Zonnepanelen Borsele

Zonnepanelen BorseleDe investeringskosten van een set zonnepanelen in Borsele verdien je vrij snel terug. Dit maakt het ook extra aantrekkelijk om een zonnesysteem te gaan kopen om zelf te kunnen voorzien in de eigen energiebehoeften. Wil je meer lezen over de zaken die je echt moet weten als je zonnepanelen in Borsele gaat aanschaffen en installeren? Ga dan door met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Borsele

Ga je zonnepanelen kopen? Da word je geadviseerd om eerst te kijken naar de kosten die komen kijken bij deze investering, aangezien er een fors prijskaartje hangt aan een set zonnepanelen in Borsele. De kosten zijn sterk afhangend van factoren zoals het soort paneel, het vermogen en het aantal panelen. Check de tabel hieronder om te zien wat de gemiddelde kosten zijn voor een zonnesysteem afhankelijk van het aantal zonnepanelen per huishouden. Je kunt in het voorbeeld hieronder uitgaan van panelen met een vermogen van 250 Wp.

Panelen Huishouden Vermogen Kosten Besparing
11 1 2.750 Wp 5.100 527
16 2 4.000 Wp 7.600 782
20 3 5.000 Wp 9.100 938
22 4 5.500 Wp 10.200 1.055
25 5 6.250 Wp 11.700 1.212
26 6 6.500 Wp 12.000 1.241

Huur een lokale specialist in

Als je voor de keuze staat van het inhuren van een lokale of een landelijke specialist, dan dien je altijd als eerste voor een lokale specialist te gaan. Als je niet zo technisch bent ingesteld dan kan het handig zijn om een lokale specialist in te huren, die kan dan de vergunning en subsidie aanvragen voor je verzorgen. Daarnaast weet een lokale specialist alles over de werking van zonnesystemen in het gebied en hoe het hoogste rendement kan worden bereikt. Verder beschikken zonnepaneelspecialisten uit Borsele over een uitgebreid netwerk aan plaatselijke contacten waar ze altijd op kunnen vallen.

Subsidies zonnepanelen in Borsele

Ga je je woning verduurzamen door de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Borsele? Dan zijn subsidies zeer aantrekkelijk, maar deze kunnen vrij schaars zijn. Er is helaas geen landelijke subsidieregeling meer voor zonnepanelen, maar hou de website van de gemeente Borsele regelmatig in de gaten voor toekomstige ontwikkelingen.

De btw-regeling

Elke Nederlander die zonnepanelen koopt heeft het recht om de 21% btw betaald over de investeringskosten terug te vragen. Je moet wel rekening houden dat dit moet gebeuren binnen 6 maanden van hetzelfde kalenderjaar van de aanschaf. Vraag de btw terug door jezelf eerst te registreren op de website van de Belastingdienst en vervolgens de btw-aangifte in te dienen zodat de btw terug kan worden gevorderd.

De terugverdientijd

Als je een zonnepanelensysteem gaat kopen, dan wil je natuurlijk eerst weten hoe snel je de begininvestering terugverdient. Zo kan je immers nagaan of de aanschaf wel de moeite waard zal zijn. Zaken die de terugverdientijd doen verkorten zijn:

  • De subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Borsele.
  • Goedkope zonnepanelen zijn sneller terugverdiend.
  • Hoe groter de capaciteit van het systeem, des te sneller de panelen terug zijn verdiend.

Valkuilen zonnepanelen

Er zijn een aantal standaard valkuilen waar velen in trappen bij de aanschaf van zonnepanelen, zeker als men niet goed is voorbereid. Bereid je beter voor door aandacht te geven aan de volgende valkuilen:

  • Wachten tot de zonnepaneelprijs goedkoper wordt. De prijs van zonnepanelen is nu nog voordeliger dan het ooit is geweest, waardoor je het best nu direct kunt overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen.
  • Niet eerst offertes vergelijken met elkaar. Als je vergeet om eerst offertes te vergelijken, dan kan je ook geen beeld krijgen van de algemene prijzen op de zonnepanelenmarkt. Het kan meestal veel goedkoper dan je denkt, dus vergelijk altijd eerst offertes als je wilt besparen.

Handige checklist voor zonnepanelen

Zonnepanelen koop je niet zomaar in een winkel, maar je moet aan verschillende zaken denken voordat je echt overgaat tot de aanschaf. Check daarom altijd eerst bepaalde zaken, waaronder:

  • Check eerst in hoeverre je dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Hierbij wordt een schouw gemaakt waardoor je kunt nagaan wat de schaduwplekken zijn zodat de panelen op de juiste wijze geplaatst kunnen worden zonder last van schaduwval.
  • Check ook of de specialisten waar je offertes hebt opgevraagd ook lokaal gelegen zijn. Landelijke specialisten brengen hoge kilometerkosten in rekening welke nog moeten worden toegevoegd op de offerte prijs. Wil je zoveel mogelijk besparen? Kies dan een lokale specialist.

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering waardoor je niet alleen voorbereid bent op een energiezuinige en duurzame toekomst, maar waardoor je ook op milieuvriendelijke manier je eigen zonnestroom op kunt wekken uit een oneindige en gratis bron. Zo bespaar je enorm en profiteer je van de forse opbrengsten. Als je niet weet waar je moet beginnen, start dan bij het opvragen van offertes en vergelijk ze eerst zodat je een goed verantwoorde keuze maakt op basis van de prijs en kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!