Zonnepanelen Breskens

Zonnepanelen BreskensHet is niet voor niets dat je opeens zoveel zonnepanelen in Breskens ziet, dit gebied geniet namelijk jaarlijks van 1000+ zonuren wat ideaal is voor de opwek van groene stroom. Dankzij de onafhankelijkheid van de energieleverancier kan je nu zelf besparen op je maandelijkse energiekosten en kan je de flinke opbrengsten van de zonnepanelen op je eigen bankrekening storten. Wil je meer weten over het kopen van zonnepanelen in Breskens? Dan dien je hieronder door te gaan met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Breskens

Zonnepanelen in Breskens zijn vrij rendabel, je kunt profiteren van hoge opbrengsten per jaar. Hoe meer panelen je koopt, des te hoger de verwachte opbrengst. Ook de paneelsoort, het vermogen en het aantal zonnepanelen per huishouden doen de kosten stijgen of dalen. Hieronder vind je een gemiddeld kostenplaatje dat aangeeft hoeveel je kwijt bent als je wilt investeren in zonnepanelen in Breskens.

Panelen Terugverdientijd Totale kosten Opbrengst per jaar
6 10 2.975 297
7 10 3.295 347
8 9 3.645 396
9 9 3.930 446
10 9 4.265 495
11 9 4.635 545
12 8 4.940 594
13 8 5.245 644
14 8 5.530 693
15 8 5.900 743
16 8 6.150 792
17 8 6.460 842
18 8 6.890 891
19 8 7.200 941
20 8 7.500 990

Lokale specialisten versus landelijke specialisten

Landelijke en lokale specialisten verschillen niet veel van elkaar, maar toch zal de factuur van een lokale specialist veel voordeliger uitkomen vanwege het ontbreken van de hoge kilometerkosten van een landelijke specialist. Landelijke specialisten moeten lange afstanden rijden om naar je toe te komen waardoor de zonnepanelen ook niet zo snel op je dak zullen liggen. Daarnaast weten zonnepaneelspecialisten die in Breskens zelf gevestigd zijn veel meer over de vergunningseisen en de subsidiemogelijkheden van dat moment.

Subsidies zonnepanelen in Breskens

De zon schijnt behoorlijk op de daken van woningen en bedrijven in de gemeente Breskens, waardoor zonnepanelen zeer gewild zijn. Alhoewel de prijzen niet heel hoog zijn, moet je toch denken aan een begininvestering van minstens €3.000 als je een goed compact systeem wilt hebben. Subsidies helpen de kosten te verlichten. Landelijke subsidies zijn er op het moment niet meer, maar je kunt wel nagaan welke mogelijkheden er in de toekomst zijn voor subsidies op zonnepanelen in Breskens.

Verdien je zonnepanelen in Breskens snel terug?

De meeste zonnepanelensystemen zijn binnen 7 tot 12 jaar terugverdiend. In de gemeente Breskens is ligt deze periode ergens tussen de 6 en 8 jaar. De hoogte van de terugverdienperiode hangt af van deze factoren:

  • De zonnepanelenprijs. Hoe goedkoper de prijs, des te eerder de panelen terug zijn verdiend.
  • De opbrengst van de zonnepanelen. Hoe meer het systeem opbrengt, hoe eerder het systeem is terugverdiend.
  • De subsidiemogelijkheden. Neem je een subsidie, dan wordt de terugverdientijd flink verkort.

Kan er iets verkeerd gaan?

Als je naar de specialist stapt om zonnepanelen in Breskens te kopen, dan kan er het een en ander verkeerd gaan. Let dan ook op zaken zoals deze:

  • Ongebruikte energie kan je terugleveren aan het energienet. Hier krijg je een kleine vergoeding voor, maar je moet deze stroom wel nauwkeurig kunnen bijhouden met een slimme meter. Heb je nog geen slimme meter, dan is het nu tijd om er eentje aan te schaffen.
  • Hou rekening met je energiebehoefte door eerst te kijken hoeveel je jaarlijks aan stroom verbruikt zodat je een systeem kunt aanschaffen dat geschikt is. Een passend systeem vermijdt dat je onvoldoende stroom opwekt waardoor je alsnog extra energie moet gaan afnemen bij een energieleverancier.

Zaken die belangrijk zijn

De aanschaf van zonnepanelen in Breskens gebeurt niet altijd zonder enige problemen. Er zijn verschillende zaken die je eerst moet checken als je goed voorbereid wilt zijn op je aanschaf. Zonnepanelen zijn namelijk een flinke investering waar je jarenlang van moet gaan genieten. Check deze zaken van tevoren:

  • Check of de specialist van ver moet komen, aangezien je dit direct zal opmerken op de factuur. De kilometerkosten bij het inhuren van een landelijke specialist zullen veel hoger uitvallen vanwege de lange afstand. Bespaar door een lokale specialist in te huren.
  • Als de leverancier de panelen te goedkoop aanbiedt, let dan goed op de kwaliteit. Zonnepanelen die defect of verouderd zijn leveren een veel lager rendement op waardoor je wel goedkoper uit bent op de aanschafprijs maar je systeem amper wat oplevert.

De meesten hebben het inmiddels al door: zonnepanelen zijn een slimme investering, vooral als je rekening wilt houden met een energiezuinige en duurzame toekomst waarbij je je eigen groene stroom op kunt wekken uit een natuurlijke, gratis en oneindige energiebron. Zoek eerst een betrouwbare en erkende lokale specialist en vergelijk offertes zodat je een beeld kunt krijgen van hoeveel je kunt besparen op de aanschafkosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!