Zonnepanelen Boekel

Zonnepanelen BoekelMensen beginnen massaal zonnepanelen in Boekel aan te schaffen, vooral nu de prijzen flink zijn gedaald en de voordelen steeds duidelijker worden gemaakt. Nederland moet binnenkort volledig draaien op duurzame energie, wat het kopen van een zonnesysteem dus een heel goed idee maakt met oog op de toekomst. Overweeg je de aanschaf van zonnepanelen in Boekel? Lees dan eerst hieronder verder zodat je op de hoogte bent van alle belangrijke zaken.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Boekel

Rond Nederland begint men zich steeds meer te realiseren dat zonnepanelen kopen de mogelijkheid biedt om onafhankelijk te zijn van een energieleverancier, waardoor zonnepanelen in Boekel ook steeds vaker worden gekocht. Volgens recentelijk onderzoek geniet dit gebied jaarlijks van gemiddeld 1.117 zonuren. Dit maakt de omstandigheden ideaal voor zonnepanelen.

De prijsopbouw

Bij de aankoop van zonnepanelen zijn de panelen zelf de grootste kostenpost. De meeste zonnepanelenprijzen zijn op de volgende manier opgebouwd:

  • De materialen: De zonnepanelen, de omvormer en het bevestigingsmateriaal vormen samen 75% van de prijs. Ook de kosten om apparatuur in te huren voor de installatie hoort hierbij.
  • Het loon: de arbeidskosten vormen 20% van de prijs, aangezien zonnepanelen installeren een arbeidsintensieve klus is.
  • Extra kosten: Hierbij gaat het om de overige 5% die uitgaat aan de kilometerkosten, administratiekosten en dergelijke.
  • Over de gehele prijs behoor je verder nog 21% btw te betalen.

Kosten van zonnepanelen in Boekel

Elke situatie is anders, zo ook de kosten die komen kijken bij het kopen van zonnepanelen. Je behoort niet alleen te kijken naar wat voor soort dak je hebt, maar ook naar de paneelsoort, het vermogen van het systeem en het aantal panelen. Ga hieronder na wat de gemiddelde richtprijzen zijn van zonnepanelen in Boekel, uitgaande van panelen met een vermogen van 250 Wp en een aanschafprijs van €350.

Aantal panelen Capaciteit Kosten
10 2.500 Wp 3.250
12 3.000 Wp 3.900
16 4.000 Wp 5.200
18 4.500 Wp 5.850
20 5.000 Wp 6.500
22 5.500 Wp 7.700
26 6.500 Wp 8.450

Lokaal versus landelijke specialist

Als we nagaan wat de verschillen zijn tussen het inhuren van een landelijke en een lokale zonnepanelenspecialist, komen we al gauw tot de conclusie dat een landelijke specialist veel beter is. Naast het feit dat je flink bespaart op de kilometerkosten vanwege de korte rijafstand, bespaar je ook tijd omdat de specialist veel sneller kan komen om de zonnepanelen te laten installeren. Daarnaast heeft een landelijke specialist goede regionale contacten en kan een specialist uit Boekel je beter advies geven over vergunningseisen en subsidiemogelijkheden.

<iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d39647.26041129997!2d5.6395923642638595!3d51.60573554832982!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x47c71932bdcb9efb%3A0xbd94f1400f5c8719!2sBoekel!5e0!3m2!1snl!2snl!4v1603213241223!5m2!1snl!2snl” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen=”” aria-hidden=”false” tabindex=”0″></iframe>

Subsidies zonnepanelen in Boekel

De gemeente Boekel vindt het zo belangrijk dat de inwoners investeren in het verduurzamen van hun woningen en bedrijven door het aanschaffen van zonnepanelen, dat er verschillende subsidiemogelijkheden ter beschikking zijn gesteld voor zonnepaneeleigenaren. Ga je een zonnepanelen in Boekel kopen? Check dan eerst wat de huidige subsidiemogelijkheden zijn.

Voordelen van zonnepanelen

Er zijn genoeg redenen waarom je voor zonnepanelen zou moeten kiezen. De voordelen zijn als volgt: Elk dak is geschikt voor zonnepanelen, waarmee je dus flink kunt besparen op de energiefactuur. Ook zijn er veel subsidies beschikbaar en kan je de btw terugvorderen. Zonnepanelen in Boekel hebben al gauw een levensduur van 25 jaar of meer. Dankzij de korte terugverdienperiode zal je na het terugverdienen van je investering enkel genieten van de hoge opbrengsten. Verder gaat je woning in waarde omhoog en tevens verbetert het energielabel.

Relevante keurmerken voor zonnepanelen

Een veel gestelde vraag is over hoe de kwaliteit van zonnepanelen kan worden vastgesteld. Hierbij dien je na te gaan wat de keurmerken zijn. Keurmerken worden uitgegeven wanneer zonnepanelen voldoen aan strenge eisen en zijn getest en beoordeeld. Specialisten hebben een keurmerk wanneer ze gecertificeerd zijn. Relevante keurmerken in de zonnepanelenbranche zijn het CE-keurmerk, het Tüv-keurmerk en het Zonnekeur keurmerk.

De terugverdientijd

De terugverdientijd geeft aan hoe snel de initiële investering terug is verdiend, door na te gaan wat de capaciteit is van het zonnesysteem, uit hoeveel panelen het systeem bestaat en wat de kosten zijn geweest voor het aanschaffen en installeren van de zonnepanelen. Zonnepanelen in Boekel zijn gemiddeld binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend.

Checklist

De aanschaf van zonnepanelen gebeurt zelden zonder enige moeilijkheden. Check daarom altijd de onderstaande zaken:

  • Check of de ingehuurde specialist in Boekel zelf gevestigd is. Dit bespaart veel op de flink oplopende kilometerkosten van een landelijke specialist,
  • Check of je recht hebt op een subsidie voor zonnepanelen in Boekel.

Zonnepanelen zijn van de toekomst, en kunnen worden gezien als een zeer slimme investering. Ben je benieuwd wat de exacte kosten zullen zijn in jouw geval als je zonnepanelen wilt laten installeren op je dak? Dan is het inschakelen van een goede zonnepanelen specialist de eerste stap. Vergelijk offertes en kies vervolgens de offerte uit die het best past bij je wensen en budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!