Zonnepanelen Biddinghuizen

Zonnepanelen BiddinghuizenDe tijd is aangebroken om zonnepanelen in Biddinghuizen aan te schaffen, aangezien de rest van Nederland ook hard aan verduurzaming en energiebesparing werkt. Over een aantal jaar moet ons land geheel op groene stroom draaien, waarbij besparing en milieuvriendelijkheid centraal zullen staan. Als je meer wilt weten over zonnepanelen in Biddinghuizen, ga dan hieronder verder met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Biddinghuizen

Hoe groter je huishouden, des te groter het zonnepanelensysteem ook moet zijn om te kunnen waardoor de kosten ook hoger zullen uitvallen. Als je zonnepanelen aanschaft met een vermogen van 250 Wp, dan kan je het onderstaand overzicht hanteren om na te gaan hoeveel je moet betalen. De aanschafkosten zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen per huishouden, waarbij je kunt vernemen hoe snel je je investering terugverdiend hebt.

Zonnepanelen

Huishouden

Systeem

Aanschafkosten

Terugverdientijd

8

1

2.000 Wp

€2.560

7

13

2

3.250 Wp

€4.160

7,5

16

3

4.000 Wp

€5.120

8

18

4

4.500 Wp

€5.760

8,5

20

5

5.000 Wp

€6.400

9

21

6

5.250 Wp

€6.720

9,5

Huur een lokale specialist in

Let op dat als je zonnepanelen in Biddinghuizen gaat laten installeren, dat je kiest voor een lokale specialist in tegenstelling tot een landelijke specialist. Landelijk specialisten kosten meer geld, zeker als de afstand langer is tussen de vestiging van de specialist en je woning. Daarnaast zijn landelijke specialisten langzamer. Lokale specialisten zijn sneller in staat om een afspraak te maken waardoor je eerder kunt genieten van je zonnepanelen.

Subsidies zonnepanelen in Biddinghuizen

Je kunt zeker rekenen op steun vanuit de overheid als je zonnepanelen gaat kopen, verduurzaming wordt immers flink aangemoedigd middels financiële regelingen. Landelijke subsidies kan je helaas sinds 2013 niet meer krijgen, maar met wat geluk kan je wel bij bepaalde lokale gemeenten een lokale subsidie krijgen. Hou de gemeente Biddinghuizen in de gaten zodat je weet wanneer je jezelf weer aan kunt melden.

De btw-aftrekregeling

Wist je dat elke particulier ook belastingplichtige is als je zonnepanelen op je dak hebt staan? Dit komt doordat je extra stroom terug kunt leveren aan het energienet waardoor de Belastingdienst je beschouwt als een ondernemer. Dit maakt het meteen mogelijk om de btw weer terug te vorderen over de aanschaf en de installatie van je set zonnepanelen. Je kunt dus achteraf gezien rekenen op een korting van 21%.

Keurmerken van zonnepanelen

Kwaliteit behoort de doorslaggevende factor te moeten zijn bij het kopen en installeren van zonnepanelen in Vollenhove. Om er zeker van te zijn dat je top kwaliteit aanschaft, let dan op de aanwezigheid van voornamelijk het Duitse Tüv-keurmerk en het Europese CE-keurmerk. Kwaliteit bij specialisten herken je aan het Zonnekeur keurmerk.

Garanties van zonnepanelen

Een goede garantieregeling geeft aan dat de specialist of de leverancier van de zonnepanelen in Biddinghuizen vertrouwen heeft in het werk en de kwaliteit die ze zelf leveren. Als ze zelf voor hun eigen werk garant staan, dan kan je de panelen en de specialist vaak vertrouwen. Let op de duur van de garantiebepalingen, waarbij de fabrieksgarantie minstens 10 jaar zou moeten omvatten en de installatiegarantie 2 jaar. Vergeet niet om ook te vragen over de opbrengstgarantie.

De valkuilen van zonnepanelen

Ga na wat de garantieregeling(en) zijn die je krijgt bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Biddinghuizen. Een slechte garantieregeling moet direct achterdocht opwekken, waardoor het essentieel is om eerst te vragen naar de garanties. Naast de garantieregelingen dien je ook te vragen of de specialist een Zonnekeur keurmerk voert en of de zonnepanelen over een Tüv of een CE-keurmerk beschikken.

Zaken die je eerst moet checken

Check of je dak geschikt is om zonnepanelen te plaatsen en ga direct na of er geen objecten in de weg staan. Check daarnaast wat je energieverbruik is zodat je weet hoeveel zonnepanelen je moet kopen en wat het vermogen per paneel moet zijn. Zo voorkom je dat je panelensysteem te weinig stroom opwekt en je alsnog extra energie moet gaan afnemen bij een energiemaatschappij. Haal je jaarrekening er dus bij.

Bespaartips

Omdat zonnepanelen besmettelijk zijn, kan je groepskorting bedingen als je samen met anderen de panelen koopt. Vraag daarnaast welke subsidies je momenteel aan kunt vragen en vorder de 21% btw terug. Let daarna op dat de specialist die je gaat inhuren lokaal gevestigd is. Overweeg anders om zelf de zonnepanelen te installeren of koop liever een kleiner systeem die je met de tijd mee uit kunt breiden.

Alleen door de vergelijken weet je welke aanbiedingen er momenteel op de markt zijn en welke stappen en zou moeten nemen. Vraag offertes op bij lokale specialisten en zet deze naast elkaar. Zodra je een geschikte specialist hebt uitgekozen kan je de panelen laten installeren en beginnen met profiteren van de vele voordelen van zonnepanelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!