Xperal zonnepanelen

Wanneer je voor jouw bedrijf zonnepanelen gaat aanschaffen heb je doorgaans een grote installatie nodig. Een beperkt aantal leveranciers richt zich op de panelen die aan bedrijven worden geleverd. Xperal is er één van. We hebben wat informatie over deze leverancier voor je verzameld.

Bedrijfsinformatie

Xperal Zonnepanelen

Risseweg 3A

6004 RM Weert

Type zonnepanelen: voor grote velden

www.Xperal.com

Voordelen van Xperal

Xperal heeft meerdere voordelen voor klanten. We hebben ze op een rij gezet.

 • Bedrijf levert in grote aantallen. Dat wil zeggen dat men tegen een lagere prijs de panelen kan inkopen en leveren aan de klanten.
 • Bedrijf levert alleen aan zakelijke klanten. Dat heeft als groot voordeel dat zakelijke klanten gelijk profiteren van alle mogelijke fiscale voordelen en praktische voordelen.
 • Bedrijf heeft expertise. Als zakelijke klant word je goed geïnformeerd. Daarnaast worden voordelen en overige zaken die voor ondernemers van belang zijn gelijk goed besproken. Daarnaast word je geholpen bij de aanvraag van deze subsidies en voordelen.

Landelijk of regionaal bedrijf

Xperal levert grote velden zonnepanelen. Dat vindt plaats door het hele land heen. Doordat er maar weinig bedrijven zijn met deze expertise kom je al vrij snel bij dit bedrijf uit wanneer er een compleet veld met zonnepanelen bij een plaats, provincie of bedrijf wordt aangelegd. Wanneer je als zakelijke klant aan de andere kant van het land woont is het goed om je te bedenken dat men voor de werkzaamheden wel een bedrag aan kilometerkosten in rekening zal brengen bij de diensten. Dat houdt in dat je wel degelijk extra betaalt wanneer je het bedrijf een paar honderd kilometer wil laten rijden om bij jou panelen te komen plaatsen. Het is dan ook goed om altijd voor jezelf in de gaten te houden dat je kostentechnisch het betaalbaarste bedrijf inschakelt.

Wat onderscheidt dit bedrijf

Dit bedrijf onderscheidt zich duidelijk door de afmetingen van de installaties die men plaatst. Er worden overwegend grote velden en grote oppervlakken zonnepanelen geplaatst. Je krijgt dan ook de informatie over de beste locatie voor een dergelijk veld, maar ook over de opstelrichting van de panelen. Verder worden de panelen in een speciale opstelling geplaatst waardoor ze stabiel staan op de grond.

Specialismen

Men richt zich bij dit bedrijf enkel op de zonnepanelen zelf. Er worden uiteraard ook grote omvormers verkocht om de opgewekte energie om te zetten naar stroom. Er worden geen aanverwante installaties met energiebesparende maatregelen verkocht. Men heeft duidelijk zonnepanelen in grote velden als core business.

Soorten panelen in de verkoop

Men heeft zonnepanelen in de verkoop voor de zogeheten vrije veld installatie. Het gaat daarbij om grote panelen met een redelijk hoog rendement. Over de verdere soorten en merken vertelt men weinig op de website.

Garantievoorwaarden

Garantie bij dit bedrijf krijg je onder een aantal voorwaarden. We hebben ze toegelicht.

 • Laten installeren in eigen beheer. Men heeft een eigen technische dienst die de zonnevelden komt plaatsen. Het is dan ook een harde eis voor de garantie dat het eigen team van medewerkers deze velden heeft geplaatst. Plaatsing door een niet gecertificeerd bedrijf zal ertoe leiden dat je een beperkte garantie krijgt.
 • Schoonmaak door eigen mensen. Men heeft een eigen service waarbij de panelen worden gereinigd. Dit moet op een regelmatige basis gebeuren om te garanderen dat de zonnepanelen goed blijven werken. Alleen wanneer deze dienst wordt afgenomen geeft men de garantie dat het rendement onverminderd hoog blijft.
 • Onderhoud in eigen beheer. Men kan een optimale veilige werking van de zonnevelden alleen garanderen wanneer in eigen beheer, door een gecertificeerd team, de zonnepanelen en de installatie worden onderhouden.

Werken bij Xperal

Men heeft een aantal vacatures:

 • AutoCAD tekenaar. Je ontwerpt in dat geval velden.
 • Accountmanager Solar agrarische sector
 • Verkoopadviseur grootzakelijk
 • Project engineer PV installaties
 • Werkvoorbereider Calculator
 • Elektromonteurs zonnepanelen

Men vraagt voor de meeste vacatures een afgeronde gerichte opleiding. Elektromonteurs zonnepanelen kunnen ook op de werkvloer verder worden opgeleid.

Offertes vergelijken

Wil je zonnevelden laten aanleggen of voor een groot bedrijf zonnepanelen kopen, dan vraag je natuurlijk eerst offertes op. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes die je vergelijkt op de volgende punten:

 • Kosten materiaal. Het gaat om de zonnepanelen, de installatie en de omvormers die nodig zijn.
 • Kosten arbeid. Denk eraan dat deze op basis van een uur, per persoon of per project kunnen worden berekend.
 • Prijzen altijd inclusief de BTW.
 • Kilometerkosten. Kies voor een leverancier uit je eigen regio voor de laagste kilometerkosten.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.