Zonnepanelen Best

Zonnepanelen BestWe leven in een tijd waarin iedereen langzaamaan van het gasnet af gaat. Ook de energie wekken we liever zelf op. Woon jij in Best dan wil je uiteraard weten hoe je het beste energie kan opwekken. We hebben informatie voor je over energieleveranciers en ook over de prijzen en regels.

Hoe de prijs tot stand komt

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Best? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Best.

Hoeveel jij betaalt voor zonnepanelen in Best hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je in het zonnetje gezet.
De kilometerkosten. Dit is een post die je zelf in de hand hebt. Kies voor een leverancier uit Best en je bespaart het hardste. De leverancier hoeft dan het kortste te rijden naar jouw huis toe.
De materieelkosten. Dit zijn de bouwsteiger, de hoge ladder of de lift die een leverancier gebruikt voor het aanleveren van de zonnepanelen. Deze zaken worden gehuurd en aan jou doorberekend.
De materiaalkosten. Dit zijn de kosten van de zonnepanelen en de omvormer. Ook de diverse montagematerialen worden in rekening gebracht. Denk bijvoorbeeld aan houders voor op een plat dak.
De BTW. Je betaalt belasting over je zonnepanelen. Let op: deze vorder je naderhand weer terug.
Het loon. Het arbeidsloon gaat over de monteurs en installateur maar ook over degene die de schouw heeft gedaan.

Weet wat je betaalt voor zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen verschilt per regio. We informeerden in Best naar de prijzen. We kwamen tot onderstaand gemiddelde.

Welke generatie zonnepanelen koop je Het vermogen in Wp De terugverdientijd van de panelen De prijs gemiddeld per paneel zonder plaatsingskosten maar inclusief de BTW
Een van de eerste generaties Tot 225 7 jaar 335 euro
Een van de latere generaties Tot 300 9 jaar 465 euro
De laatste generatie Tot 400 11 jaar 595 euro

Waarom een specialist in Best inhuren

Je huurt het beste een lokale specialist in om de volgende redenen:
De specialist uit Best kent jouw dak. De plaatselijke specialist is bekend met de ligging van daken en de zonnepanelen die erop kunnen.
De plaatselijke specialist weet wat er te halen valt. De gemeente heeft doorgaans bepaalde vergoedingen of subsidies. De specialist uit Best kent deze regelingen.

Steun of subsidie in Best

Zonnepanelen kopen in Best wordt goed gesubsidieerd. Je leest er meer over via deze link: https://www.gemeentebest.nl/nieuws/2019/05/28/zonnepanelen-kopen-van-de-gemeente-best. Voor verdere subsidies verwijzen we je naar het volgende stukje.

Hoe jij je BTW terugkrijgt

De BTW die je betaalde voor je zonnepanelen kan je terugvorderen. Dat doe je als particulier door je eerst te registreren als ondernemer voor de BTW. Doorwandel onderstaand stappenplan.

  • De volgende link naar de site van de belastingdienst. Registreer je hier
  • Na je registratie ontvang je een bevestiging.
  • Vorder als ondernemer je BTW terug.

Controleer je zonnepanelen op keurmerken

Zonnepanelen hebben doorgaans bepaalde keurmerken. We hebben er een aantal voor je toegelicht.

De Europese Unie en het keurmerk. Het CE keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de regels en eisen van de Europese unie.
De Duitse overheid. De Duitse overheid heeft bepaalde eisen waaraan jouw zonnepanelen moeten voldoen. Het zijn de strengste eisen. Tüv geeft aan dat de zonnepanelen dit keurmerk hebben.
Zonnekeur. Dit is een keurmerk wat aan de installateur wordt afgegeven.

Maak niet de volgende fouten

Zonnepanelen via een specialist kunnen alsnog voor problemen zorgen. Voorkom dat je deze fouten maakt.
Iemand van ver laten komen. Zit de leverancier aan de andere kant van het land dan betaal je behoorlijk wat kilometerkosten. Zo wordt spaarzaamheid gestraft.
Te weinig vermogen op je dak. Zonnepanelen kosten een vermogen maar je moet wel genoeg vermogen op je dak hebben. Bespaar dus niet op het aantal Wp van een zonnepaneel. Je wil geen energie hoeven bij te kopen.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen verdien je terug op de volgende manier:
De hoogte van de prijs is bepalend. Hoe duurder het zonnepaneel, hoe langer het duurt voor je het hebt terugverdiend.
Het vermogen is bepalend. Dit wordt in een aantal Wp aangegeven.

Een checklist bij je zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen besteed je hier speciale aandacht aan:

  • De slimme meter. Een slimme meter is noodzakelijk als je zonnepanelen aanschaft. Je wil zien hoeveel je hebt afgenomen als extra energie en hoeveel je hebt terug geleverd.
  • De schoorsteen op je dak en een dakkapel zijn schaduwpunten. Bij het tekenen van de zonnepanelen op je dak wordt daar rekening mee gehouden.
  • De BTW. Ook als particulier kan je de BTW terugvorderen door je voor de BTW als ondernemer te registreren.

Besparen op je zonnepanelen

Vraag offertes op. Zo vergelijk je de prijzen.
Werk samen. Door samen te werken met een bestaand collectief bespaar je.

Kwaliteit vakmannen in Best vergelijken

Je vindt de beste vakmannen door eerst offertes te vergelijken. Dat doe je met deze link. Je bespaart flink wanneer je goed controleert op alle punten die de prijs bepalen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!