Zonnepanelen Hoogeveen

Update zonnepanelen 2020

Denk je dat je de boot hebt gemist bij het investeren in zonnepanelen? Lijkt het alsof de afschaffing van nationale subsidies voor zonnepanelen het nu tot een prijzige investering heeft gemaakt? Je zit er verder naast dan je denkt! Er was een tijd dat de overheid royale subsidies verstrekte omdat de eerste zonnepanelen zo duur waren. In die tijd waren er nog niet zo veel fabrikanten. Maar er is veel veranderd! Ondertussen is de prijs van een zonnepaneel aanzienlijk gedaald. En dat niet alleen: er zijn meer opties, ze hebben de markt en de kwaliteit verbeterd en er zijn betere en goedkopere onderdelen. Je kunt op de website van jouw gemeente meer actuele informatie vinden over subsidies voor zonnepanelen en handige tips.

Zonnepanelen, de tijd is nu!

Natuurlijk is het belangrijk waar je zonnepanelen wilt plaatsen. Wil je vooral je huis verduurzamen of gaat het om een investering in je eigen huis? In beide gevallen helpt de overheid om zonnepanelen sneller terug te verdienen via belastingen.

Personen Jaarlijks verbruik Richtprijs panelen
1 2500 kWh 6000 euro
2 3000 kWh 7500 euro
3 3500 kWh 9000 euro
4 4000 kWh 10.500 euro
5 4500 kWh 11.000 euro
6 5000 kWh 12.000 euro

Wat kun je doen

1. Terugvorderen BTW

De nationale subsidie ​​voor investeringen in zonnepanelen bestaat niet meer. De overheid biedt nog steeds de optie om het volledige btw-bedrag van je aankoop terug te vragen. Het enige dat je hoeft te doen, is om je als ondernemer te registreren bij de belastingdienst. Deze registratie kun je heel eenvoudig via de website doen. Mis de mogelijkheid om 21% van de aankoopprijs terug te krijgen niet. Het kan je gemakkelijk honderden euro opleveren!

2. Betere kwaliteit, hoger rendement

Zonnepanelen die vandaag worden verkocht, zijn van hoge kwaliteit en hebben een uitstekende levensduur en energieprestaties. Zeker vergeleken met de prestaties van zonnepanelen van ongeveer vijf jaar geleden! Vanwege zijn lange levensduur kun je de investering in zonnepanelen over vele jaren verdelen. En stijgen de energieprijzen in de toekomst? Dan is jouw voordeel waarschijnlijk nog veel hoger!

3. Groene leningen

De gemeente waarin je woont kan nog steeds een subsidie ​​verstrekken onder de naam groene lening. Wil je een actueel overzicht? Ga dan naar de website: energiesubsidiewijzer.nl.

De meeste gemeenten hebben slechts een beperkt aantal leningen per jaar of per looptijd beschikbaar. Dus hou dit goed in de gaten en profiteer op het juiste moment. Je kunt je ook laten informeren via landelijk gefinancierde duurzaamheidsfondsen.

Let wel op: geld lenen kost geld! We raden je af om ​​een krediet (lening met rente) aan te gaan.

4. Gemeentelijke subsidies

Je gemeente kan hebben besloten om lokale initiatieven zoals groepsaankopen te ondersteunen. Of wellicht is er een ander type subsidie dat je via de gemeente aanvraagt. Dus laat je goed informeren bij de gemeente en kijk altijd op de website van de gemeente waarin je woont.

Nieuwe subsidie in 2021

Kleine organisaties die energie opwekken met zonnepanelen kunnen in 2020 profiteren van bestaande subsidies. De terug leveringssubsidie die vanaf 1 januari 2020 in werking zou treden, is inmiddels van de baan. In het nieuwe klimaat akkoord is ten doel gesteld om in 2030 49% CO2 uitstoot vermindering te realiseren. De regeling uit dit akkoord zou eigenlijk al vanaf 1 januari 2021 van start gaan maar hier moet de minister nog met een voorstel voor komen.

Zonnepanelen in 2021

In 2020 maakt het kabinet bekend hoe de nieuwe subsidie voor zonnepanelen er vanaf 2021 uit komt te zien. Momenteel is het volgende bekend:

  • De energieleverancier betaalt de kale energieprijs voor alle door jou geproduceerde Kilowattuur (kWh), namelijk 0,07 procent. Dit zal waarschijnlijk worden vereffend via de jaarrekening.
  • De overheid legt de resterende 0,16 euro bij in de vorm van een subsidie. Deze kun je aanvragen voor alle kWh die je opwekt, inclusief de door jou ongebruikte kWh.
  • Dit geld wordt teruggestort op je rekening nadat jouw aanvraag is goedgekeurd. Daarom zou het kunnen dat je het verschil eerst voor zal moeten schieten.

Wat dit voor jou betekend!

Dit heeft drie dingen tot gevolg. De nieuwe subsidie regeling levert in twee van de drie situaties voordeel op.

1. Het aanschaffen van een grote installatie waarbij je je gehele dak volzet met zonnepanelen wordt een stuk aantrekkelijker.

2. Mensen die meer energie produceren dan ze consumeren, leidt dit tot een betere financiële basis.

3. Mensen die minder energie produceren dan ze consumeren, moeten extra werk doen omdat ze een subsidie moeten aanvragen. Tot nu toe werd dit automatisch gedaan door de energieleverancier. Dit is een nadeel.

Supervoordeel!

Als je echt financieel voordeel wilt behalen kun je het beste investeren in zonnepanelen met je buren of zelfs hele straat. Zo krijg je betere deals, deel je informatie en ervaringen uit en sta je samen sterker als grote partij. Zelf als die je het alleen met je buren bij een twee onder een kap woning of een gedeelde garage, dan is het voordeel al groter!

Een punt van aandacht waar goed op gelet moet worden is helaas diefstal. Inbrekers kunnen zonnepanelen gemakkelijk demonteren zonder daarbij schade aan de panelen te veroorzaken of veel geluid te maken. Met een goed alarmsysteem of een felle bouwlamp met detectie kun je hier al goed tegen optreden. Zo staat niets jou eigen mini energie productie bedrijfje nog in de weg!

Wil je ook weten wat zonnepanelen kunnen doen voor jou huis, straat of gemeente? Vraag dan nu gratis een offerte aan en laat je informeren over de mogelijkheden!

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%