Zonnepanelen Borger

Zonnepanelen BorgerZonnepanelen in Borger kopen vraagt om een vrij grote investering, zeker als je een zonnepanelensysteem koopt dat potent is waarmee je op duurzame wijze veel groene stroom op kunt wekken. Ben je van plan om zonnepanelen te gaan kopen, lees dan eerst hieronder verder om meer te weten over de zaken die hierbij komen kijken.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn dan wel voordelig, maar de prijs per zonnepaneel kan vrij hoog zijn. Vooral als je nagaat wat voor soort en merk materialen je gaat kopen, wat voor apparatuur ingehuurd moet worden voor de installatie, welke specialist je inschakelt om de zonnepanelen op je dak te monteren en de afstand die de specialist moet rijden om naar je woning toe te komen. Verder moet je nog rekening houden dat daar nog 21% bijkomt voor de btw.

Kosten van zonnepanelen in Borger

Koop je een klein zonnepanelensysteem, dan zijn de kosten lager. Maar koop je een systeem dat bestaat uit veel zonnepanelen met een hoog vermogen, dan kan je ook op veel hogere kosten rekenen. Check wat de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Borger zijn door de tabel hieronder te raadplegen. Je kunt direct nagaan hoe lang het duurt voor je investering terug is verdiend en hoeveel je jaarlijks bespaart.

Panelen

Vermogen

Aanschaf

Besparing

Terugverdientijd

3

750 Wp

€1.260

€173

7 jaar

6

1.500 Wp

€2.310

€345

7 jaar

9

2.250 Wp

€3.160

€518

6 jaar

12

3.000 Wp

€4.010

€690

6 jaar

16

4.000 Wp

€5.150

€920

6 jaar

20

5.000 Wp

€6.090

€1.150

5 jaar

Huur een lokale specialist in

De meeste mensen huren de eerste de beste zonnepanelenspecialist die een voordelige offerteprijs uitgeeft, zonder rekening te houden met de torenhoge kilometerkosten die worden toegevoegd op de eindfactuur van een landelijke specialist. Lokale specialisten daarentegen hoeven niet lang te rijden, waardoor de kilometerkosten ook veel lager uit zullen vallen.

Subsidies zonnepanelen in Borger

De gemeente Borger vindt duurzaamheid en de besparing van energie belangrijk, waardoor er regelmatig aantrekkelijke subsidieregelingen worden uitgereikt voor de aanschaf van zonnepanelen. Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn op moment dat je zelf zonnepanelen in Borger gaat kopen, check bij de gemeente wat de voorwaarden zijn. Je kunt ook langs het Drents Energieloket voor meer advies over energiebezuiniging.

De btw-aftrekregeling

Om kans te maken op een besparing van 21%, kan je de btw die je betaald hebt over de zonnepanelen weer terugvorderen. De Nederlandse overheid vindt het belangrijk dat Nederlanders zoveel mogelijk gaan investeren in duurzame en energie besparende maatregelen voor hun huis, waardoor de btw-aftrekregeling in het leven is geroepen.

Keurmerken van zonnepanelen

Zonnepanelen moet je wel van hoogwaardig kwaliteit kopen, zeker als je rekening houdt met de gemiddelde levensduur van 25 jaar lang. Check dan ook of de zonnepanelen die je gaat kopen van goed kwaliteit zijn door de kijken welke van de onderstaande keurmerken aanwezig zijn:

  • CE-keurmerk: Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen aan Europese voorwaarden voldoen.

  • Tüv-keurmerk: Zonnepanelen met dit keurmerk voldoen aan strenge Duitse voorwaarden.

  • Zonnekeur keurmerk: Specialiste die dit keurmerk voeren zijn aantoonbaar gecertificeerd.

De valkuilen

Ga je zonnepanelen in Borger kopen? Zorg er dan ook voor dat je een lokale specialist inhuur anders ga je hoge kilometerkosten moeten betalen bij een landelijke specialist. Daarnaast ga je veel langer moeten wachten tot de specialist bij je kan komen. Daarnaast is het verstandig om eerst langs de gemeente te gaan om te informeren of je een vergunning moet aanvragen, en of er momenteel subsidiemogelijkheden zijn.

De terugverdienperiode

Wil je bepalen wat de terugverdienperiode is voor je eigen zonnepanelen in Borger? Check dan wat de capaciteit is van je systeem, welke subsidieregelingen je aanvraagt, of je de btw terug gaat vorderen en welke prijs je betaalt voor het aanschaffen en installeren van de zonnepanelen. Al deze zaken kunnen de terugverdienperiode flink doen verlagen, waardoor de aanschaf zeker de moeite waard is geweest.

Bespaartips

Besparen doe je door offertes te vergelijken, liefst alleen van lokale specialisten. Bespaar ook door samen zonnepanelen aan te schaffen, waardoor je niet alleen milieuvriendelijk maar ook veel voordeliger uit bent. Daarnaast kan je in een collectief stappen, checken welke subsidies er momenteel ter beschikking zijn en de 21% btw terugvragen bij de Belastingdienst. Tenslotte kan je besparen door zelf de installatie in zijn geheel uit te voeren of door te kiezen om met een klein en goedkoop zonnepanelensysteem te beginnen.

Alhoewel je flink wat geld moet gaan betalen als je zonnepanelen in Borger wilt gaan aanschaffen, de financiële voordelen overwinnen het van de hoge investeringskosten. Om de kosten te verlagen met ruim 30%, vraag dan eerst een paar offertes op van zonnepanelenspecialisten uit je omgeving en vergelijk ze met elkaar. Zo maak je het meeste kans op een voordelige offerte.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!