Essent zonnepanelen

Essent is een energieleverancier die jou wil helpen met het besparen op je energienota. Dat doet men onder andere door jou zonnepanelen aan te bieden. Men biedt jou de keuze tussen huren en kopen en daarnaast heeft men een aantal interessante zaken om jou te helpen bij de investering in zonnepanelen. We namen de zonnepanelen van Essent onder de loep en kijken naar wat het bedrijf zo speciaal maakt.

Algemene informatie over het bedrijf

Type zonnepanelen: polykristallijn nieuwste generatie, monokristallijn panelen.

www.essent.nl/content/particulier/energie-besparen/zonnepanelen/koop/index.html

Voordelen van Essent zonnepanelen:

 • Keuze uit meerdere soorten panelen. Men biedt meerdere soorten panelen aan die ieder hun eigen opbrengst hebben. Daarnaast is men duidelijk over de prijs en de garantie die er op de panelen wordt gegeven.
 • Zonnepanelen worden geleverd en professioneel geïnstalleerd.
 • Garantie vanaf 12 jaar op de zonnepanelen.
 • Men levert rechtstreeks de aanvullende energie, en saldeert zonder dat jij extra hoeft aan te melden.

Werkgebied van Essent zonnepanelen

Essent zonnepanelen werkt met een landelijk werkgebied. Men biedt op de website de mogelijkheid om te kijken of er in jouw postcodegebied ook zonnepanelen kunnen worden geleverd. Het is altijd aan te raden om zonnepanelen te kopen bij een leverancier die in jouw eigen regio gevestigd is. De leverancier kan in dat geval veel sneller bij jouw adres zijn. Daarnaast zal de leverancier dan lage kilometerkosten berekenen.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

Essent is een bedrijf wat zich onderscheidt op een aantal gebieden. Zo levert men uitgebreide informatie over de zonnepanelen die geleverd worden. Men gaat in op zaken als rendement en het uiterlijk van de panelen. Verder gaat men in op de subsidies die er kunnen worden verkregen en er wordt verteld hoe jij deze subsidies kan aanvragen. Ook is er de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen in plaats van te huren. Op deze manier heb je geen begin investering nodig.

Specialismen

Essent is gespecialiseerd in de volgende zaken:

 • Levering van energie. Men levert overwegend groene energie.
 • Onderhoud. Essent heeft een eigen onderhoudsdienst voor CV installaties en zonnepanelen installaties.
 • Zonnepanelen. Dit zijn de panelen die energie opwekken uit zon.
 • Omvormers. Dit zijn apparaten die de energie omzetten in stroom voor je huis.
 • Beveiliging van je huis.

Soort panelen wat men verkoopt

Essent verkoopt meerdere soorten panelen. Denk daarbij aan de volgende types:

 • Panelen polykristallijn. Dit zijn de panelen die gemaakt zijn van samen geperst silicium. Ze werken voornamelijk bij zonlicht en beperkt bij daglicht.
 • Panelen monokristallijn. Dit zijn de panelen die gemaakt zijn van silicium uit één stuk. Ze hebben een hogere opbrengst en ze werken bij zonlicht en daglicht.

De garantievoorwaarden van Essent zonnepanelen

Men geeft bij Essent de volgende garanties: bij de panelen met 275 Wp wordt een fabrieksgarantie van 12 jaar gegeven. Bij de panelen met 320 Wp wordt ook 12 jaar fabrieksgarantie gegeven. Bij de panelen met 330 Wp geeft men de volle 25 jaar garantie op de panelen.

Werken bij Essent Zonnepanelen

Essent Zonnepanelen werkt met meerdere landelijke vestigingen. Wanneer je bij Essent zonnepanelen wil werken moet je een afgeronde opleiding MBO/HBO elektrotechniek hebben. Op de werkvloer word je verder opgeleid tot gecertificeerd installateur.

Offertes voor je zonnepanelen koopt

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen vraag je het beste eerst offertes op. Dat doe je met de onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken. Dat zal je een voordeel opleveren wat kan oplopen tot 20 procent. Je vergelijkt de offertes op de volgende punten:

 • Vergelijk de materiaalkosten. Het gaat hier niet alleen om de zonnepanelen zelf maar ook om de omvormer. Vergelijk gelijkwaardige zonnepanelen met elkaar.
 • Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Het gaat hier om een gecertificeerde installateur.
 • Vergelijk alleen de prijzen inclusief de BTW.
 • Vergelijk de kilometerkosten. Kies een installateur die in jouw omgeving gevestigd is.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.