Zonnepanelen Boskoop

Zonnepanelen BoskoopDoor zonnepanelen in Boskoop te kopen heb je nu de mogelijkheid om zelf je eigen energieleverancier te zijn. Ook in de gemeente Boskoop bewijst het kopen van een zonnepanelensysteem zeer lonend te blijken, voornamelijk dankzij de hoge opbrengsten en flinke besparingen. Maar er zijn ook wat zaken die van belang zijn als het gaat om zonnepanelen in Boskoop. Ga hieronder door met lezen om er alles over te weten.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Boskoop

Zonnepanelen in Boskoop, dat is het ideaalbeeld van de toekomst als we rekening houden met de energietransitie in Nederland. De energietransitie houdt in dat we zoveel mogelijk energie gaan opwekken op duurzame wijze zodat we in Boskoop kunnen genieten van de ruim 1.110 zonuren per jaar. Niet alleen particulieren maar ook ondernemers beginnen steeds meer in te zien wat het nut is van zonnepanelen.

De opbouw van de prijs

Om te weten wat de exacte componenten zijn die invloed op de zonnepaneelprijs uitoefenen dienen we te kijken naar:

 • De materialen: De prijs van de panelen, omvormer en de bekabeling kunnen flink variëren afhankelijk van je wensen, voorkeur en de leverancier waar je ze koopt.
 • De arbeid: Het arbeidsintensieve werk van de installateur kost een hoop geld, zeker naarmate het systeem groter is.
 • De apparatuur: Om de installatie uit te voeren moet er apparatuur worden ingehuurd zoals een bouwsteiger of een lift.
 • De reiskosten: De installateur moet naar je woning komen om de panelen op het dak te installeren. Voor het reizen worden reiskosten in rekening gebracht.
 • De btw: In Nederland betaal je over elke aankoop 21% btw.

Kosten van zonnepanelen in Boskoop

Zonnepanelen zijn kostbaar en dus niet bepaald goedkoop. Je betaalt voor het aantal panelen, het vermogen van de panelen en het soort paneel. De gemiddelde kosten die komen kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Boskoop tref je in het overzicht hieronder:

Aantal panelen

Huishouden

Kosten

Jaarlijkse besparing

9

1

3.300 450

12

2

4.300 650

14

3

5.000 750

16

4

5.600 825

18

5

6.000 975

20

6

6.500 1.100

Huur een lokale specialist in

Lokale specialisten zijn beter als je ze vergelijkt met landelijke specialisten aangezien je zowel tijd als geld bespaart. Je betaalt minder reiskosten en de specialist is er sneller bij. Ook heeft een plaatselijke specialist meer regionale kennis. Zo weet een lokale specialist aan welke lokale voorwaarden je moet voldoen als je zonnepanelen wilt plaatsen. Zo heb je voor een beschermd aanzicht of een monument wel een vergunning nodig. Een specialist die uit Boskoop komt kan de aanvraag makkelijker en sneller geregeld krijgen.

Subsidies zonnepanelen in Boskoop

Tot 2013 kon je nog een landelijke subsidie aanvragen waarbij de investering in zonnepanelen met €650 omlaag zou gaan. Deze subsidie is er inmiddels niet meer, maar je kunt bij de gemeente Boskoop een kijkje nemen naar de plaatselijke mogelijkheden. Naast eventuele subsidiemogelijkheden heb je nog het recht om naderhand de btw over de zonnepanelen terug te vragen. Ga langs het gemeentehuis als je op de hoogte wilt blijven van de actuele subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Boskoop.

De voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak van je huis of je onderneming ben je beter op een duurzame toekomst voorbereid en profiteer je van verschillende voordelen, waaronder de meest relevante:

 • De mooie besparing op de maandelijkse energiekosten.

 • De jaarlijkse opbrengsten die zonnepanelen opleveren.

 • Je scheelt heel wat aan belastinggelden en daarnaast kan je de btw terugvorderen.

 • Zonnepanelen verdienen zichzelf heel snel terug.

 • Goede zonnepanelen gaan heel lang mee en zijn milieuvriendelijk.

 • Je woning kent een stijging in de waarde. Ook het energielabel van je huis verbetert.

 • Je kunt vaak een subsidie aanvragen om de kosten omlaag te halen.

 • Wek je te veel energie op, dan kan je dit tegen een vergoeding terugleveren.

Besparen op zonnepanelen

Niemand wil graag te veel betalen voor zonnepanelen, daarom tref je hieronder de verschillende bespaarmethodes die je kunt gebruiken om de kosten voor zonnepanelen in Boskoop te verlagen:

 1. Vraag meerdere offertes aan bij verschillende nabijgelegen specialisten om lokaal vergelijkingsmateriaal te hebben. Kies dan de voordeligste optie uit.
 2. Overleg met de buren en andere wijkgenoten of ze ook zonnepanelen willen aanschaffen. Door één groot project aan te bieden aan de specialist al deze een mooie korting geven.
 3. Kies een specialist die lokaal gelegen is en dus geen lange afstanden moet rijden.
 4. Stap in een collectief of start er zelf eentje in je buurt.
 5. Zoek meer informatie over subsidiemogelijkheden bij de lokale gemeente.

Wij raden je aan om eerst offertes aan te vragen bij allerlei specialisten zodat je ze kunt vergelijken met elkaar en de beste specialist uit je omgeving uitkiest. Zo bespaar je op de kosten en geniet je van hoge jaarlijkse opbrengsten terwijl je actief een steentje aan milieuverbetering bijdraagt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!