Zonnepanelen Blaricum

Zonnepanelen BlaricumDe aanschaf van een set zonnepanelen in Blaricum begin steeds populairder te worden. Men is sinds kortgeleden massaal over aan het gaan tot zonnepanelen op het dak vanwege de vele voordelen. Maar wat zijn de belangrijke zaken die komen kijken bij zonnepanelen in Blaricum? Ga verder met lezen om meer te weten hierover.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Blaricum

Inwoners van Blaricum hebben het afgelopen jaar mogen genieten van zeker 1.099 zonuren. Dit is reden genoeg om te investeren in een set zonnepanelen om zelf op duurzame wijze groene stroom op te wekken om te voorzien in de energiebehoeften van je huishouden. Je bespaart niet alleen op de maandelijkse energiekosten, maar je profiteert ook van de jaarlijkse besparingen die vrij hoog kunnen zijn.

Hoe de prijs is opgebouwd

In Blaricum is de prijs van zonnepanelen opgebouwd uit de volgende 5 componenten:

  1. De materialen: Hiertoe behoren de panelen zelf, de omvormer en het bevestigingsmateriaal.
  2. De arbeid: De kosten voor het installeren van de panelen vormt ook een groot deel van de prijs.
  3. Apparatuur: Het is nodig om bepaald apparatuur in te huren voor de installatie.
  4. Kilometerkosten: Hoe verder de specialist van je woning is verwijderd, des te hoger de kilometerkosten die je gaat betalen.
  5. Btw: Iedereen betaalt 21% over zowel de aanschaf als de installatie van de zonnepanelen.

Kosten van zonnepanelen in Blaricum

De kosten voor het aanschaffen en installeren van zonnepanelen in Blaricum hangen af van het vermogen, het soort zonnepaneel en het aantal panelen dat je gaat kopen. Hieronder kan je nagaan wat de gemiddelde kosten zijn voor de aanschaf van een set van 10 zonnepanelen in Blaricum afhankelijk van het vermogen.

Vermogen panelen

Terugverdientijd

Kosten

200 Wp

7-8

3.250

275 Wp

9-10

4.450

400 Wp

11-12

6.175

Waarom een lokale specialist inschakelen?

Het is aan te raden om bij de aanschaf van zonnepanelen in Blaricum een lokale specialist in te huren. Een specialist die lokaal gevestigd is, is goedkoper omdat je minder betaalt aan kilometerkosten. Daarnaast kan een lokale specialist je beter aangeven wat de huidige subsidiemogelijkheden zijn en in hoeverre je een subsidie moet aanvragen voor de plaatsing.

Subsidies zonnepanelen in Blaricum

De landelijke subsidie op zonnepanelen is al een aantal jaar afgeschaft, maar je kunt wel bij de meeste lokale gemeenten terecht voor een plaatselijke subsidie. Zo ook het geval bij de gemeente Blaricum, waar je voor zonnepanelen aantrekkelijke subsidiemogelijkheden hebt. Maak een afspraak bij het gemeentehuis voor meer informatie.

De btw-teruggave op zonnepanelen

Naast de lokale subsidie kan je ook de btw terugvorderen. Zo heb je als het ware genoten van een korting van 21% op de investeringskosten. Als je jezelf als ondernemer voor de btw aanmeldt bij de Belastingdienst en je de aanvraag tijdig indient, dan zal de Belastingdienst de 21% btw terugstorten op je rekening.

Belangrijke keurmerken

De belangrijkste keurmerken die je moet opzoeken bij de aanschaf op zonnepanelen in Blaricum zijn het CE-keurmerk, het Tüv-keurmerk en het Zonnekeur keurmerk. De aanwezigheid van deze keurmerken garanderen dat je panelen koopt van hoog kwaliteit. Deze panelen zijn beoordeeld en goedgekeurd volgens strenge eisen. Daarnaast is een specialist die in bezit is van een keurmerk aantoonbaar gecertificeerd.

De valkuilen van zonnepanelen in Blaricum

Als je zonnepanelen gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat je eerst nagaat of je een subsidie aan kunt vragen en in hoeverre een vergunning nodig is. Zo heb je alles tijdig geregeld voor de aanschaf.

De terugverdientijd in Blaricum

De afgelopen paar jaar is de zonnepanelenprijs is Blaricum gedaald, waardoor de terugverdientijd verkort is. De gemiddelde terugverdientijd van een kleine zonnepanelen set ligt tussen de 5 en 8 jaar, terwijl je met een groter systeem kunt rekenen op 8 tot 10 jaar.

Checklist zonnepanelen kopen

Bij het kopen van zonnepanelen zijn er wat zaken waar je aandacht aan moet besteden. Check of de ingehuurde specialist wel lokaal gevestigd is om zo te besparen op onnodige kilometerkosten. Check daarnaast of je een slimme meter hebt zodat je het energieverbruik kunt bijhouden.

Bespaartips zonnepanelen in Blaricum

Aangezien de initiële investeringskosten van zonnepanelen best hoog kunnen zijn, kan je de volgende bespaartips hanteren:

  • Vraag meerdere offertes aan bij verschillende specialisten om een vergelijking op basis van de prijs te maken.

  • Schakel de hulp van een lokaal gevestigde specialist in zodat je minder kilometerkosten moet betalen.

  • Ga na of er momenteel subsidiemogelijkheden zijn.

  • Sluit je bij een collectief.

  • Check of de buren ook interesse hebben om een zonnepanelensysteem aan te schaffen en huur samen een specialist in.

Zonnepanelen aanschaffen in Blaricum is zeker een goed idee. De zon schijnt er volop en je kunt daar flink van profiteren door je eigen groene stroom op te wekken. Vergeet niet eerst offertes te vergelijken met elkaar om de offerte met de beste prijs-kwaliteitsverhouding te scoren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!