Met de Zon

Op het moment dat je zonnepanelen gaat kopen gaat er een wereld voor je open. Het is een wereld waarin wordt gesproken met allerlei ingewikkelde technische termen. Daarnaast wordt er gesmeten met termen als Wp en rendement. Met de Zon is een leverancier die niet van vaktaal houdt. Men verkoopt zonnepanelen en men is kort maar krachtig duidelijk over wat je aanschaft. We keken naar de diensten die men verleent en de panelen die je bij hun koopt.

Bedrijfsinformatie

Met de Zon

De volger 6

1483 GA De Rijp

Type zonnepanelen wat men verkoopt:

 • Zonnepanelen polykristallijn. Het gaat dan om de tweede generatie polykristallijn met blauwe panelen.
 • Zonnepanelen monokristallijn. Het gaat dan om de nieuwe zwarte panelen. Deze zijn gemaakt van silicium uit één stuk. De opbrengst is hoger.

www.zonnepanelen.nl

Het werkgebied van dit bedrijf

Het bedrijf Met de Zon heeft niet op de site staan of men landelijk of regionaal werkt. Feit is dat een leverancier van zonnepanelen het liefste klanten binnen de eigen regio bedient. Dat komt doordat men de klant graag snel van dienst is. Wanneer er eerst een rit naar de andere kant van het land moet worden ingepland kan dit uiteraard een stuk lastiger worden. Bovendien krijg jij voor deze reiskosten dan de rekening gepresenteerd in de vorm van de post kilometerkosten op de offerte en de factuur. Om zeker te weten dat men snel bij jou is kies je voor dit bedrijf wanneer je woonachtig bent in de regio De Rijp.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

Het bedrijf Met de Zon onderscheidt zich in dat opzicht dat men er houdt van normaal taalgebruik. Er wordt gesproken over installaties met een comfort, deluxe of excellent karakter. Het gaat om panelen die dan ook ieder hun eigen vermogen hebben en een bepaalde gegarandeerde levensduur. Men praat over de opbrengst van panelen en het rendement ervan, maar geeft ook verder persoonlijke informatie wanneer er bij de klant vragen zijn.

Specialismen

Men heeft bij dit bedrijf meerdere specialismen. Denk daarbij aan de volgende zaken:

 • Het leveren van zonnepanelen. Het gaat hierbij om de panelen die geplaatst worden om zon om te zetten in energie.
 • Het leveren van omvormers. Het gaat hierbij om de apparaten die de opgewekte energie omzetten in stroom voor je huishouden.
 • Het leveren van montagematerialen. Het plaatsen van zonnepanelen installaties is afhankelijk van het juiste montagemateriaal. Je kan dit materiaal dan ook in de webwinkel kopen.

Soorten panelen die men verkoopt

Men verkoopt er de volgende soorten panelen:

 • Polykristallijn panelen van de nieuwste generatie. Het gaat in dat geval om panelen die van effen blauw materiaal gemaakt zijn. De panelen zijn gemaakt van silicium wat samen is geperst. Het bestaat echter niet uit één geheel. Er wordt zonlicht en beperkt daglicht omgezet in energie. De panelen hebben een vermogen van 275 Wp per paneel.
 • Monokristallijn panelen. Het gaat daarbij om de panelen die zwart zijn. Ze zijn gemaakt van silicium wat tot één stuk is geperst. Er wordt zonlicht en daglicht omgezet in energie. De panelen hebben een vermogen van 320 Wp per paneel.

De garantievoorwaarden die men hanteert

Bij zonnepanelen kan het zijn dat je een beroep doet op de garantie van de leverancier. Men heeft bij Met de Zon een garantie op de website staan die gegeven wordt. Bij de comfort panelen is er een garantietermijn van 12 jaar. Bij de Deluxe installatie krijg je een garantietermijn van 15 jaar. Bij de Excellent installatie is de garantie 25 jaar. Je krijgt deze garantie wanneer wordt voldaan aan de volgende vereisten:

 • De panelen worden professioneel geïnstalleerd. Hier hangt voor een groot deel alles van af. De zonnepanelen moeten door een gecertificeerd installateur worden geplaatst bij jouw huis. Alleen op dat moment weet je zeker dat de installatie werkt naar behoren. Daarnaast weet je dan ook zeker dat de installatie volledig brandveilig is en het maximale rendement levert.
 • De panelen worden goed onderhouden. Hier besteedt men specifiek aandacht aan en het is een dienst die men ook verleent. De zonnepanelen die je koopt moeten periodiek worden onderhouden. Dat heeft als doel dat de installatie brandveilig blijft en dat het rendement niet teveel zal terug lopen door de tijd heen.
 • De panelen worden professioneel schoongemaakt. Ook deze dienst verleent men eventueel persoonlijk. De zonnepanelen verzamelen namelijk door de tijd heen een hoop vuil van buitenaf. Dat zorgt voor een teruglopend rendement. Wanneer je dit probleem wil voorkomen moet je ervoor zorgen dat de panelen worden gereinigd door een professioneel bedrijf. Je moet dit kunnen aantonen wanneer jouw installatie een terugval heeft in de energie opbrengst.

Werken bij Met de Zon

Met de Zon is een bedrijf wat voortdurend op zoek is naar nieuw personeel. Je moet voor deze functies een opleiding hebben gevolgd in de elektrotechniek. Bij voorkeur aangevuld met een aantal jaren aantoonbare ervaring op dit gebied. Je wordt verder op de werkvloer opgeleid tot gecertificeerd installateur.

Zonnepanelen worden gemaakt door een groot aantal fabrikanten en deze fabrikanten leveren hun producten aan een groot aantal installateurs. Omdat zonnepanelen enorm populair zijn en er steeds meer installaties worden geplaatst, zijn er ook in Nederland meer dan 1500 bedrijven die jouw zonnepanelen graag zouden willen leveren en monteren. Met De Zon is hier één van en je herkent hen aan de goede productgaranties en de eigen teams met lokale monteurs. Lees hier verder over Met De Zon.

Administratieve gegevens Met De Zon

Hier vind je een aantal handige gegevens over Met De Zon samengevat in een tabel.

Met De Zon

Adresgegevens Metdezon B.V.

De Volger 6

1483 GA De Rijp

Telefoonnummer 085 4011 356
E-mail adres Info@metdezon.nl
Website https://zonnepanelen.nl
Werkgebied Landelijk
Wanneer opgericht 2009
Aangesloten bij SGZE? Nee
Soort panelen die verkocht worden Kant-en-klare zonnepaneel systemen

Losse zonnepanelen

Losse omvormers

Losse montagematerialen

Extra diensten die worden aangeboden Installatieservice

Btw terugvraag service

Certificeringen Zonnekeur

SEI erkend installateur

De voordelen van Met De Zon

Je kunt van de volgende voordelen profiteren als je besluit verder te gaan met Met De Zon.

 • Bij Met De Zon kun je zelf bepalen hoeveel je ontzorgd wilt worden. Je kunt kiezen voor een kant-en-klaar pakket die je laat installeren, maar je kunt ook losse onderdelen aanschaffen.
 • Met De Zon is SEI erkend en voert het Zonnekeur keurmerk.
 • Met De Zon maakt gebruik van eigen monteurs en installateurs die lokaal zijn gevestigd. Dat is handig omdat er dan bij het plaatsen en bij het repareren van de zonnepanelen altijd iemand in de buurt is om je te helpen.
 • Met De Zon is 10 jaar actief als installateur van zonnepanelen en heeft in die tijd meer dan 55.000 klanten geholpen.

Een landelijke installateur

Met De Zon is een landelijke installateur met een regionale insteek. Dat komt doordat ze regionale vakmensen gebruiken terwijl ze landelijk zonnepanelen leveren. Dit geeft ze meer flexibiliteit, zowel in het geval er een storing is als bij het inplannen van de nieuwe installaties. Jij kunt hier van profiteren omdat je snel geholpen zal worden. Daarom installeert Met De Zon al 10 jaar zonnepanelen bij klanten in heel Nederland.

Wat onderscheidt Met De Zon van de rest?

Met De Zon is anders dan de meeste andere installateurs van zonnepanelen, omdat ze jou verschillende soorten producten aanbieden. Je kunt kiezen voor een kant-en-klaar pakket dat al voor je is samengesteld en dat zo je dak op kan, maar je kunt ook je eigen installatie samenstellen en losse onderdelen bestellen. Je krijgt bijzonder goede garantieregelingen en de productgarantie is minimaal 12 jaar. Daarnaast maakt Met De Zon ook gebruik van een showroom waar je persoonlijk met iemand kunt praten en waar je je door één van de adviseurs kunt laten informeren.

Welke soort panelen verkoopt Met De Zon?

Bij Met De Zon kun je dus een pakket kopen en je kunt investeren in losse onderdelen.

 • Zonnepaneel pakketten: er worden drie complete systemen aangeboden met panelen van JA Solar, Heckert Solar of Panasonic. Deze pakketten worden Comfort, Deluxe en Excellent genoemd en bestaan uit zonnepanelen inclusief de omvormer en alle andere materialen. Je kunt ze vervolgens laten installeren of dit zelf doen. Het vermogen van de zonnepanelen in deze pakketten loopt uiteen van 275 Wp per paneel tot 330 Wp per paneel.
 • Losse zonnepanelen: Met De Zon verkoopt losse zonnepanelen van zeer kwalitatieve merken. Dit zijn JA Solar, Heckert Solar, Phono Solar en Boviet. Je kunt zonnepanelen aanschaffen met een vermogen van 100 Wp, maar ook zonnepanelen met 320 Wp zijn in het assortiment aanwezig.
 • Losse omvormers: wat betreft de omvormers kun je bij Met De Zon producten aanschaffen van Ginlong Solis en SMA.
 • Montagematerialen: alle montagematerialen die Met De Zo verkoopt zijn van het Nederlandse merk Solar Stell.

De garantievoorwaarden bij Met De Zon

De zonnepanelen die Met De zon verkoopt hebben een minimale productgarantie van 12 jaar. De panelen van Panasonic hebben zelfs een garantieregeling van 25 jaar. De vermogensgarantie van de meeste zonnepanelen is ook 25 jaar. Het is niet duidelijk wat de garantie is die je krijgt op de installatie van de zonnepanelen. Dit kun je achterhalen als je contact opneemt met Met De Zon.

Vraag eerst prijzen op

Voordat je zonnepanelen koopt is het verstandig om eerst de prijzen op te vragen. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere vrijblijvende offertes van leveranciers die je kan vergelijken. Dat levert je een direct voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent. De offertes vergelijk je op de volgende punten:

 • De prijs van de materialen vergelijken. Het gaat in dat geval niet alleen om de prijs van de zonnepanelen maar ook om die van de omvormer en de plaatsingsmaterialen.
 • De kosten van het arbeidsloon die je vergelijkt. Denk er wel aan dat je alleen de kosten van gecertificeerde installateurs vergelijkt.
 • De prijzen moeten allemaal inclusief de BTW zijn.
 • Kijk goed naar de kilometerkosten. Vergelijk alleen de prijzen van leveranciers die ook daadwerkelijk bij jou in de buurt gevestigd zijn.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.