Zonnepanelen Beuningen

Zonnepanelen BeuningenBeuningen is een gemeente in de provincie Gelderland. Het is een gemeente waar men volop gebruik maakt van de zon wanneer het gaat om het opwekken van energie. De inwoners van Beuningen kiezen er dan ook steeds vaker voor om te investeren in zonnepanelen. Wanneer jij in Beuningen woont is het goed om te weten waar je op moet letten wanneer je gaat investeren in zonnepanelen. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet wat je betaalt voor zonnepanelen in Beuningen

We vroegen bij meerdere leveranciers de prijzen op van zonnepanelen in Beuningen. We ontvingen de onderstaande prijsopgaven. Daarbij moeten we vermelden dat het gaat om de prijs per zonnepaneel inclusief de BTW maar exclusief de installatiekosten.

Welk model zonnepanelen schaf je aan Wat is het vermogen per zonnepaneel Wat is de prijs per zonnepaneel inclusief de BTW maar exclusief de installatiekosten
Zonnepanelen folie 115 Wp Vanaf 149 euro
Zonnepanelen polykristallijn 176 Wp Vanaf 179 euro
Zonnepanelen monokristallijn 279 Wp Vanaf 289 euro
Zonnepanelen dubbelwandig Vanaf 365 Wp Vanaf 379 euro

Waarom kiezen voor een leverancier uit Beuningen

Ga je zonnepanelen kopen dan kies je het beste voor een lokale leverancier. Dat doe je om meerdere redenen. De belangrijkste reden is wel dat je snel en volledig geholpen wordt. Leveranciers van zonnepanelen zijn druk: men kan je niet snel van dienst zijn wanneer men ver moet reizen naar jouw huis toe. Daarnaast betaal je bij een lokale leverancier een zo laag mogelijk bedrag aan kilometerkosten. Vaak berekent men deze niet binnen een bepaalde straal vanaf het bedrijf. Als laatste kan het zijn dat er voor jouw huis in Beuningen specifieke regels gelden wanneer het de investering in zonnepanelen betreft. Men weet of dit op jouw woning van toepassing is. Het kan bijvoorbeeld gaan om een woning die op de monumentenlijst staat.

Uw steun vanuit de gemeente Beuningen

De gemeente Beuningen geeft je geen financiële tegemoetkoming wanneer je in zonnepanelen gaat investeren en daarmee volgt men helaas een trend onder de Nederlandse gemeenten.
Wanneer je een tegemoetkoming in de kosten wil zal je deze helaas zelf moeten aanvragen. Dat doe je op onderstaande manier via de belastingdienst.

Vraag jouw BTW terug

De BTW die je hebt betaald bij de aanschaf van jouw zonnepanelen kan je terug vorderen bij de belastingdienst aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst en zoek daar het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ op. Vul dit formulier in. Stuur het naar de belastingdienst.
  2. Wacht 10 werkdagen. Deze termijn heeft de belastingdienst nodig om te reageren op je verzoek.
  3. Na ontvangst van de bevestiging: registreer je bankrekeningnummer.
  4. Doorloop de stappen in de brief waarbij je de inlogcodes gebruikt.

Wil je wel de BTW terug maar zie je het niet zitten om zelf contact met de belastingdienst op te nemen, laat dit dan doen door de installateur van de zonnepanelen. Je betaalt een vergoeding voor de dienstverlening maar je profiteert ook van het voordeel wat de belastingdienst jou biedt.

Deze valkuilen kan je tegenkomen

Bij de investering in zonnepanelen kan er een hoop mis gaan. Denk eraan dat je bedacht bent op de onderstaande valkuilen. Allereerst is daar de installateur die nu direct voor jou op Google maps kijkt en een installatie zonnepanelen voor je intekent. Dit zijn de installateurs die je links moet laten liggen. Er moet altijd een schouw worden gedaan bij jouw huis waarbij men kijkt naar schaduwval door bijvoorbeeld hoogbouw waarna men de zonnepanelen intekent. Het voorkomt een tegenvallende opbrengst. Daarnaast moet je oppassen met een besparing op het vermogen van jouw zonnepanelen. Bereken eerst het benodigde vermogen, kijk dan naar het type zonnepanelen wat daarbij hoort en bespaar pas dan op de prijs van de zonnepanelen.

De beste garantie op jouw zonnepanelen

Een garantie op zonnepanelen kan uit meerdere delen bestaan. We hebben ze voor je toegelicht.

  • De garantie van de leverancier. Het gaat hier om de fabrieksgarantie op zonnepanelen. Deze zal bij een bedenkelijke kwaliteit onder de 10 jaar liggen terwijl een topkwaliteit een garantie tot wel 20 a 25 jaar biedt. Ga voor de beste kwaliteit want dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.
  • De garantie die je krijgt van de installateur. Het gaat hier om de garantie op de werkzaamheden van de installateur. Deze garantie kan oplopen van 5 tot 15 jaar. Ga voor de beste installatiewerkzaamheden en haal het uiterste uit de zon.
  • De garantie die je krijgt op het vermogen. Zonnepanelen zullen door de tijd heen een lager vermogen gaan leveren. Dit vermogen kan in een slecht geval teruglopen tot onder de 75 procent van het oorspronkelijke vermogen na 20 jaar. Deze panelen zijn een matige investering. Kies liever voor zonnepanelen met een vermogen tot 80 a 90 procent of beter na 20 jaar.
  • De garantie die je ontvangt op het systeem. Het systeem is het totaalplaatje van de installatie exclusief de zonnepanelen zelf.

Vergelijken in Beuningen

Vakmannen vergelijken in Beuningen doe je heel eenvoudig met onderstaande button. Je ontvangt een aantal offertes om naast elkaar te leggen. Dit zal je een voordeel opleveren wat wel kan oplopen tot 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!