Zonnepanelen Bergeijk

Zonnepanelen BergeijkOmdat zonne-energie een schone, duurzame en oneindige bron is, is de aanschaf van zonnepanelen in Bergeijk zeer winstgevend. Je wekt je eigen groene stroom op milieuvriendelijke manier op terwijl je meteen ook bespaart op de energiekosten. Daarnaast leveren zonnepanelen in het zonnige Bergeijk jaarlijks veel op. Als je meer wilt weten over de belangrijkste zaken als we het over zonnepanelen in Bergeijk hebben? Ga dan hieronder door met lezen.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Zonnepanelen kopen kan dan wel een duurzame investering zijn, maar wel je moet er ook een redelijk groot bedrag aan geld voor wegleggen. Daarom is het ook handig om eerst na te gaan wat de componenten zijn die samen de kostprijs van zonnepanelen in Bergeijk vormt. De prijs van zonnepanelen is opgebouwd uit gemiddeld 68% materiaalkosten, 30% arbeidskosten en 2% voorrijkosten. Over de totale prijs dien je verder nog btw te betalen.

Kosten van zonnepanelen in Bergeijk

Hoe duur zonnepanelen in Bergeijk zijn is een belangrijke vraag voor degenen die overwegen om een zonnepanelensysteem aan te schaffen. Je wil natuurlijk van tevoren weten wat je budget moet zijn, aangezien elke situatie verschillend is waardoor ook de kosten flink variëren. Check wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Bergeijk aan de hand van het soort paneel.

Soort zonnepaneel Prijs per paneel Kosten 10 panelen Kosten 16 panelen Kosten 20 panelen Kosten 24 panelen
Dunne film 400 4.000 6.400 8.000 9.600
Polykristallijn 600 6.000 9.600 12.000 14.400
Monokristallijn 670 6.700 10.720 13.400 16.080

Huur een lokale specialist in

Specialisten die lokaal zijn gevestigd kunnen hun tarieven wat lager houden aangezien ze minder aan kilometerkosten rekenen om naar de afspraak toe te komen. Lokale specialisten hoeven niet zo ver te rijden, waardoor je zonnepanelensysteem ook sneller op je dak gemonteerd kan zijn en je direct kunt beginnen met besparen. Specialisten in Bergeijk geven daarnaast het beste regionaal advies over de werking van zonnepanelen in Bergeijk en de eisen omtrent vergunningen en subsidies.

Subsidies zonnepanelen in Bergeijk

Je kon tot vorig jaar een lokale subsidie voor zonnepanelen in Bergeijk aanvragen ter waarde van €750, maar dit wordt vanaf 2021 teruggebracht naar €250. De subsidie begint af te lopen omdat de zonnepanelenprijs inmiddels al aantrekkelijk genoeg is, waardoor velen al eenvoudig kunne komen aan een set zonnepanelen. Als je meer wilt weten over de subsidiemogelijkheden, check dan de website van de gemeente Bergeijk.

De btw-regeling

Nederlanders kunnen de btw op zonnepanelen terugvorderen als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. De Belastingdienst heeft een formulier online die je in dient te vullen om jezelf als ondernemer voor de btw aan te melden. Hierna kan je de btw-aangifte indienen. Wil je het hele proces in handen van de specialist laten? Een lokale specialist kan je het beste hierbij helpen aangezien deze de specifieke regels van de gemeente kent.

Zijn zonnepanelen in Bergeijk snel terugverdiend?

Ja, zonnepanelen in Bergeijk zijn binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend, wat vrij snel is als je nagaat wat de totale investeringskosten zijn, wat de capaciteit en grootte van het zonnesysteem is en welke subsidiemogelijkheden je gebruik van gaat maken. Al deze zaken doen de terugverdientijd namelijk flink verlagen, of anders zelfs verhogen.

Kan er wat fout gaan?

Zaken lopen niet altijd gesmeerd, waardoor fouten snel kunnen ontstaan. Vermijd de meest gemaakte fouten als het gaat om zonnepanelen in Bergeijk door rekening te houden met:

  • Het is essentieel om eerst goed te berekenen hoeveel vermogen het zonnesysteem nodig heeft ten aanzien van het energieverbruik van je huishouden. Als de zonnepanelen niet voldoende stroom opwekken, dan ga je alsnog extra stroom moeten afnemen bij de energieleverancier en ben je dus niet geheel onafhankelijk.
  • Als je extra stroom terug gaat leveren aan het energienet, dan heb je een slimme meter nodig die dit nauwkeurig bijhoudt. Men denkt vaak dat dit een overbodige luxe is, maar vanaf 2023 wordt de aanschaf van een slimme meter zelfs verplicht met zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen: Hoe doe je dat?

Ben je benieuwd wat de beste manier is om zonnepanelen in Bergeijk te kopen? Zonnepanelen kopen is een vrij eenvoudig proces, je hoeft alleen rekening te houden met een aantal belangrijke punten. De stappen om een zonnesysteem aan te schaffen zijn:

  1. Ga na welk systeem je wilt kopen.
  2. Vraag een vergunning aan als dit vereist is.
  3. Vraag een subsidie aan als je dit wenst.
  4. Vraag offertes op bij lokale specialisten.
  5. Vergelijk deze offertes met elkaar.
  6. Kies de ideale specialist en ga akkoord met de offerte.
  7. Laat de panelen installeren en vraag dan de btw terug.

Nu dat zonnepanelen in Bergeijk razend populair beginnen te worden is het beste moment om ook zonnepanelen te gaan kopen. De eerste stap hierbij is het aanvragen van meerdere offertes en deze dan vervolgens met elkaar te vergelijken zodat je een goede prijs-kwaliteitsverhouding kunt selecteren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!