Zonnepanelen Bloemendaal

Zonnepanelen BloemendaalHet aanschaffen van zonnepanelen in Bloemendaal is een uitstekend idee. Dit is een slimme manier om zelf je eigen energie op te wekken op milieuvriendelijke wijze terwijl je profiteert van hoge jaarlijkse besparingen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Bloemendaal

Men begint zich in Bloemendaal steeds meer te realiseren dat het verstandig is om te profiteren van de 1.130 zonuren per jaar door het aanschaffen van een set zonnepanelen. Dit is duidelijk te merken aan de stijgende lijn van inwoners die zonnepanelen in Bloemendaal aanschaffen.

De prijs van zonnepanelen in Bloemendaal

De zonnepanelen prijs in Bloemendaal kan als volgt worden onderverdeeld:

  • De materiaalkosten: Minstens 50% gaat uit naar de materialen zoals de panelen zelf, de omvormer en het bevestigingsmateriaal.

  • De arbeidskosten: Elke specialist mag zelf hun eigen tarief bepalen voor de installatie van de panelen.

  • De kilometerkosten: De hoogte van deze kosten zijn afhangend van de afstand die de specialist moet reizen om naar je woning te komen.

  • De btw: Je behoort 21% btw te betalen over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen.

  • Huur van apparatuur: De prijs bestaat ook gedeeltelijk uit de huurkosten voor installatieapparatuur.

Kosten zonnepanelen in Bloemendaal

Hoeveel je kwijt bent aan de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen is afhankelijk van het soort zonnepaneel en het vermogen. Hieronder tref je een tabel met de gemiddelde kosten per zonnepaneelsoort.

Soort zonnepaneel Kosten Vermogen Terugverdientijd
Glas 345 – 395 225 Wp 7
Polykristallijn 455 – 515 275 Wp 9
Monokristallijn 525 – 955 400 Wp 11

Huur een lokale specialist in

Het is essentieel om een lokale zonnepanelenspecialist in te huren om de panelen te installeren. Hierdoor bespaar je op de hoge voorrijkosten die een landelijke specialist in rekening brengt om naar je woning toe te komen voor de installatie. Daarnaast weet een lokale specialist precies in hoeverre je een vergunning aan moet vragen bij de gemeente en wat de lokale subsidiemogelijkheden zijn voor zonnepanelen.

Wat zijn de subsidiemogelijkheden?

Bij de aanschaf van zonnepanelen in Bloemendaal kan je rekenen op vrij hoge kosten, wat de mogelijkheid van een subsidie interessant maakt. Landelijke subsidies zijn niet meer beschikbaar, maar je kunt bij de gemeente Bloemendaal regelmatig landelijke subsidiemogelijkheden treffen. Ook zakelijke klanten kunnen een speciale zakelijke subsidieregeling treffen. Daarnaast kan je de btw op zowel de aanschaf als de installatie terugvragen bij de Belastingdienst.

Btw-teruggave

Om de 21% btw terug te kunnen vorderen bij de Belastingdienst dien je jezelf eerst als ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst. Nadat je de aanvraag hebt ingevuld en opgestuurd, dien je een reactie van de Belastingdienst af te wachten met de bevestiging. Hierna zal je het bedrag op je rekening ontvangen.

Keurmerken zonnepanelen in Bloemendaal

Wil je verzekerd zijn van goede zonnepanelen? Let dan op de aanwezigheid van de belangrijkste keurmerken. Een Zonnekeur keurmerk geeft aan dat de installateur gecertificeerd is. Een CE-keurmerk houdt in dat de panelen aan de eisen van de Europese Unie voldoen. Het Tüv-keurmerk wordt alleen uitgegeven als de panelen aan alle strenge eisen van de Duitse overheid voldoen.

Zijn er valkuilen?

Ja, je dient te letten op bepaalde zaken die snel mis kunnen gaan tijdens de aanschaf van zonnepanelen in Bloemendaal. Zo is het van groot belang om een lokale specialist in te huren zodat je minder betaalt aan kilometerkosten in vergelijking tot een landelijke specialist. Vergeet daarnaast niet om eerst offertes met elkaar te vergelijken zodat je niet te veel betaalt voor de panelen.

Terugverdientijd zonnepanelen in Bloemendaal

Aangezien de zonnepaneelprijs in Bloemendaal flink is gedaald het laatste jaar, is ook de terugverdientijd flink verkort waardoor de investering ook aantrekkelijker is geworden. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Bloemendaal is 6 tot 8 jaar. Koop je ene groot systeem? Dan is de terugverdientijd gemiddeld 7 tot 10 jaar.

Checklist

Check in hoeverre de panelen van hoogwaardig kwaliteit zijn. Check daarnaast ook of de panelen die je aankoopt wel het juiste rendement hebben. Zo ben je verzekerd van zonnepanelen die lang meegaan en kan je genieten van hoge jaarlijkse opbrengsten die de panelen opleveren.

Besparen op de kosten

Het is mogelijk om te besparen op de hoge kosten van zonnepanelen op de volgende manieren:

  1. Vraag zoveel mogelijk offertes aan en vergelijk deze voordat je een keuze maakt. Kies vervolgens de optie die het best past binnen je budget.

  2. Huur een lokale specialist in zodat je minder betaalt aan kilometerkosten.

  3. Ga na of er collectieven zijn waarbij je je aan kunt sluiten.

  4. Vraag een subsidie aan bij de gemeente indien beschikbaar.

Het kopen van zonnepanelen is een slim idee, ook in Bloemendaal. Je bespaart aanzienlijk op de energiekosten, je bent op milieuvriendelijke wijze bezig met je eigen duurzame stroom op te wekken en daarnaast profiteer je van hoge jaarlijkse opbrengsten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!