardoor je gelijk kan zien of zonnepanelen in jouw geval een goede investering zijn. Voor subsidie en een tegemoetkoming in de kosten verwijst men je naar de belastingdienst waar je de betaalde BTW kan terugvorderen.

Vorder gemakkelijk jouw BTW terug

De BTW die je betaalt bij de aanschaf van de zonnepanelen kan je gemakkelijk terug vorderen bij de belastingdienst. Dit is de subsidie die jij krijgt van de overheid. Dat doe je aan de hand van onderstaand stappenplan.

  1. Ga op de site van de belastingdienst naar het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’. Vul het formulier in en stuur het op.

  2. Wacht 10 werkdagen. Dit is de termijn die men nodig heeft om jouw aanvraag te verwerken.

  3. Na ontvangst van de brief: registreer jouw bankrekeningnummer.

  4. Vorder met behulp van de inlog codes die je krijgt jouw BTW terug.

Wil jij niet zelf deze stappen doorlopen, kies dan voor een installatiebedrijf wat dit werk voor jou doet. Je betaalt er een bepaalde vergoeding voor maar je houdt alsnog genoeg winst over.

Pas op met de onderstaande valkuilen

Er kan nogal wat mis gaan wanneer je zonnepanelen maakt. Dit zijn een paar bekende valkuilen. Allereerst is daar de keuze voor het goedkoopste paneel waarbij het vermogen uiteindelijk tegenvalt. Je moet dan alsnog energie afnemen van het energiebedrijf: de opbrengst valt tegen. Ga je zonnepanelen aanschaffen, kijk dan eerst naar het vermogen van de installatie en kies daarna pas voor de beste prijs. Een andere valkuil is die waarbij je veel te traag wordt geholpen door de leverancier. Dit gebeurt wanneer je een leverancier kiest die een grote afstand moet afleggen om bij jouw huis te komen. Kies altijd voor een lokale leverancier om deze problemen te voorkomen.

Ga voor de beste garantie

Wanneer je zonnepanelen koopt wil je uiteraard wel garantie dat je een goede keuze maakt. Dat doe je door te kijken naar de diverse garanties die je krijgt. De 4 soorten garantie omschrijven we nu voor je.

  • De productgarantie. Het gaat hier om de garantie die je krijgt op de zonnepanelen zelf. Een goede kwaliteit zonnepanelen herken je aan de hoge garantie die kan oplopen tot wel 25 jaar. Hebben jouw zonnepanelen een garantie tot 10 jaar, dan is de kwaliteit waarschijnlijk ook minder. Je kan voor onverwachte kosten komen te staan.

  • De vermogensgarantie. Tijdens de levensduur loopt het vermogen van de zonnepanelen die je koopt wat terug. Dit wordt aangegeven door de leverancier. Een terugloop tot een vermogen van minder dan 75 procent van het oorspronkelijke vermogen geeft aan dat je een mindere kwaliteit zonnepanelen koopt. Een vermogensterugval tot 80 a 90 procent van het oorspronkelijke vermogen geeft aan dat je een goede investering doet.

  • De installatiegarantie. Dit is de garantie die je krijgt op het werk van de installateur. Ga altijd voor een installateur die gecertificeerd is en die een goede garantie op zijn werk geeft. Een garantie van kan 5, 10 of zelfs 15 jaar zijn. Een goed geïnstalleerd systeem zonnepanelen haalt het uiterste uit de zon.

  • De systeem garantie. Deze garantie gaat over het hele systeem behalve over de zonnepanelen zelf. Het gaat hier om een garantie op de omvormer en de aansluiting. Voorkom onverwachte kosten en kijk naar een goede systeem garantie.

Maak de beste keuze in Bronckhorst

Zonnepanelen koop je het best in de eigen omgeving. Met onderstaande button krijg je gelijk een aantal offertes om te vergelijken. Dit levert je een aantrekkelijk voordeel op.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!