Zonnepanelen Almere

Zonnepanelen AlmereAlmere is een plek waar je volop zon hebt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat steeds meer mensen overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen. We keken voor jou naar een aantal praktische zaken. Jij betaalt immers  niet graag teveel terwijl je wel wil dat de zon het werk voor jou doet.

Weet waar je voor betaalt

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Almere? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Almere.

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Het is goed om te weten hoe de prijs is opgebouwd. De materialen zelf. Dit zijn de zonnepanelen maar ook de omvormer en de bevestigingsmaterialen. Deze materialen bepalen voor iets meer dan de helft de prijs. Het gebruikte materieel. Om de zonnepanelen te kunnen plaatsen heeft men doorgaans een bouwsteiger of ladders nodig. Dit materieel wordt gehuurd door de leverancier en de kosten worden aan jou doorberekend. Het arbeidsloon. Dit is het bedrag wat je betaalt voor het plaatsen van de zonnepanelen. Daaronder vallen ook zaken als het adviesgesprek vooraf en een schouw bij je dak. De BTW. Dit is het bedrag wat men afdraagt aan de belastingdienst. Jij kan deze betaalde BTW terugvorderen. De kilometerkosten. Dit is het bedrag wat je betaalt voor het aanvoeren van de materialen en het materieel. Door te kiezen voor een leverancier  uit je eigen omgeving bespaar je hierop.

Wat zijn de kosten van zonnepanelen

We informeerden naar de kosten van zonnepanelen. We ontvingen de volgende offertes:

Wat voor Wp hebben de zonnepanelen In hoeveel jaar verdien je ze terug Wat is de prijs per zonnepaneel exclusief omvormer en exclusief arbeidsloon
Tot 225 7 jaar Tussen 349 en 389 euro
Tot 275 8 a 9 jaar Tussen 449 en 499 euro
Tot 400 10 a 11 jaar Tussen 549 en 599 euro

 

Waarom jij een specialist uit Almere moet inhuren

Voor zonnepanelen kies je voor een lokale specialist. Dat doe je om onderstaande redenen.Een lokale specialist kent de regels. In Almere kan veel, maar niet alles op het gebied van omgevingsvergunningen. Een lokale leverancier kent de regels en geeft gelijk een goed advies. Een lokale specialist is goedkoper. Wanneer een leverancier uit je eigen omgeving komt zal deze veel minder kilometerkosten in rekening hoeven te brengen. Bovendien zal een dergelijke leverancier sneller kunnen inplannen.

Subsidie op de zon in Almere

De gemeente Almere ondersteunt de inwoners graag bij de aanschaf van zonnepanelen. Veel informatie over de aanschaf van zonnepanelen en een eventuele subsidie vind je hier terug.

Vraag jouw BTW terug

De BTW die je betaalt over de zonnepanelen is een flink deel van de aanschafprijs. Het is dan ook goed om de BTW terug te vorderen. Dat doe je volgens onderstaand stappenplan.

  • Ga naar deze link en registreer je als ondernemer.
  • Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst.
  • Vraag als ondernemer de BTW terug.

Ga niet zomaar voor een zonnepaneel

Zonnepanelen koop je het beste met een keurmerk. We onderscheiden de volgende keurmerken op dit gebied:CE. Dit is het belangrijkste keurmerk. Het houdt in dat het zonnepaneel is goedgekeurd door de Europese Unie. Tüv. Dit is een Duits keurmerk. Het staat voor een hoge kwaliteit en een goed rendement. Zonnekeur. Dit is een keurmerk wat vooral wordt meegegeven aan de installateurs en monteurs van zonnepanelen. Zij zijn gecertificeerd.

Gemaakte fouten bij het inhuren van een specialist

Bij het inhuren van een specialist kan er een en ander fout gaan. Trap niet in deze valkuilen: Geen advies vooraf. Door geen advies te vragen maar gewoon je dak vol te plaatsen met zonnepanelen krijg je een hoop problemen. Zo zal een specialist bijvoorbeeld rekening houden met schaduwval terwijl je daar zelf geen rekening mee houdt. Een te laag vermogen. Het vermogen van je zonnepanelen is heel belangrijk. Ga hier niet uit spaarzaamheid op bezuinigen.

Hoe is jouw terugverdientijd bepaald

De terugverdientijd van zonnepanelen wordt bepaald door een aantal factoren:Het aantal Wp. Een paneel met weinig Wp zal minder energie aanmaken maar dat vereffent zich met de prijs. Je betaalt minder.De prijs. Een zonnepaneel brengt kosten met zich mee. Een duurder zonnepaneel verdien je wat langzamer terug.

Zonnepanelen in een paar stappen

Zonnepanelen aanschaffen doe je zo:

  • Vraag offertes op. Je weet wat er te krijgen is en wat de prijs is.
  • Kijk naar jouw dak en teken de zonnepanelen in. Dit laat je het beste doen door een lokale expert.
  • Vraag na de plaatsing de BTW terug.

Besparen op je zonnepanelen

Besparen op je zonnepanelen doe je als volgt:Werk samen met een collectief. Door gezamenlijk in te kopen kan je flink besparen. Vraag offertes op. Door het vergelijken van prijzen heb je gelijk het meeste voordeel al in handen.Werk met een lokale leverancier. Door de lagere reiskosten ben je goedkoper uit.

Vergelijk de kwaliteit van vakmannen

Via onderstaande button vraag je gelijk vrijblijvend meerdere offertes op. Die vergelijk je en aan de hand daarvan bespaar je tot wel 20 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!