Zonnepanelen Bilthoven

Zonnepanelen BilthovenBilthoven is een prachtige plaats om in te wonen. Wie in het Gooi woont is echter ook bekend met de grote nadelen. Een nadeel is met stip de hoge energieprijs. Wanneer jij goedkopere energie wil gaan opwekken is het dan ook een goed idee om zonnepanelen aan te schaffen. Als jij in Bilthoven zonnepanelen wil is het verstandig om onderstaande tekst te lezen.

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Bilthoven? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Bilthoven.

Hoe de prijs van zonnepanelen in Bilthoven wordt bepaald

De prijs van zonnepanelen is aanzienlijk. Hoe de prijs is opgebouwd lees je hier.
De kosten van het materiaal wat gebruikt is.  Dit is de hoofdmoot van de prijs. Het materiaal en dan hebben we het over de zonnepanelen maar bijvoorbeeld ook over de omvormer en het montagemateriaal. Dit laatste is vooral bij een plat dak belangrijk.
De kosten van het gebruik van materieel. Dit is het materieel waarmee de zonnepanelen werden aangeleverd maar ook de bouwsteiger en/of hoge ladder waarmee de zonnepanelen worden geplaatst. Wordt er gebruik gemaakt van een lift dan wordt dit ook berekend. Deze zaken worden gehuurd en jij betaalt de rekening. De kosten van het arbeidsloon. De schouw vooraf en het plaatsen van de zonnepanelen vallen onder het arbeidsloon.
De BTW. Dit is belasting die je betaalt over de zonnepanelen en de dienstverlening. De kilometerkosten. Koop je in Bilthoven dan bespaar je hier flink op. De leverancier hoeft niet ver te rijden.

De kosten van zonnepanelen in Bilthoven

We vroegen bij lokale leveranciers prijsopgaven op. We ontvingen de volgende offertes:

Wat voor eerste generatie zonnepanelen koop je Wat is het maximale vermogen in Wp Wat is de terugverdientijd van de zonnepanelen Wat is de prijs gemiddeld per zonnepaneel
Een van de eerste generaties Tot 225 Wp 7 jaar 360 euro
Een van de recentere generaties Tot 275 Wp 9 jaar 465 euro
Een van de nieuwste generaties Tot 400 Wp 11 jaar 585 euro

Waarom jij een specialist in Bilthoven zou inhuren

Een lokale specialist huur je in om de onderstaande redenen:
Een specialist uit Bilthoven kent de daken. De ligging van daken is bekend bij een plaatselijke specialist. Dit scheelt een stuk bij de voorbereidingen en de schouw.
Een specialist uit Bilthoven weet van de gemeentelijke eisen. Gelden er speciale eisen voor jouw dak en moet er een vergunning worden aangevraagd; de lokale specialist weet dit.

Is er steun of subsidie in Bilthoven voor zonnepanelen

Jij weet gelijk welke steun en subsidie je in Bilthoven kan krijgen via onderstaande link. https://www.debilt.nl/wonen-en-bouwen/duurzaamheid/. Uiteraard is er meer mogelijk dan dat door de BTW terug te vorderen.

Vorder de BTW terug

De BTW terugvorderen doe je via dit stappenplan:

  • Ga naar de website van de belastingdienst en schrijf je in als ondernemer.
  • Je ontvangt een bevestiging dat je voor de BTW een ondernemer bent.
  • Vorder je BTW terug.

Let op deze keurmerken

Bij zonnepanelen hoort een aantal keurmerken. We hebben de meest voorkomende voor je op een rij gezet.
Het keurmerk van de Europese Unie. CE is het keurmerk wat hoort bij alle zonnepanelen die in de Europese Unie mogen worden verhandeld. Ze voldoen aan de juiste richtlijnen.
Het Duitse keurmerk. Tüv is het keurmerk wat aangeeft dat het zonnepaneel voldoet aan de strenge Duitse eisen.
Zonnekeur voor de installateur. Een gecertificeerde installateur heeft het zonnekeur keurmerk.

Huur niet zomaar iemand in

Bij het inhuren van een specialist wil er wel eens wat mis gaan. Maak niet de volgende fouten:

  • Te weinig vermogen op je dak. Door zonnepanelen met een te laag vermogen te kopen blijf je afhankelijk van je energieleverancier. Koop liever een wat te hoog vermogen.
  • Een leverancier die te ver moet rijden. Moet de leverancier te ver rijden dan berekent hij kilometerkosten. Dan wordt goedkoop alsnog duurkoop.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

  • Salderen. Produceren jouw zonnepanelen teveel stroom dan kan je salderen. Op die manier krijg je per terug geleverde kWh een bedrag van gemiddeld 22 eurocent terug.
  • Terugverdienen. Zonnepanelen zijn een investering. Dat houdt in dat je ze terugverdient door de tijd heen. Daarna heb je enkel nog de grote voordelen.

Controleer de volgende zaken

  • Een schouw van je dak. Daarbij kijkt de leverancier hoeveel panelen er op je dak passen en welke capaciteit je moet kopen. Er wordt gekeken naar het vermogen van de panelen en de schaduwval op je dak.
  • Een slimme meter is een must. Bij zonnepanelen moet je een slimme meter hebben. Zo zie je gelijk hoeveel energie er wordt terug geleverd aan het stroomnet.

Besparen op je zonnepanelen

Je bespaart heel gemakkelijk op je zonnepanelen op de volgende manieren:
Kies samen met je buren voor zonnepanelen. Door samen aan te schaffen beding je een flinke korting. Willen je buren geen zonnepanelen dan sluit jij je aan bij een plaatselijk initiatief.
Vraag offertes op.

De kwaliteit van vakmannen in Bilthoven vergelijken

Je vergelijkt heel gemakkelijk de kwaliteit van vakmannen in Bilthoven door eerst prijsopgaven op te vragen. Dat doe je met deze button. Je vergelijkt ze op de onderdelen die de prijs bepalen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!