Zonnepanelen voor op je recreatiewoning

Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op het dak van hun normale woning. Het is ook goed om te kijken of je een mogelijkheid hebt om dit op je recreatiewoning te kunnen doen.

Er zijn heel wat verschillende redenen waarom dit een goede optie is. We hebben alle redenen voor je op een rijtje gezet. Op die manier weet je precies of de zonnepanelen voor jou een goede optie zijn of niet.

Waarom zonnepanelen op je recreatiewoning?

Als eerste is natuurlijk de vraag waarom je zonnepanelen op een recreatiewoning zal plaatsen. De reden is eigenlijk hetzelfde als bij normale woningen, je gaat energie opwekken. Je kunt er een hele hoop geld mee besparen.

Wanneer je een recreatiewoning bezit, dan verbruik je daar energie. Sommige mensen verhuren hun recreatiewoning wanneer ze er niet zijn, hierdoor wordt er altijd energie verbruikt. Dan is het verstandig om te kijken hoe je deze kosten kunt verminderen. Zo zijn zonnepanelen hier zeker een goede optie voor.

Zonnepanelen voor de verkoop

Er kan ook nog een andere redenen zijn waarom je zonnepanelen laat plaatsen. Wanneer je de recreatiewoning gaat verkopen, kun je er voor die tijd panelen op laten plaatsen. Wanneer je dit doet, zal je woning in waarde stijgen. Hierdoor kun je hem voor meer geld gaan verkopen.

Wanneer je een makelaar of ondernemer bent is dit zeker een aanrader. De prijs gaat aanzienlijk omhoog, waardoor je veel meer winst kunt maken op de woning. Wanneer je een normale gebruiker bent van de woning dan is deze reden niet van toepassing op jouw situatie.

Welke zonnepanelen plaatsen?

Er zijn drie verschillende soorten zonnepanelen waar je uit kunt kiezen. Je hebt polykristallijne panelen, monokristallijn panelen en Amorf panelen. Al deze panelen hebben zo hun eigen voordelen. Daarom is het goed om naar je eigen situatie te kijken. Aan de hand van jouw situatie kun je bepalen welke panelen het beste bij jouw woning passen.

Voor je recreatiewoning is het altijd goed om advies te vragen. Wanneer je niet precies weet welke zonnepanelen je nodig hebt dan is dit sowieso de beste keuze die je kunt maken. Zo kun je voorkomen dat je niet voor de juiste zonnepanelen kiest.

Moeten de zonnepanelen uit als ik er niet recreëer?

Sommige mensen verhuren hun recreatiewoning. Dit hoeft natuurlijk niet. Het kan ook zo zijn dat je het leuk vindt om een paar keer naar de woning toe te gaan. Dan ben je er dus een paar weken per jaar. Het grootste deel woon je namelijk in je normale huis.

Dan is al snel de vraag gesteld of je de zonnepanelen in de recreatiewoning uit moet zetten. Het is een mogelijkheid om ze uit te zetten, maar het is niet nodig. De zonnepanelen kunnen prima energie opleveren wanneer je er niet bent. Deze energie wordt geleverd aan het energienetwerk. Daarom hoef je de zonnepanelen niet uit te zetten.

Zonnepanelen van je recreatiewoning verhuizen

Een recreatiewoning hoeft niet per se een woning te zijn die je een geruime tijd wilt houden. Misschien heb je wel een nieuwe recreatiewoning gezien waar je graag de zonnepanelen naar toe zal willen verhuizen. Gelukkig hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Zonnepanelen verhuizen is namelijk geen enkel probleem.

Het is wel van belang dat je goed overweegt of het een goede optie is om de zonnepanelen mee te verhuizen. Wanneer je ze wilt verhuizen kun je dit ook het beste door experts laten doen. Zo kun je voorkomen dat de zonnepanelen beschadigen of dat er iets ander mis gaat.

 Zonnepanelen van je recreatiewoning onderhouden

Het is van groot belang dat de zonnepanelen wel juist onderhouden worden. Het maakt dan niet uit of de zonnepanelen voor je recreatiewoning zijn of voor je normale woning. Het is dus goed om je vooraf in te lezen over hoe je de zonnepanelen precies moet gaan onderhouden.

Gelukkig zijn zonnepanelen vrij onderhoudsarm. Hierdoor hoef je niet steeds naar je recreatiewoning toe te gaan. Het is wel van belang dat de zonnepanelen vuil vrij blijven. Zo moet er geen blad of sneeuw op liggen. Dit is ook vrij logisch want dit zorgt ervoor dat de werking van de zonnepanelen af neemt.

Zonnepanelen in combinatie met andere duurzame opties

Zonnepanelen zijn niet de enige opties die je kunt verwerken in een recreatiewoning. Je kunt nog een hele hoop aanpassingen doen aan de recreatiewoning. Zo is een duurzame optie om alle muren en ramen goed te isoleren. Zo voorkom je dat er juist een hoop energie weer verloren gaat.

Andere goede opties zijn door te kijken naar een warmtepomp en een zonneboiler. Op die manier zorg je ervoor dat de hele woning goed verduurzaamd is. Dit zorgt er ook weer voor dat de waarde van de woning een stuk hoger is. Je kunt hem dan op een eenvoudige manier gaan verkopen.

Plaats een bericht

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 30%