Zonneparken

Ontdek deze 5 laatste ontwikkelingen van zonnepanelen

De wereld van zonnepanelen staat nooit stil. Het opwekken van zonne-energie wordt steeds duurzamer. Uit onderzoeken blijkt dat de zonne-energie steeds efficiënter, mooier en veelzijdiger wordt. Hoe het in de toekomst er uit gaat zien? Dat is nog onduidelijk, maar dit zijn de laatste ontwikkelingen.

Nanocoating

Door deze coating verhoog je niet het rendement, wel verkleint deze coating het verlies dat kan ontstaan door regen en vuil. De regendruppels en het vuil blijven dan niet vast aan de zonnepanelen en ook blijft er geen kalk achter. Hierdoor kan het rendement het doel halen.

Zonnepanelen in de ruimte

Waarschijnlijk heb je wetenschappers er wat vaker over zeggen, het wereld energietekort. Wetenschappers denken dat zonnepanelen in de ruimte dat dit het probleem gaat oplossen. Als de zonnepanelen een constante ligging hebben, zouden ze meer dan 2 keer zoveel vermogen kunnen opwekken vergeleken met de zonnepanelen op de aarde. Dit niet alleen, ook hebben de zonnepanelen in de ruimte geen last van weeromstandigheden. Ze kunnen dus 24/7 zonne-energie produceren. Op dit moment is het niet mogelijk om zonnepanelen in de ruimte te plaatsen, omdat het nogal duur is.

Solaroad

In Nederland zijn er niet genoeg daken die voor de energie van ons land zouden kunnen voorzien. In de toekomst zal er dus meer oppervlakte nodig zijn voor de zonnepanelen. Hiervoor heeft een bedrijf de Solaroad bedacht. Het is een weg die licht opvangt en dit omzet naar energie. Eigenlijk een weg gemaakt van zonnepanelen.

Auto’s op zonne-energie

Veel automerken, waaronder Tesla, werken aan een auto die werkt op zonne-energie. Het zullen sowieso elektrische auto’s worden, die gedeeltelijk opgeladen worden met zonnepanelen op het dak. Het enige probleem is dat de elektrische auto’s snel leeg raken. Er is tot nu toe nog geen auto ontwikkeld die helemaal zijn eigen energiebehoefte kan voorzien. De verwachting is dat een volledig groene auto pas over 10 jaar komt.

Zonneramen

In Amerika hebben ze een nieuw soort zonnepaneel dat gemaakt is van glas, dit schijnt veel efficiënter te zijn vergeleken met de zonnepanelen van nu. Er worden dan de aan de zijkant van het glas zonnecellen gemonteerd. Ook wordt er een dunne verflaag van organische moleculen aangebracht die het licht op neemt en dat vervolgens naar de zonnecellen vervoert. Doordat er maar een paar zonnecellen nodig zijn ze niet heel prijzig en ook nauwelijks te zien.

Comments for this post are closed.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%