Zonnepanelen Bellingwolde

Zonnepanelen BDe gemeente Westerwolde heeft grote ambitie. In 2035 wil de gemeente energieneutraal zijn en de CO2 uitstoot halveren. Om dat te doen heeft het jouw hulp nodig en investeren in zonnepanelen wordt dan ook aangemoedigd. Woon jij in Bellingwolde en wil jij je woning verduurzamen met zonnepanelen? Lees hier dan verder over het aanschaffen van zonnepanelen in de gemeente Westerwolde.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Door te kijken naar de prijsopbouw van een grote uitgave zie je hoe je geld bespaart. Bij zonnepanelen ziet de prijsopbouw er als volgt uit:

  • 60% materialen: het grootste gedeelte van de kosten gaat naar de materialen. Ga op zoek naar acties en aanbiedingen om hier op te besparen. Je zult deze vooral in de winter aantreffen, als de interesse kleiner is.

  • 35% arbeidskosten: de installateur die de zonnepanelen plaatst, vraagt 35% van de totale uitgaven. Je kunt hier op besparen door een vergelijking te maken van bedrijven uit Bellingwolde en omstreken.

  • 5% extra kosten: er zijn bedrijven die voorrijkosten of transportkosten rekenen. Deze blijven laag als je een specialist kiest uit je regio.

De kosten

Dat brengt ons bij de totale kosten voor zonnepanelen. De kwaliteit en het soort zonnepaneel hebben daar een grote invloed op. We hebben de onderstaande tabel samengesteld om je een idee te geven van wat je betaalt voor een zonnesysteem en de installatie ervan.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Bellingwolde inhuren?

Een specialist inhuren uit Bellingwolde en omstreken heeft een aantal belangrijke voordelen. De regionale kennis die ze hebben over opbrengsten in de regio en acties van de gemeente zijn ongeëvenaard. Ook zijn ze dichtbij, wat niet alleen bij het inplannen van de werkzaamheden handig is, maar ook later als je installatie moet worden onderhouden, als je omvormer moet worden vervangen of als er reparaties moeten worden uitgevoerd. Omdat de afstand kort is, is communicatie laagdrempelig en worden er geen voorrijkosten gerekend.

Is er steun/subsidie in Bellingwolde?

Zoals al even aangegeven zijn er bij de gemeente Westerwolde grote ambities met betrekking tot duurzaamheid. Er is geen subsidie voor als je zelf zonnepanelen gaat plaatsen, maar wel voor als je dat met andere inwoners in georganiseerd verband doet. Via de Subsidie voor Duurzame Ideeën kom je dan in aanmerking. Vergeet niet dat er ook een grote landelijke regeling is waarmee je alle btw terugvraagt die je voor je totale uitgaven hebt betaald. De gemeente heeft ook het Energieloket in leven geroepen. Dit is een digitale verzamelplaats met allerlei informatie over zonnepanelen, de installateurs in de regio en de stimuleringsregelingen in Nederland.

Keurmerken voor zonnepanelen

Er zijn een groot aantal keurmerken en certificeringen voor zonnepanelen. Wil je kwaliteit controleren, ga dan op zoek naar het TÜV certificaat. Daaraan zie je dat het paneel doet wat het belooft. Voor veiligheid en de manier waarop schadelijke stoffen zijn verwerkt is er het RoHS keurmerk. Uiteraard moet het paneel de standaard CE- en ISO certificeringen hebben. Voor installateurs van zonnepanelen is er het Nederlandse Zonnekeur keurmerk en alleen Sterkin erkende elektriciens mogen de zegel in je meterkast doorbreken om een nieuwe groep aan te maken.

De voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen te laten plaatsen en je eigen stroom op te wekken profiteer je direct van een aantal voordelen.

  • Je bespaart het milieu door van een duurzame en onuitputtelijke energiebron gebruik te maken.

  • Je bespaart geld omdat je je eigen opgewekte energie gebruikt en je bent minder afhankelijk van schommelende energieprijzen en beslissingen van je energieleverancier.

  • Het energielabel van je woning gaat naar beneden, waardoor deze meer waard wordt én sneller verkoopt.

  • De terugverdientijd van zonnepanelen is 7 tot 10 jaar, maar ze gaan zeker 25 tot 30 jaar mee.

  • Nadat je je zonnepanelen hebt betaald en laten plaatsen, vraag je alle btw terug via de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Kies voor een specialist uit Bellingwolde en omstreken en je krijgt niet met extra kosten te maken. Er zijn ook andere manieren waarop je op je zonnepanelen bespaart zonder dat de kwaliteit er minder van wordt. Je profiteert van acties en aanbiedingen, bijvoorbeeld, als je je zonnepanelen aanschaft in de winter, als er minder interesse is. Veel specialisten doen hun prijzen tijdens die periode naar beneden. Doe mee aan een gezamenlijk inkoopcollectief en je krijgt een installatie aangeboden met een volumekorting.

Specialisten vergelijken in Bellingwolde

Het is tijd om je geld te investeren in een winstgevende maatregel en om het milieu om je heen te verbeteren. Vraag daarom via ons offertes op bij vakkundige specialisten uit Bellingwolde en omstreken die je maar al te graag helpen aan een kwalitatief zonnesysteem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!