Zonnepanelen Bergen

Zonnepanelen BergenDe zon schijnt volop in Nederland, zo ook in Bergen. Het is dan ook een slim idee om een set zonnepanelen in Bergen te kopen om te kunnen profiteren van de gratis beschikbare zonne-energie. Naast het feit dat deze energiebron oneindig is, kan je gratis je eigen stroom opwekken. Ga door met lezen om meer te weten over de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Bergen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Bergen

De aanschaf van zonnepanelen in Bergen is één van de snelste manieren om te besparen op de maandelijkse energielasten. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat bijna 80% van de woningen en bedrijfspanden in Bergen geschikt zijn voor de plaatsing van zonnepanelen. Zo kan Bergen steeds meer werken aan het verduurzamen van het gebied om ook mee te gaan met de energietransitie in Nederland.

Prijsopbouw van zonnepanelen in Bergen

Zonnepanelen zijn niet echt goedkoop, daarom dien je ook te kijken hoe de prijs precies is opgebouwd. De prijs bestaat uit:

 • De kosten voor het materiaal.

 • De kosten voor de arbeid.

 • De kosten voor de apparatuur.

 • De kosten voor het reizen.

 • De btw van 21%.

De kosten

Je dient na te gaan hoeveel zonnepanelen je gaat inkopen, wat voor soort panelen je wenst en het vermogen van de panelen. Ga na uit het overzicht hieronder wat je betaalt je voor zonnepanelen in Bergen. Hierbij wordt gekeken naar het aantal panelen en de kosten voor de aanschaf en de installatie, inclusief de btw.

Aantal panelen

Aanschaf

Installatie

8

2.100 – €2.800 750 – €950

12

2.900 – €3.300 950 – €1.150

16

3.700 – €4.500 1.100 – €1.350

20

4.700 – €5.500 1.300 – €1.500

28

6.000 – €7.250 1.700 – €2.000

Lokaal versus landelijke specialist

Lokale specialisten zijn in vergelijking tot landelijke specialisten veel goedkoper omdat je minder aan reiskosten moet betalen. Daarnaast is een landelijke specialist niet snel bij de afspraak vanwege de verre afstand. Een lokale specialist weet alles over vergunningen en subsidies voor zonnepanelen in Bergen en weet je dus als geen ander te adviseren.

De subsidiemogelijkheden

Landelijke subsidies voor zonnepanelen in Bergen zijn niet mogelijk, maar op plaatselijk niveau kan je wel bij de gemeente Bergen checken wat de lokale subsidiemogelijkheden zijn. Momenteel is er nog 35 miljoen euro beschikbaar, dus als je zonnepanelen gaat aanschaffen dan ben je vrijwel verzekerd van een subsidie door er op tijd bij te zijn. Check altijd eerst wat de voorwaarden van de subsidie zijn.

De btw-teruggave

De btw kan je terugvragen op de volgende manier: Vul het aanmeld formulier in en stuur dit naar de Belastingdienst. Zo meld je je als ondernemer voor de btw aan. Na het ontvangen van de bevestiging kan je de btw terugvorderen. Wacht vervolgens een reactie van de belastingdienst af.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn voordelig om verschillende redenen. Zo ga je veel minder betalen aan energie aangezien je zelf je eigen energieleverancier bent met panelen op het dak. Daarnaast kan je rekenen op een flinke stijging in de waarde van je huis. Ook hoef je over zonnepanelen geen energiebelasting te betalen en verdient een zonnepanelensysteem zichzelf vrij snel terug.

Stappenlijst zonnepanelen kopen in Bergen

Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen als je zonnepanelen in Bergen gaat aanschaffen:

 1. Kies een zonnepanelensysteem die past bij het energieverbruik van je huishouden.

 2. Ga na of je een vergunning aan moet vragen en indien mogelijk, vraag een subsidie aan bij de gemeente.

 3. Vergelijk eerst offertes met elkaar en kies de specialist uit die het best bij je past.

 4. Laat de specialist een schouw maken om na te gaan wat de schaduwval is.

 5. Laat de zonnepanelen monteren op het dak.

 6. Vraag nadat de panelen zijn geïnstalleerd de btw terug.

Checklist zonnepanelen Bergen

Als je zonnepanelen in Bergen gaat kopen, check dan de onderstaande volgende zaken:

 • Ga na wat je exact energieverbruik is zodat je een systeem aanschaft die voorziet in de energiebehoeften zodat je geen extra stroom moet afnemen.

 • Check welke energiemeter je momenteel hebt. Je dient over een slimme meter te beschikken als je zonnepanelen gaat gebruiken.

Is het mogelijk om te besparen?

De verschillende manieren om te besparen op zonnepanelen in Bergen zijn hieronder op een rijtje gezet:

 • Je hebt voldoende vergelijkingsmateriaal nodig. Vraag hiervoor verschillende offertes aan bij meerdere specialisten.

 • Schakel de hulp van een lokale specialist in.

 • Koop de panelen samen met andere geïnteresseerden in.

 • Vraag een subsidie aan bij de gemeente om te besparen.

 • Vorder de btw terug nadat de panelen aangelegd zijn.

Met zonnepanelen in Bergen kies je voor een duurzame oplossing waarbij je bespaart op de maandelijkse energiekosten. Daarnaast leveren de panelen veel op en ben je milieuvriendelijk bezig. Ben je op zoek naar een goede specialist? Vergelijk dan eerst zoveel mogelijk offertes met elkaar.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!