Zonnepanelen Bant

Zonnepanelen BantAls je zonnepanelen in Bant aanschaft, ben je niet alleen bezig met het beperken van de CO2 uitstoot in ons land, maar je wekt je eigen groene stroom op waardoor je profiteert van maandelijkse besparingen en jaarlijkse opbrengsten. Om meer te weten over zonnepanelen in Bant, ga dan direct door met lezen hieronder.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Als je zonnepanelen wilt kopen dan kan je rekenen op een vrij hoge aanschafprijs, welke uit de volgende componenten is opgebouwd:

  • De materialen: Deze vormen 70% en houden de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling in.

  • De arbeid: Je betaalt 20% aan loonkosten voor het installatiewerk van de specialist.

  • De apparatuur: Minstens 5% gaat uit naar het inhuren van apparatuur doe nodig is voor de installatie.

  • De reiskosten: Je betaalt 5% aan reiskostenvergoeding naarmate het aantal kilometers ook meer wordt.

Kosten van zonnepanelen in Bant

De kosten voor zonnepanelen gaan hand in hand met de paneelsoort, het aantal panelen en het vermogen per zonnepaneel. Uit de tabel hieronder kan je in één oogopzicht nagaan wat de gemiddelde kosten zijn voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Bant, gebaseerd op het aantal zonnepanelen per huishouden. Je kunt ook meteen zien wat de zonnepanelen jaarlijks opbrengen en hoe snel je ze hebt terugverdiend.

Zonnepanelen

Huishouden

Kosten

Opbrengst

Terugverdientijd

11

1

€4.800 – €5.500

€500

7 jaar

16

2

€7.300 – €7.800

€750

8 jaar

20

3

€8.800 – €9.300

€900

8 jaar

22

4

€10.000 – €10.500

€1.000

9 jaar

25

5

€11.500 – €12.000

€1.200

9 jaar

26

6

€11.800 – €12.300

€1.250

10 jaar

Welke specialist moet ik inschakelen?

Zonnepanelen kan je niet door wie dan ook laten installeren, aangezien een verkeerde installatie een verlaagd rendement als gevolg heeft. Laat de panelen door een lokale specialist installeren als je wilt genieten van verschillende voordelen waaronder de korte afstand. Hierdoor hoef je minder aan reiskostenvergoeding te betalen en heeft de specialist de mogelijkheid om direct naar je toe te komen voor de installatie of in geval van een storing.

Subsidies zonnepanelen in Bant

Het verlagen van de hoge kosten is één van de manieren waarop de overheid de Nederlanders stimuleert om te investeren in verduurzaming en energiebesparing. Het treffen van duurzame maatregelen voor je woning kan je een regionale subsidie opleveren. Je treft op de website van de gemeente Bant meer informatie over de subsidiemogelijkheden als je zonnepanelen gaat aanschaffen.

De btw-aftrekregeling

Naast de plaatselijke subsidiemogelijkheden die je van tijd tot tijd kunt aanvragen bij de gemeente Bant kan je ook kiezen om te profiteren van de btw-aftrekregeling in Nederland waarbij je het recht hebt als ondernemer om de btw terug te mogen vorderen. Je wordt als ondernemer beschouwd zodra je zonnepanelen hebt aangezien je energie teruglevert aan het energienet. Het gaat om een besparing van ruim 21%, welke de initiële kosten flink doen verlagen en de aanschaf veel aantrekkelijker wordt.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen leveren jaarlijks veel op en zorgen voor grote maandelijkse besparingen op de energiefactuur. Daarnaast hebben ze maar weinig onderhoud nodig, hebben ze een lange levensduur en zijn ze al gauw terugverdiend. Zonnepanelen werken op milieuvriendelijke wijze en geven je ene gevoel van onafhankelijkheid omdat je je eigen groene stroom op kunt wekken. Zonnepanelen kunnen worden beschouwd als een verstandige investering die je doet met oog op je eigen toekomst.

Wat kan er verkeerd gaan?

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen, hou dan rekening dat de capaciteit van het systeem goed moet afstemmen op het verbruik van je huishouden. Mocht het gebeuren dat je zonnepanelen onvoldoende energie op kan wekken om te kunnen voorzien in de behoeften van je huishouden, dan ga je toch extra stroom moeten afnemen bij een energieleverancier. Haal je jaarrekening erbij en check eerst wat je jaarlijks aan stroom verbruikt.

Handige checklist

Check welke garanties je op de zonnepanelen en de omvormer krijgt en wat de duur is van deze garantiebepalingen. Ga daarnaast ook na hoe lang de werkzaamheden duren en wie de zonnepanelen aan de netbeheerder doorgeeft. Check tenslotte of de specialist ie je hebt ingehuurd lokaal is gevestigd en of je al over een slimme meter beschikt.

Bespaartips

De volgende tips kunnen handig zijn wanneer je zonnepanelen in Bant gaat kopen en je wilt besparen op de aanschaf- en de installatiekosten:

  • Vraag de buren of ze interesse hebben om samen zonnepanelen te kopen.

  • Zoek informatie over subsidies en vraag de btw terug voor 21% korting.

  • Vergelijk offertes van lokale specialisten.

  • Installeer de zonnepanelen zelf of kies voor een klein en compact zonenpanelensysteem.

Zonnepanelen kopen kan dan wel een eenvoudige klus lijken, maar je moet aan verschillende zaken denken die van belang zijn. Zo is het belangrijk om offertes met elkaar te vergelijken van verschillende specialisten om de beste prijzen te scoren tegen de hoogste kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!