Essent Volta Solar

Essent is een energieleverancier die werkt via onderaannemers. Een van die onderaannemers is Essent Volta Solar. Het bedrijf levert enken diensten aan Essent en is daardoor verzekerd van veel werk. Essent levert op zijn beurt zonnepanelen aan de klanten die op zonne-energie willen overstappen.

Bedrijfsinformatie

Volta Solar

Eisterweg 6

6422 PN Heerlen

Soort panelen: polykristallijn en monokristallijn

www.voltasolar.nl/essent

Voordelen van volta Solar

Voltasolar is een leverancier die de klant meerdere voordelen biedt Denk onder andere aan de volgende zaken:

 • Een grote kennisbank. Men biedt jou op de website een schat aan kennis zodat je altijd goed geïnformeerd een keuze maakt.
 • Een volledige serie middelen om energie op te wekken. Men levert naast zonnepanelen ook onder andere warmtepompen om je huis te voorzien van warmte. Dit zorgt ervoor dat je geheel onafhankelijk van het energiebedrijf kan worden.
 • Werken met Tier 1 merken. Men werkt alleen met de merken die de afgelopen 10 jaar hebben bewezen dat ze een blijvend hoog rendement hebben. Op die manier weet jij zeker dat je een goede kwaliteit panelen op je dak krijgt.

Landelijk of regionaal

Voltasolar werkt samen met onder andere Prologis. Men kan daardoor op meerdere gebieden in het land projecten realiseren. Prologis is gevestigd in Venlo en Nieuwegein. Dit, samen met Heerlen, vormt een behoorlijk groot werkgebied in ons land. Het is voordat je zonnepanelen koopt altijd verstandig om eerst te kijken welke installateur er in jouw regio gevestigd is. Een installateur uit je eigen regio is namelijk altijd in staat om snel ter plaatse te zijn, en je betaalt weinig voor de kilometers die verreden worden.

Zaken die dit bedrijf onderscheiden

Installateurs van zonnepanelen hebben de eigenschap dat ze kortstondig bestaan waarna ze failliet gaan wanneer het op de markt wat slechter gaat. Voltasolar onderscheidt zich doordat het een partnerbedrijf van Essent is. Verder levert men meerdere zaken om je huis te verduurzamen waardoor men een totaal oplossing kan bieden. Men levert daarbij projecten aan woningen maar ook aan bedrijven, zonnevelden en wooncorporaties.

Specialismen

Men heeft meerdere specialismen aan jou te bieden.

 • Zonnepanelen voor huizen en projecten. Men levert zonnepanelen in meerdere formaten en aantallen.
 • Omvormers. Dit zijn de apparaten die de opgewekte energie omzetten in stroom voor huishoudens en bedrijven.
 • Warmtepompen. Hiermee wordt van water, grondwarmte en lucht warmte gemaakt voor in huis. Men kan dit als een totaalpakket leveren.

Welke soort panelen verkoopt men

Essent Volta Solar verkoopt twee soorten zonnepanelen. De polykristallijn panelen zijn van de nieuwste generatie. Ze zijn egaal blauw. De panelen hebben een rendement van 275 Wp. Ze werken vooral goed bij zonlicht. Daarnaast zijn er de monokristallijn panelen. Deze panelen zijn zwart. Ze hebben een rendement van 310 tot 330 Wp. Deze panelen functioneren bij zowel zonlicht als gefilterd daglicht.

De garantievoorwaarden van Essent Volta Solar

Dit bedrijf heeft zich volledig gekoppeld aan Essent. Men hanteert dan ook de volgende garantievoorwaarden:

 • De zonnepanelen moeten gecertificeerd geplaatst zijn. Dat wil zeggen dat de projecten door een gecertificeerd installateur worden geplaatst. Daarmee is het rendement gegarandeerd. Daarnaast is ook de brandveiligheid van de panelen gegarandeerd.
 • De zonnepanelen moeten professioneel worden onderhouden. Volta Solar onderhoudt ook installaties die men heeft aangelegd. Dit is een harde eis. Een installatie die niet goed wordt onderhouden zal namelijk een teruglopend rendement en een afgenomen brandveiligheid kennen.
 • De zonnepanelen moeten professioneel worden gereinigd. Zonnepanelen kennen door de jaren heen een teruglopend rendement tot 8 procent. De belangrijkste reden hiervan is dat de panelen door de jaren heen vuil op zich verzamelen. Door het professioneel reinigen van de panelen door bijvoorbeeld een glazenwasser weet de klant zeker dat de panelen hun volledige rendement behouden.

Werken bij Essent Volta Solar

Dit bedrijf werkt vanaf meerdere locaties, samen met Prologis, en daar zijn meerdere teams van specialisten bij betrokken. Wil je bij dit bedrijf komen werken, dan moet je een MBO of HBT opleiding in de richting techniek hebben gevolgd. Afhankelijk van de werkplek die jij wil hebben word je op de werkvloer verder opgeleid tot gecertificeerd installateur of monteur.

Offertes vergelijken

Voordat je een bedrijf inschakelt om zonnepanelen te leveren vraag je eerst offertes op. Dat doe je met de onderstaande button. Je vergelijkt deze offertes op de onderstaande zaken:

 • Vergelijk de prijs van de materialen. Daar onder vallen de zonnepanelen, de omvormers en het installatiemateriaal. Denk er wel om dat je altijd gelijkwaardige typen zonnepanelen en omvormers met elkaar vergelijkt.
 • Vergelijk het arbeidsloon. Kies onder alle omstandigheden voor een gecertificeerde installateur die jouw installatie gaat plaatsen.
 • Vergelijk alleen de prijzen inclusief de BTW.
 • Vergelijk offertes van plaatselijke specialisten. Om er zeker van te zijn dat een installateur snel ter plaatse kan zijn moet je altijd kiezen voor een plaatselijke specialist. Je bespaart daarbij tevens op de kilometerkosten die gemaakt worden.

Zoek jij een specialist bij jou in de buurt?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan! Zodat je straks weloverwogen een keuze kunt maken.