Zonnepanelen Boxmeer

Zonnepanelen BoxmeerHet gaat goed met de aanschafcijfers van zonnepanelen in Boxmeer, dat blijkt uit de cijfers van recentelijk onderzoek over de stijging in de aankoop van zonnepanelen. Veel mensen zien het belang van zonnepanelen in en gaan over tot het opwekken van hun eigen groene stroom. Maar wat is de reden om zonnepanelen in Boxmeer te kopen? Ga hieronder verder met lezen om het allemaal te weten.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Boxmeer

De zon schijnt er vrijwel elke dag, wat de opwek van duurzame stroom uit zonnepanelen in Boxmeer vrijwel perfect maakt. De oneindige energiebron is voortdurend en gratis beschikbaar voor iedereen. Vorig jaar heeft Boxtel van ruim 1.124 zonuren mogen genieten, wat meer dan voldoende is om te kunnen voorzien in je eigen energiebehoeften als je zonnepanelen op het dak plaatst.

Kosten van zonnepanelen in Boxmeer

Zonnepanelen in Boxmeer hoeven niet altijd een fortuin te kosten. Door een kleiner systeem aan te schaffen met panelen van een lager vermogen hoef je niet direct veel te betalen. Later kan je altijd uitbreiden met extra panelen. Om na te gaan hoeveel je gaat betalen moet je eerst bepalen hoe groot je zonnesysteem gaat zijn. Zie hieronder wat de kosten zijn waar je aan kunt denken als je een zonnepanelensysteem koopt bestaande uit 8, 12, 16, 20 of 24 panelen, waarbij het vermogen 250 Wp per zonnepaneel is.

Panelen Vermogen Kosten Jaarlijkse opbrengst
8 2.000 Wp 2.900 – €4.100 400
12 3.000 Wp 4.400 – €5.600 600
16 4.000 Wp 5.900 – €7.100 800
20 5.000 Wp 7.400 – €8.600 1.000
24 6.000 Wp 9.000 – €9.900 1.200

Waarom liever voor een lokale specialist kiezen

Het is altijd beter om te gaan voor een specialist die in het gebied zelf gevestigd is, zodat je er zeker van bent dat de specialist over voldoende regionale kennis en werkervaring beschikt. De lokale specialist weet dan precies hoe zonnepanelen in Boxmeer werken en kan daar goed op inspelen. Ook weet een lokale specialist goed welke subsidies je kunt aanvragen zodat je geen geld laat liggen. De meeste specialisten zijn zelfs bereid om de gehele aanvraag voor je te verzorgen tegen een kleine vergoeding. Daarnaast is een lokale specialist er snel bij omdat de afstand klein is vergeleken met de afstand die een landelijke specialist moet afleggen.

Subsidies zonnepanelen in Boxmeer

Nederland is druk bezig met het stimuleren van inwoners om in het verduurzamen van hun woning te investeren, waar ook het installeren van zonnepanelen toe behoort. Om de vrij hoge initiële kosten te verlichten, heb je bij bepaalde gemeenten de kans om een lokale subsidie aan te vragen. Als je benieuwd bent naar de huidige mogelijkheden voor zonnepanelen in Boxmeer en meer wilt weten over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie, ga dan even langs de gemeente Boxmeer.

De btw-regeling

Alle Nederlanders mogen na het aanschaffen en installeren van zonnepanelen de betaalde btw terugvorderen, mits de aanvraag binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar wordt ingediend. Je kunt hierbij de btw over zowel de montage als de aanschaf terugvragen, waarbij het niet uitmaakt of je de zonnepanelen als particulier of als ondernemer hebt gekocht. Het terugvorderen van de btw kan je eenvoudig online doen op de website van de Belastingdienst. Uiteindelijk kan de btw-regeling beschouwd worden als een korting op de initiële investeringskosten.

De terugverdientijd

Gemiddeld gezien heeft een standaard zonnepanelensysteem een terugverdientijd van 6 tot 10 jaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals de subsidies, het vermogen en het aantal panelen. Hoe groter het systeem, des te sneller je de zonnepanelen hebt terugverdiend. Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar lang mee, wat inhoudt dat je na het verstrijken van de korte terugverdienperiode je nog jarenlang kunt genieten van de opbrengsten die je direct op je eigen bank kunt stoppen. Zonnepanelen leveren gemiddeld €600 tot €1.500 per jaar op.

Stappenplan voor zonnepanelen kopen

Als je binnenkort zonnepanelen wilt gaan kopen, wees dan voorbereid op de belangrijke zaken zodat je niets over het hoofd ziet. De zaken die je moet regelen zijn:

  1. Check of je dak geschikt is voor zonnepanelen.
  2. Informeer of een vergunning nodig is voor de installatie van de panelen.
  3. Kijk wat de huidige subsidiemogelijkheden zijn bij de gemeente.
  4. Ga na wat je energieverbruik is, om te bepalen wat voor soort systeem je moet kopen.
  5. Vergelijk verschillende offertes van lokale erkende specialisten en kies de beste uit.
  6. Laat de zonnepanelen installeren en vraag vervolgens de btw terug.

Draag jij ook graag bij aan een groenere wereld en wil je besparen op je maandelijkse energielasten terwijl je ook nog eens geniet van een hoog rendement? Dan is de aanschaf van zonnepanelen een slim idee. Vergeet niet om eerst een paar offertes te vergelijken met elkaar zodat je een beter beeld kunt krijgen van de voordeligste offertes.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!